Beşiktaş Arena Açıldı

Beşiktaş Arena Açıldı

Beşiktaş'ın yeni stadı resmen açıldı.

Beşiktaş'ın yeni stadı Vodafone Arena'nın açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanTürkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım DemirörenBeşiktaş KulübüBaşkanı Fikret Orman, Başbakan Sayın Ahmet DavutoğluCumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın yanı sıra Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile siyaset, spor ve iş dünyasından davetliler katıldı.

ERDOĞAN: KARA KARTALIMIZA BAŞARILAR DİLİYORUM

Törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vodafone Arena stadının, Kartalımızın yeni yuvasının hayırlı olmasını diliyorum. Kara Kartalımıza, yeni stadında başarılı müsabakalar, bol gollü galibiyetler temenni ediyorum" dedi. Erdoğan özetle şu ifadeleri kullandı: "Belki şu ana kadar olimpiyatları düzenleme hakkını elde edemedik ama olimpiyatlar için sporcu hazırlama ve altyapı inşa etme konusunda, ciddi mesafeler kaydettik ve 13 yılda ev sahipliği yaptığımız 659 uluslararası spor organizasyonuyla bu alanda da rüşdümüzü ispat ettiğimizi düşünüyorum. Erzurum'dan Antalya'ya, Trabzon'danMersin'e kadar pek çok şehrimiz, bu konuda önemli birikim ve tesislere sahip oldu. Bundan sonra bizim için olimpiyat konusu, emin olunuz, sadece bir formalitedir."

DAVUTOĞLU: HER AN AÇIK OLSUN

Öncesinde söz alan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Başbakan Davutoğlu: "İstiyoruz ki bu statlar sadece maçtan maça açılan ve büyük spor şölenlerinin yaşandığı alanlar olmasın, her an halkımıza ve gençlere açık olsun. Bu gençlerimizin özellikle spora ısındırılması bağlamında son derece önemlidir" dedi.
Davutoğlu, "Biz iktidara gelene kadar 2002'ye kadar sadece bin 757 spor tesisi yapılmıştı ülkemizde. 14 yıl içinde bin 789 spor tesisine imza attık. Büyük bir altyapı girişimi. Bu spor açılımı, bu faaliyetler, bu altyapı zenginliği devam edecek" diye konuştu.

FİKRET ORMAN: CUMHURBAŞKANIM SİZ KARAKARTAL'IN GİZLİ KAHRAMANISINIZ

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Vodafone Arena'nın açılışında açıklamalarda bulundu. İşte Orman'ın açılış konuşması:

 

"Bugün beşiktaşımız evine döndü, kara kartal evine döndü. Atatürk'ün takımı olan, halkın takımı olan Beşiktaşımız evine döndü. Halkın takımı olan Beşiktaş'ımız, halkın cumhurbaşkanının önderliğinde açılışını yapacak. Değerlerimizi koruyarak bugünlere kadar geldik. Her zaman halkın takımı olduk. Beşiktaş Kulübü bu ülke içinşehitler vermiştir. Değerlerimizi koruyarak her zaman halkın takımı olduk. Sayın Cumhurbaşkanım sizi biliriz, ahde vefayı bilirsiniz. Beşiktaş Kulübü de bilir. Allah razı olsun. İstanbul'un Kadir ağabeyi sayın Kadir Topbaş, siz de sağolun her zaman destek oldunuz. Vodafone kendi hükümlülüğünde olmamasına rağmen buraya akıllı stat için 14 Milyon gibi yatırım yapmıştır. teşekkür ediyorum. Vodafone, kendi yükümlülüğünde olmamasına rağmen, akıllı star için 14 milyon euro destek vermiştir. En çok da bize inan aziz Beşiktaş'ın taraftarlarına teşekkür etmek istiyorum; sağ olsunlar, var olsunlar. Türkiye son 14 yılda her alanda olduğu gibi spor alanında da büyük ilerleme kaydetmiştir. Stadın mimarisinde bin sene önce İstanbul'daki Kolezyum'dan esinlenildi. Fikir babalarından biri de Cumhurbaşkanımızdır. Vodafone Arena, Türkiye'nin ilk akıllı stadı, dünyanın da en akıllı statlarından biri.Harika bir dijital deneyim yaşatacağız. Çimin altında hem ısıtma, hem de soğutma sistemleri var. Böylece çimin bozulması engellenecek ve kusursuz olması sağlanacak. Stadımızdaki müzemiz,localar,restoranlar ve Kartal Yuvası, her gün taraftara açık olacaktır. Stadımızda en düşük bilet fiyatından girenle, en yüksek bilet fiyatı ile giren aynı kalitede hizmeti alacak. İnönü stadından çıkan demirin yaklaşık 19 katı kadar demir kullandık Vodafone Arena'da. Saygıdeğer cumhurbaşkanımız, siz olmasaydınız bugün bu coşkuyu yaşayamayacaktık. Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız, siz Karakartal'ın evine dönüşünün gizli kahramanısınız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.