Belediyede işçilere 2.eş kararı

Belediyede işçilere 2.eş kararı

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında yapılan sözleşmeye, ikinci kez evlenen işçinin maaşının, talepte bulunulması halinde resmi nikahlı eşine verileceği yönünde madde konuldu.

Belediye-İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Vezir Perişan, yaptığı açıklamada, Yenişehir Belediyesindeki 460 işçiyi kapsayan toplu iş görüşmelerinin olumlu sonuçlandığını söyledi.

Sözleşmede işçilere birinci yıl ortalama yüzde 14, ikinci yıl yüzde 8 oranında zam öngörüldüğünü, sözleşmeye yeni maddeler eklediklerini ifade eden Perişan, şöyle konuştu:

''2 yıllık sözleşmeye göre, ikinci evliliklerini yapan işçilerimizin birinci eşi talep ederse, işçinin maaşı birinci eşine verilecek. Burada amacımız resmi nikahsız evlilikleri engellemek ve kadının mağduriyetini gidermek. Ayrıca işçinin eşi ve çocuklarına şiddet uygulaması durumunda yine sosyal haklarından en az 500 TL kesinti yapılarak eşi ve çocuklarına verilecek. İşçilerimizin bu tavrı takındıkları için değil, olası bir duruma karşılık bu maddeleri sözleşmeye koyduk.''

Etiketler :