Beşiktaş Galatasaray maçının sonucu ve özeti

Beşiktaş Galatasaray maçının sonucu ve özeti

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Beşiktaş derbi maçta Galatasaray'ı 2-1 yendi. 35 puana yükselen Kartal, liderliği tekrar ele geçirdi. Galatasaray ise 26 puanla 4. sırada yer aldı.

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasındaki dev derbide Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Galatasaray'ı 2-1 yendi.

İlk yarısı golsüz eşitlikle sona eren derbinin 54. dakikasında, kaleci Günay'ın büyük hatasında Wesley Sneijder, uzak mesafeden topu boş ağlara gönderdi: 0-1. Golün ardından genç kaleci büyük üzüntü yaşarken, 2 dakika sonra Mario Gomez ceza alanı dışından, sol çaprazdan sert şutuyla skoru eşitledi: 1-1. 73'te Quaresma'nın yerine oyuna giren Gökhan Töre, 1 dakika sonra Beşiktaş'ı 2-1 öne geçiren golü kaydetti. Derbi Kartal'ın 2-1 üstünlüğüyle sona erdi. 

Beşiktaş Galatasaray derbisinden müthiş kareler

 

Bu sonucun ardından Beşiktaş 35 puanla liderliği tekrar ele geçirdi. Zirvenin 9 puan gerisinde kalan Galatasaray ise 26 puanla 4. sırada yer aldı.

Öte yandan Galatasaray'da sakatlanan Burak Yılmaz 33. dakikada yerini Umut Bulut'a bıraktı.   

Gökhan Töre

GÜNAY'IN HATASINI SNEİJDER AFFETMEDİ

Mücadelenin 54.dakikasında Beşiktaş yarı sahasına gönderilen uzun topta kaleci Günay kendi sahasının ortasına kadar çıktı ve havadan gelen topu ıskaladı. Günay'ın ıskaladığı top, pozisyonu kovalayan Sneijder'in önünde kaldı. Hollandalı yıldız bu pozisyonu affetmedi ve yaklaşık 35 metreden boş kaleye topu gönderdi ve Galatasaray'ı 1-0 öne geçirdi.

BEŞİKTAŞ 2 DAKİKA SONRA GOMEZ'LE CEVAP VERDİ

Bu pozisyona kadar tek kale oynayan ve Galatasaray'ı adeta sahasına hapseden Beşiktaş yıkıldı. Ancak siyah-beyazlılar hemen toparladı ve Sneijder'in golünden 2 dakika sonra topla buluşan Mario Gomez ceza sahası dışından çok düzgün bir şutla o dakikaya kadar harikalar yaratan Muslera'yı avlamayı başardı. Ve bu golle skor 1-1 oldu. 

Gökhan Töre

TÖRE GİRER GİRMEZ GOLÜNÜ ATTI

Galatasaray karşısında 1-0 geri düşen Beşiktaş, önce Gomez'le 1-1'i yakaladı. 73.dakikada Quaresma'nın yerine giren Gökhan Töre, oyuna girdikten 1 dakika sonra ceza sahası içinde önüne düşen topu bekletmeden kaleye gönderdi ve köşeye giden bu şut ağlarla buluştu. Siyah-beyazlılar bu golle Galatasaray karşısında 2-1 öne geçti.

Beşiktaş: 2 - Galatasaray: 1

Stat: Atatürk Olimpiyat

Hakemler: Mete Kalkavan, Ekrem Kan, Esat Sancaktar

Beşiktaş: Günay Güvenç, Beck, Rhodolfo, Ersan Adem Gülüm, İsmail Köybaşı, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Quaresma, Sosa, Olcay Şahan, Gomez

Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Hakan Balta, Semih Kaya, Olcan Adın, Chedjou, Selçuk İnan, Podolski, Sneijder, Yasin Öztekin, Burak Yılmaz (Dk. 37 Umut Bulut)

Goller: Dk.56 Mario Gomez, Dk. 74 Gökhan Töre (Beşiktaş), Dk. 54 Sneijder

 BEŞİKTAŞ: 2-1 :GALATASARAY 

90+3': Ve maçın son düdüğü: Beşiktaş, Galatasaray'ı 2-1 yeniyor ve 35 puanla liderliğe yükseliyor.

90': Maç sonuna en az 3 dakika eklendi.

90': Galatasaray'da Aurelien Chedjou sarı kart görüyor.

88': Beşiktaş takımında son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Jose Sosa oyundan çıkarken, yerine giren isim Necip Uysal oluyor.

82': Selçuk İnan'ın pasıyla rakip ceza alanının hemen gerisinde sağ çaprazda topla buluşan Olcan'ın yerden yaptığı vuruş önce kaleci Günay'dan sekiyor ardından Beşiktaş savunması topu tehlikeli bölgenin dışına gönderiyor.

80': Kaleyi cepheden gören bir noktadan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Sneijder'in kaleye gönderdiği sert şutunda top, kaleci Günay'ın kucağında kalıyor.

77': Oğuzhan Özyakup'ın pasıyla rakip ceza alanı içerisinde, altı pasın hemen gerisinde topla buluşan Mario Gomez'in sol ayağıyla yaptığı vuruşta top savunmadan sekerek kaleci Muslera'ya ulaşıyor.

74': GOOOOLL! Gökhan Töre ve Beşiktaş 2-1 önde. Kerim Frei'ın rakip ceza alanı sağ yan çizgisine yakın bir noktadan ceza alanına gönderdiği orta Galatasaray savunmasında Semih Kaya'nın kafasından sekerek arka direkte Gökhan Töre'nin önünde kalıyor. Gökhan, top yere inmeden sol ayağıyla sert bir vuruş yaparak yakın direkte topu ağlarla buluşturuyor.

73': Karşılaşmada bir oyuncu değişiklikliği daha gerçekleşiyor. Yasin Öztekin oyun alanının kenarına gelirken, giren isim Tarık Çamdal oluyor.

72': Gökhan Töre, Ricardo Quaresma'nın yerine oyunda.

68': Kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen Jose Sosa'nın kaleye gönderdiği şutunda top, Galatasaray barajına takılıyor.

67': Topla birlikte rakip ceza alanına katetmek isteyen Sosa rakibi Selçuk tarafından düşürülünce hakem Beşiktaş lehine serbest vuruş kararı veriyor ve Selçuk İnan'a da sarı kart gösteriyor.

64': Kazanılan köşe vuruşu için topun başına geçen Quaresma'nın ceza alanına gönderdiği ortasında topta Galatasaray savunmasından seken top Rhodolfo'da kalıyor. Bu oyuncunun sert vuruşu kaleci Muslera'da kalıyor.

64': Oğuzhan'ın pasıyla rakip ceza alanı içerisinde sol çaprazda topla buluşan Kerim Frei'ın, uzak direğe yaptığı kesme vuruşu kaleci Fernando Muslera son anda parmaklarının ucuyla kornere çeliyor.

60': Beşiktaş takımında ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Olcay Şahan oyundan çıkarken, yerine giren isim Kerim Frei oluyor.

58': Orta alanda Oğuzhan Özyakup'un rakibi Selçuk İnan'a yaptığı kayarak müdahale sonrası hakem oyunu durduruyor ve Oğuzhan Özyakup'a sarı kartını gösteriyor.

56': GOOOOLL! Mario Gomez ve maça denge geliyor! Olcay Şahan'ın pasıyla topla buluşan Mario Gomez'in ceza alanı dışından, sol çaprazdan kaleye gönderdiği yerden sert şutunda top ağlarla buluşuyor. Bu golle durum şimdi 1-1.

54': GOOOOLL! Wesley Sneijder ve 1-0! Selçuk İnan'ın savunma arkasına gönderdiği uzun pasa Wesley Sneijder hareketleniyor. Beşiktaş kalecisi Günay Güvenç, kalesini terk ederek topa hamle yapmak isterken topa ıska geçince Wesley Sneijder uzak mesafeden topu ağlarla buluşturuyor.

53': Galatasaray yarı alanında yaşanan ikili mücadele sırasında Yasin Öztekin rakibi Jose Sosa'yı düşürünce oyun duruyor. Bu müdahale sonrası Yasin Öztekin sarı kart ile cezalandırılıyor.

51': Sol kanattan gelişen Galatasaray atağında Olcan Adın'ın ceza alanına gönderdiği yerden ortaya, Umut Bulut'tan önce Luiz Rhodolfo müdahale ediyor ve savunmasını rahatlatıyor.

48': Rakibi Hutchinson'ı geçen Chedjou'nun ceza alanı dışından kaleye göndermek istediği şutta top, takım arkadaşı Umut Bulut'a çarparak oyun alanı dışına çıkıyor.

47': Rakip ceza alanı dışında sol çaprazda topla buluşan Quaresma'nın ceza alanına havalandırdığı top, kaleci Muslera'da kalıyor.

46': Podolski'nin pasıyla sağ kanatta topla buluşan Sabri'nin, ceza alanına gönderdiği ortasını Beşiktaş savunmasında Beck karşılıyor.

46': İkinci yarıya Galatasaray başladı.

Beşiktaş Galatasaray derbisinden müthiş kareler

 

45+2': Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz geçildi.

45': Maçta ilk yarının sonuna en az 2 dakika ilave ediliyor.

45': Mario Gomez'in rakibi Hakan Balta'ya yaptığı müdahale sonrası hakem faule hükmediyor. Ardından Mario Gomez hakeme itiraz edince Mete Kalkavan tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

42': Paslaşarak kullanılan köşe vuruşu sonrası Quaresma'nın kale ağzına gönderdiği ortasında top, kaleci Muslera'da kalıyor.

39': Rakip ceza alanı dışında Sabri Sarıoğlu'ndan kazandığı topu bekletmeden kaleye gönderen Quaresma'nın, şutu Galatasaray savunmasında Semih Kaya'ya çarparak oyun alanını terk ediyor.

36': Galatasaray'da sakatlanan Burak yerine Umut oyunda.

Galatasaray'da sakatlık şoku

 

33': Oğuzhan'ın sağ kanattan penaltı noktasına gönderdiği ortasını Galatasaray savunmasında kafayla karşılayan isim Hakan Balta oluyor.

30': Rakip ceza alanı sağ yan çizgisine yakın bir noktada topla buluşan Quaresma'nın arka direğe gönderdiği ortasını Galatasaray savunmasında kafayla karşılayan isim Selçuk oluyor.

29': Oğuzhan Özyakup'un topuk pasıyla topla buluşan Olcay'ın; ceza alanı dışından kaleyi cepheden gören bir noktadan yaptığı sert vuruşta top, kaleci Muslera'da kalıyor.

25': Beşiktaş gole çok yaklaşıyor. Quaresma'nın rakip ceza alanı yayı üzerinden gönderdiği ara pasa hareketlenen İsmail'in, sol ayağıyla kaleye gönderdiği yerden şutunda kaleci Muslera, açıyı da kapatarak topu ayaklarıyla ceza alanının dışına gönderiyor.

22': Mario Gomez'in pasıyla rakip ceza alanı dışında sol çaprazda topla buluşan Olcay'ın, sağ ayağıyla uzak mesafeden kaleye gönderdiği şutunda top farklı bir şekilde dışarıya çıkıyor.

19': Olcay Şahan'ın pasıyla sol kanatta taç çizgisine yakın bir noktada topla buluşan İsmail Köybaşı'nın, ceza alanına gönderdiği ortasını Galatasaray savunmasında Semih topu kafayla karşılıyor.

18': Oğuzhan'ın savunma arkasına gönderdiği pasa hareketlenen Mario Gomez, ceza alanına girdikten sonra sol çaprazdan kaleye şutunu gönderiyor ancak top kaleye paralel bir şekilde giderek tehlikeli bölgenin dışına açılıyor.

15': Orta alanda Mario Gomez'den aldığı pasla rakip ceza alanına katetmek isteyen Sosa, topa elle müdahale edince Mete Kalkavan oyunu durduruyor.

14': Oğzuhan'ın pasıyla sağ çaprazda topla buluşan Olcay'ın ayağından açılan topla buluşan Beck sol ayağı ile kaleyi yokluyor ama kaleyi tutturamıyor.

13': Olcay'la girdiği duvar paslaşması sonrası sağ kanatta taç çizgisine yakın bir noktada topla buluşan Beck'in, ceza alanına gönderdiği ortaya Mario Gomez, topun gelişine güzel bir vuruş yapıyor ancak direk dibinde Muslera topun kontrolünü sağlıyor.

12': Hutchinson'ın pasıyla rakip yarı alanda topla buluşan Quaresma, uzak mesafeden sol ayağıyla şansını deniyor ancak top farklı bir şekilde oyun alanını terk ediyor.

7': İsmail Köybaşı'nın pasıyla rakip ceza alanı dışında, hafif sol çaprazda topla buluşan Quaresma'nın sağ ayağıyla yaptığı vuruşta top kaleyi bulmuyor.

5': Kazanılan köşe vuruşu için topun başına geçen Sosa'nın, ceza alanına gönderdiği ortasında Semih Kaya topu kafayla karşılayarak savunmasını rahatlatıyor.

5': İsmail Köybaşı'nın sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında top, Galatasaray savunmasında Chedjou'dan sekerek penaltı noktasına yakın bir noktada bulunan Jose Sosa'da kalıyor. Sosa'nın sol ayağıyla yaptığı sert vuruşunda kaleci Fernando Muslera topu iki hamleyle kornere çeliyor.

3': Hızlı gelişen Galatasaray atağında rakip ceza alanı sağ yan çizgisi üzerinden Lukas Podolski'nin içeriye çevirdiği topa Burak Yılmaz bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak cılız giden top, kaleci Günay'ı zorlamıyor.

2': Atak yönü sol kanattan kazanılan köşe vuruşu için topun başına geçen Wesley Sneijder'in, kale ağzına gönderdiği ortasını kaleci Günay Güvenç, çift yumrukla karşılayarak topu tehlikeli bölgenin dışına gönderiyor.

1': Paslaşarak kullanılan köşe vuruşu sonrası topla buluşan Jose Sosa'nın, ceza alanına gönderdiği ortasını Galatasaray savunmasında Semih Kaya kafayla karşılayan isim oluyor.

1': Dev mücadele başladı.

 
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.