Beşiktaş TT Arena'dan 3 puanla dönüyor

Beşiktaş TT Arena'dan 3 puanla dönüyor

Galatasaray ile Beşiktaş, Spor Toto Süper Ligi'nin 32. haftasında karşı karşıya geldi.

Beşiktaş, Spor Toto Süper Ligi'nin 32. haftasında Galatasaray'ı 1-0 mağlup etti.

FARK 6 PUAN

Lider siyah-beyazlılar, bu galibiyetle 1 maç eksiği bulunan Fenerbahçe'nin 6 puan önüne geçti.

İLK YARIDA GALATASARAY BASKISI

İlk yarının genelinde orta saha hakimiyetini elinde bulunduran Galatasaray, Emre Çolak, Sneijder, Selçuk İnan ve Podolski ile etkili pas yaptı. Yasin Öztekin, Podolski ve Sabri Sarıoğlu'nun ileride baskısı, konuk ekibi top kaybına zorladı. Savunma arkası ve arasına atılan toplarla gol arayan sarı-kırmızılılar, ilk dakikalarda Yasin Öztekin ile net bir pozisyondan yararlanamadı. Savunmada rakibine kolay pozisyon fırsatı vermeyen ev sahibi takım, hücumdaki baskılı oyununa rağmen topu ağlarla buluşturamadı.

KARTAL DURAN TOPLARLA GOL ARADI

Şampiyonluk yolunda kritik bir derbiye çıkan Beşiktaş ise karşılaşmanın ilk yarısında istediği oyunu sergileyemedi. Orta alanda hakimiyeti rakibine kaptıran siyah-beyazlı ekip, savunmada zor anlar yaşadı. Ev sahibi takımın baskısına rağmen kalesini gole kapatan Beşiktaş, hücumda da duran toplar ve hızlı ataklarla gol aramaya çalıştı. Siyah-beyazlı takım, Gomez ve Olcay Şahan ile girdiği pozisyonlardan gol çıkaramadı.

SOSA NET FIRSATLARI KULLANAMADI

İkinci yarıya iki takım da pozisyon bularak başladı. Önce Podolski'nin pasında Sneijder topu auta attı. Ardından da Sosa bomboş durumda topu auta attı. Daha toplu bir görüntü çizen Beşiktaş, Galatasaray'ın presinin azalması ve oyun boyunun uzaması sonuc boş alanlar bulmaya başladı. Sosa ile çok net iki fırsat daha yakalayan Beşiktaş, bunarı kullanamadı. Muslera'da uazktan atılan şutlarda çok iyi yer tutunca siyah beyazlılar golü bulamadı.

Sonradan oyuna giren Sinan'ın pasında Emre, Tolga'yı geçemedi ve Galatasaray, 2. yarıdaki en net fırsatını kullanamamış oldu.

SAHNEDE YİNE GOMEZ VAR!

77. dakikada Beşiktaş'ın golü geldi. 70. dakikada Sneijder'in yerine giren Donk'un hatalı pasını kapan Oğuzhan'ın ceza sahasına pasını Cenk, Gomez'e çevirdi... O da siyah beyazlıları öne geçiren isim oldu. Bu golle Galatasaray'a 2. maçında da gol atan Gomez, Demba Ba'nın siyah beyazlılarda en çok gol atan yabancı rekorunu egale etti.

Bu golle maçı 1-0 kazanan Beşiktaş, TT Arena'da ilk kez kazandı ve puanını 76 puana yükseltti ve son 2 haftaya büyük bir avantajla girdi. Galatasaray ise ilk 5 yolunda ağır bir darbe aldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.