Erdoğan'dan Esad'a: Mahir'i bize gönder

Erdoğan'dan Esad'a: Mahir'i bize gönder

El Arabiya, Türkiye'nin Şam'a bir mektup göndererek, Esad'ın kardeşi Mahir Esad'ı isteyeceğini öne sürdü.

Suriye'de şiddet olayları devam ederken, ülkeden kaçanlar Türkiye'ye sığınıyor. Bölgede yayın yapan El Arabiya televizyonunda, çarpıcı bir iddia yer aldı.

ESAD'A ÖZEL MEKTUP

El Arabiya, Türkiye'nin Devlet Başkanı Beşir Esad'a bir mektup yollayarak kardeşi Mahir Esad'ı görevden almasını önereceğini iddia etti.

İddiaya göre; Türkiye, birkaç gün içinde Şam'a gönderilecek özel bir temsilci aracılığıyla Suriye liderine bir mektubu iletecek.

Türkiye, mektupta Esad'dan gösterilere izin verilmesi, ifade özgürlüğü, siyasi parti yasağının kaldırılması ve Müslüman Kardeşler üyelerine verilen cezaların kaldırılması gibi bir dizi reformu hayata geçirmesini isteyecek.

MAHİR'İ BİZE GÖNDER

Mektupta "Reformlar yapılırsa Suriye halkı Esad'ın lider olarak kalmasını kabul edebilir. Ancak artık kararlı bir çoğunluk Mahir'in ordu komutanı olarak yönetimde yer almasını kabul edemez" ifadesi yer alıyor.

Türkiye "Mahir'in yönetimdeki tüm görevlerinden alınmasını isterken, istifa ederse yargılanmayacağı garantisinin verilmesini de" söyleyecek. Ankara, Şam'a "Mahir'i kabul edebileceğini ya da Avrupa'da sığınabileceği bir ülke bulabileceğini" de iletecek.

Suriye'deki şiddet olaylarının arkasında Devlet Başkanı Beşar Esad'ın kardeşi Dördüncü Ordu Komutanı Mahir Esad'ın olduğu belirtiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.