Maçın ardından Şenol Güneş ne dedi?

Maçın ardından Şenol Güneş ne dedi?

- Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş:"Rakip haddini bilerek oynadı, iyi savaştı, ama gollerde de bizim hatamızdan kaynaklanan şansını iyi kullandı. Biz tam tersine oyun üstünlüğümüzü skora yansıtamadık. Bizim için beklenmeyen bir 3 puan kaybı oldu"

 

İZMİR (AA) - Spor Toto Süper Lig'de Göztepe'ye 2-0 yenilen Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, "Rakip haddini bilerek oynadı, iyi savaştı, ama gollerde de bizim hatamızdan kaynaklanan şansını iyi kullandı. Biz tam tersine oyun üstünlüğümüzü skora yansıtamadık. Bizim için beklenmeyen bir 3 puan kaybı oldu." dedi.

Güneş, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, müsabakaya kazanma arzusuyla başladıklarını ve oyunun kontrolünün kendilerinde olduğunu söyledi. Yedikleri ilk gole kadar pozisyon sayılarının az olduğunu ama gole yaklaşan tarafın kendileri olduğunu kaydeden Güneş, şöyle konuştu:

"Top kaybından sonra yediğimiz ilk gol, hem rakibin coşkusunu artırdı hem de bizim takımı olumsuz etkiledi. Arkasından ikinci golle beraber, bunun etkisi biraz daha devam etti. Daha sonra hücum oyuncularını alarak hücumda etkili olmaya çalıştık. Golleri de bulamayınca kazanabileceğimiz maçı kaybederek ayrıldık. Rakip haddini bilerek oynadı, iyi savaştı, ama gollerde de bizim hatamızdan kaynaklanan şansını iyi kullandı. Biz tam tersine oyun üstünlüğümüzü skora yansıtamadık. Bizim için beklenmeyen bir 3 puan kaybı oldu. Üzgünüz."

Güneş, geride kalan haftalarda skora yansımayan gol pozisyonlarının olmasının kendilerini olumsuz etkilediğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"12 puan kayıp, bizim için beklenen puan kaybı değil. Sıkıntılarımız olacaktır, bunları mazeret olarak kullanıp da teselli etmek istemiyorum ama bugün de bu takımla maçı kazanabileceğimizi düşünüyorduk ve sahaya da öyle çıktık. Yediğimiz ilk gole bakarsak, rakibe gol attırdık. Biz hücumda olmamıza rağmen goller kaçırdık, pozisyon vermeden mağlup duruma düştük, bunun adı yok. Daha kendimize geleceğiz, daha çok çalışacağız, daha çok isteyeceğiz. Bugün 2-0'dan sonra daha istekli oyun bekliyordum. Hem oyun kontrolü kayboldu hem temposu onların direncini kıracak düzeyde olmadı. Rakibin gollerden sonra direnci daha fazla arttı. Onlar da bunu kullandı. Biz tam tersini, 60-70. dakikadan sonra oyuna daha hakim olacağımızı düşünüyorduk."

Penaltı atışlarını kimin kullanacağına kendisinin karar verdiğini kaydeden Güneş, "Kaçırılan penaltı için her şey söylenebilir. Daha önce de atıp kaçıranlar var. Oğuzhan ilk penaltıcı, o atamazsa ikinci penaltıcı Vagner'di. Ricardo yoktu maçta, Babel sıralamamızda yoktu. Gol olmayınca bunlar söylenecek." diye konuştu.

Güneş, bir soru üzerine deplasman fobilerinin olmadığını belirterek, "Bugün maçı kaybetmemek gerekirdi. Skor almak için basit hatalar yapmamak gerekiyor. Bizim yiyeceğimiz goller değildi, hatalarımız çok basitti." ifadelerini kullandı.

Forvetlerden şikayetinin olmadığını aktaran Güneş, "Oyun disiplininden kopmalar, skorun etkisiyle panik yaparak top kullanmalar fazlalaştı." değerlendirmesinde bulundu.

Güneş, yardımcı antrenör Guti'nin İspanya'nın Real Madrid takımının başına geçeceğiyle ilgili basında yer alan haberlerin hatırlatılması üzerine, "Bizimle ilgili bir şey değil." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.