Berhan Şimşek'in Nakşibendi ilişkisi

Berhan Şimşek'in Nakşibendi ilişkisi

Sonsayfa, Berhan Şimşek'in geçmişinde ve ailesinde Nakşibendi tarikatı ve başörtüsünün izlerini buldu...

Önce Gürsel Tekin’in İstanbul’da sarsılmaz koltuğunu ve iktidarını Önder Sav’ın müdahalesiyle elinden aldı, ardından da bir dizi operasyonlara başladı Sav’ın da talimatlarıyla…

Hem İstanbul’da hem de CHP’de yeni yönetimin değişen yüzü oldu. Program program, sokak sokak, miting miting dolaştı.

CHP'nin çiçeği burnunda İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek’ten bahsediyoruz…

Hem laiklik gerekçesiyle başörtüsüne karşı duruş sergiledi hem de Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararın arkasında durdu.

Göreve geldiğinden Gürsel Tekin’in varoşlara açılma ve başörtüsüne sahip çıkma politikasını “popülist” olarak nitelendirdi ve bu politikayı terk etti.

Şimdi de, Berhan Şimşek’in Avcılar’da yapıştırılan ve türbanlıları “rahibe”lere benzeten afiş skandalında baş aktör olduğu iddia ediliyor.

Peki, oyunculuğundan ve yeni yeni parladığı politikacılığından başka hakkında çok fazla bir şey bilinmeyen Berhan Şimşek, söz konusu başörtüsü olunca bu kadar karşıt görüşlü bir yapıdan mı geliyor?

Hayır...

CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, aslında muhafazakâr bir aileden geliyor. Öyle ki, halen üç ablası ve bazı yeğenleri- kuzenleri- kardeşinin eşi tesettürlü…

Annesi rahmetli Alime Şimşek aynı şekilde dindar bir hanımefendi… Berhan Şimşek’in kardeşlerinin ayrıca Nakşibendî tarikatlarından birine senelerce hizmet edip tabi oldukları da yakın çevrelerince ayrıca bilinmekte.

Yine yakın çevrelerine göre Berhan Şimşek’in bu sohbetlerde sıkça yer aldığı ve saf tutuğu yadsınamaz bir gerçek. Tarikattan ders aldığına dair net bir bilgi veren yok ancak evde ailesinin bireyleriyle bu tarikatının hatimelerinin, sohbetlerinin yapıldığını inkâr etmesinin çok zor olduğu vurgulandı.

Berhan Şimşek, gençlik yıllarında Fatih’te otururken ailece oturdukları evde bu ortamlara defalarca şahit olmuş, kimi zaman bu ortamlarda katılmış olduğu biliniyor. İş adamı olan enişteleri de etraflarında dindar, muhafazakâr, dürüst, mütevazı kimlikleriyle tanınmakta.

Halen tesettürlü olan ablalarının Şimşek’e kırgın olduğu da bilinmekte…

Keza annesi Alime Şimşek’in yakın çevresi, Berhan Şimşek’in başörtüsü konusunda takındığı tavırdan ötürü “annesinin kemikleri sızlıyor” diyorlar.

Şimşek ailesini tanıyanlar şimdi çok şaşkın.

Berhan Şimşek’in başörtüsü konusunda nasıl bu noktaya geldiğini hayretle karşılıyorlar. Ve soruyorlar: “Başörtüsü konusunda ailesine vefa göstermeyen, ikna odaları kurup genç kızların başörtüsünü açtıranlarla birlik olan Berhan, ablalarının da başını açacak mı?”

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :