Eksik Beşiktaş, Göztepe'yi farklı yendi

Eksik Beşiktaş, Göztepe'yi farklı yendi

-Siyah-beyazlı takım, Süper Lig'in 28. haftasında Göztepe'yi 5-1 yenerek puanını 56'ya çıkardı ve zirve yarışını sürdürdü-

 

İSTANBUL (AA) - Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Göztepe'yi rahat geçti.

Beşiktaş, cezalı oyuncuları Ricardo Quaresma, Tolgay Arslan, Oğuzhan Özyakup, Atiba Hutchinson ile sakatlığı nedeniyle hafta içindeki antrenmanlarda yer alamayan ve maça yedek başlayan Gökhan Gönül'ün yokluğunda Göztepe'yi 5-1 mağlup etti.

Ligde bu sezonki 16. galibiyetini alan ve 8 maçı berabere bitiren siyah-beyazlı takım, puanını 56'ya çıkararak zirve iddiasını sürdürdü.

- Evinde 41 maçtır yenilmiyor

Beşiktaş, Göztepe karşısında Süper Lig'de iç sahadaki namağlup serisini sürdürdü.

Evindeki son yenilgisini 2015-2016 sezonunun 13. haftasında, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda Akhisarspor'a 2-0 mağlup olarak yaşayan Beşiktaş, sonraki 41 lig karşılaşmasında rakiplerine galibiyet şansı vermedi. Siyah-beyazlı ekip, söz konusu 41 karşılaşmada 34 galibiyet ve 7 beraberlikle 109 puan topladı.

Bu maçların 34'ünü Vodafone Park'ta oynayan Beşiktaş, yeni stadında 27 galibiyet aldı, 7 kez berabere kaldı.

Siyah-beyazlı ekip, 41 maçlık namağlup serisindeki 100. golünü ise Göztepe karşısında buldu. Maçın 19. dakikasında Talisca, attığı golle 100. golü kaydetti. Göztepe'yi 5-1 mağlup eden Beşiktaş, 41 maçlık seride ise 104 gole ulaştı.

Beşiktaş, ayrıca Vodafone Park'ta üst üste 8. lig maçından galibiyetle ayrıldı. Stadındaki son puan kaybını Teleset Mobilya Akhisarspor ile 0-0 berabere kalarak yaşayan siyah-beyazlı ekip, bu mücadelenin ardından sahasında Galatasaray, Osmanlıspor, Kasımpaşa, Kardemir Karabükspor, Fenerbahçe, Gençlerbirliği, Aytemiz Alanyaspor ve Göztepe maçlarını kazandı.

- 6 maç sonra 5 gollü maç

Siyah-beyazlı ekip, Süper Lig'de 6 maç sonra 5 gollü galibiyete imza attı.

Ligin 21. haftasında Kardemir Karabükspor'u 5-0 yenen Beşiktaş, bu mücadelenin ardından Fenerbahçe'yi 3-1, Trabzonspor'u 2-0, Gençlerbirliği ve Aytemiz Alanyaspor'u 1-0'lık skorlarla geçti. 6 maçlık periyotta Atiker Konyaspor ile 1-1 berabere kalan siyah-beyazlılar, Medipol Başakşehir'e ise 1-0 mağlup olmuştu.

Beşiktaş, ligde 53 gole ulaştı.

- Talisca, kariyer rekorunu kırdı

Beşiktaş'ı 19. dakikada 1-0 öne geçiren Anderson Talisca, kariyer rekoruna imza attı.

Bu sezon Süper Lig'de 12. gol sevincini yaşayan Talisca, Avrupa kupalarında 4 ve Türkiye Kupası'nda 2 kez fileleri havalandırdı. Geçen sezon siyah-beyazlı formayla resmi maçlarda 17 gol kaydeden Talisca, 2017-2018'de ise şimdiden 18 gole ulaştı.

Benfica'dan geçen sezonun başında kiralık olarak Beşiktaş'a transfer edilen Talisca, eski takımıyla 2015-2016'da 9 kez fileleri havalandırabilirken, 2014-2015'te 11 defa gol sevinci yaşadı.

Beşiktaş, Talisca'nın etkili olduğu bir karşılaşmayı daha mağlup olmadan tamamladı. Siyah-beyazlı ekip, Brezilyalı oyuncusunun gol bulduğu 29 maçta 23 galibiyet ve 6 beraberlik aldı.

- Medel'den ilk gol

Siyah-beyazlı takımı 26. dakikada 2-0 öne geçiren golü atan Gary Medel ise bu sezon ilk kez gol sevinci yaşadı.

Beşiktaş'ın Inter'den transfer ettiği Medel, uzun bir aradan sonra golle buluştu. Resmi maçlardaki son golünü 31 Ekim 2015'te Inter'in Roma'yı 1-0 yendiği maçta atan Medel, 889 gün sonra fileleri havalandırmayı başardı.

- Tosic'den 4. gol

Beşiktaş'ta farkı 3'e çıkaran golü atan savunma oyuncusu Dusko Tosic, ligde bu sezonki 4. golünü kaydetti.

Bursaspor, Medipol Başakşehir ve Galatasaray maçlarında fileleri havalandıran Tosic, Göztepe karşısında 64. dakikada attığı golle takımını 3-0 öne geçirdi.

- Larin, ilk maçında golünü attı

Beşiktaş'ta 82. dakikada Caner Erkin'in yerine oyuna dahil olan Cyle Larin, siyah-beyazlı formayla ilk resmi maçında gol sevinci yaşadı.

Devre arasında transfer olan Kanadalı oyuncu, 86. dakikada Göztepe filelerini havalandırdı.

Larin, karşılaşmanın ardından taraftarlara üçlü çektirdi.

- Göztepe'de oyuncular tartıştı

Son dakikalarda Göztepeli oyuncular arasında bir pozisyondan dolayı tartışma çıktı.

Konuk ekipte Tayfur Bingöl, takımının hücumu sırasında müsait durumda olduğu gerekçesiyle kendisine topu vermeyen Andre Biyogo Poko'ya tepki gösterdi. Bu iki oyuncu arasındaki tartışmaya Andre Castro da dahil oldu. Üç oyuncu, maçın bitmesinin ardından tartışmaları sürdürerek soyunma odasına yöneldi. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Tayfur'u sözleriyle sakinleştirmeye çalıştı.

- Beşiktaşlı taraftarlardan Demba Ba'ya destek

Beşiktaşlı taraftarlar, maç sonunda takımlarının eski oyuncusu Demba Ba lehine tezahürat yaptı.

Hafta içinde Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın gelecek sezon takımında görmek istediğini söylediği Demba Ba, siyah-beyazlı savunmayı zaman zaman zorladı. Siyah-beyazlı taraftarlar bir topu direkten dönen Demba Ba'ya sevgi gösterisinde bulundu. Göztepeli taraftarlar, siyah-beyazlılara bu nedenle tepki gösterdi.

Fikret Orman açıklamasından dolayı diğer kulüp yöneticileri tarafından eleştirilmişti.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.