Beşiktaş Kayseri Erciyes'i devirdi

Beşiktaş Kayseri Erciyes'i devirdi

Siyah beyazlılar iki kez geriye düştüğü karşılaşmada 4-2'lik skoru yakalayarak üç puanı aldı ve haftayı lider tamamladı.

Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında deplasmanda Beşiktaş,deplasmanda Kayseri Erciyesspor ile karşı karşıya geldi. Siyah beyazlılar iki kez geriye düştüğü karşılaşmada 4-2'lik skoru yakalayarak üç puanı aldı ve haftayı lider tamamladı.

 

Karşılaşmada Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri 23. dakikada Fernandes,51. dakikada Gökhan Töre, 65. dakikada Escude ve 88. dakikada Hugo Almeida kaydetti. Erciyesspor'un 11. dakikada Vleminckx ve 41. dakikada Yasin'in golleri ise galibiyet için yeterli olmadı.


Öte yandan mücadelenin 90+2. dakikasında Azofeifa, ikinci sarıdan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. Siyah beyazlılar, iki kez geriye düştüğü karşılaşmada önemli bir performans ortaya koyarak uzun bir aradan sonra lider olarak bir haftayı kapatmayı başardı.

Bu sonucun ardından Beşiktaş 6 puana yükselirken Kayseri Erciyesspor 1 puanda kaldı.

İLK GOL PENALTI İLE GELDİ
Kadir Has Stadı'nda oldukça hızlı başlayan karşılaşmada hem Beşiktaş, hem de ev sahibi Erciyesspor hızlı hücumlarla gol aramaya başladı.

Dakikalar 10'u gösterdiğinde sol kanattan gelişen Erciyesspor atağında Atiba Hutchinson, Yasin Öztekin'i düşürdü ve hakem penaltı noktasına gitti. Penaltı noktasına gelen Vleminckx üst köşeye topu gönderdi ve takımını öne geçiren isim oldu.

BEŞİKTAŞ'IN BERABERLİĞİ FERNANDES'DEN

Karşılaşmada geriye düştükten sonra Beşiktaş'ın gözle görülür biçimde tempoyu arttırdığı göze çarptı. Siyah beyazlı takım ayağa paslarla gittiği Kayseri Erciyesspor kalesinde Fernandes'in ayağından gol bularak maça ortak olmayı başardı.

Etkili gelişen Beşiktaş atağında sağ kanatta topla buluşan Serdar, ceza alanına ortasını yaptı. Savunmanın karşıladığı topu Veli, tekrar kafasıyla ceza alanına gönderdi. İki savunmacıdan seken top ceza alanı içinde sağ çaprazda Fernandes'de kaldı ve Fernandes topu kalecinin sağından ağlarla buluşturdu. 1-1

ERSAN'IN HATASI PAHALIYA PATLADI

Beşiktaş'ın beraberliği yakaladığı golün ardından maçta eşitlik göze çarptı. İki takım da organize ataklarla rakip yarı sahaya geçmeye çalıştı. Orta saha mücadelesi şeklinde geçen mücadelede sessizliği bu kez Ersan Gülüm'ün hatası bozdu.

41. dakikada Beşiktaş yarı alanında yükseklik kazanan topu Ersan, kafasıyla savunmasına göndermek istedi ama araya sarkan Yasin, topu kontrol edip ceza alanına girdi ve düzgün bir vuruşla Tolga'nın sağından topu ağlara gönderdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca ilk yarı 2-1 Erciyesspor üstünlüğü ile sona erdi.

TOLGA ZENGİN SAKATLANDI

Beşiktaş'ın Trabzonspor'dan kadrosuna kattığı Tolga Zengin, Kayseri Erciyesspor mücadelesinin ilk yarısında yaşanan bir pozisyon nedeniyle mücadeleyi tamamlayamadı.

Başarılı kaleci, mavi-beyazlı ekibin golcüsü Vleminckx'in topa müdahale etmek isterken, başına gelen tekmesi sonrası tedavi edilse de, devre arasında kendisini iyi hissetmeyerek ikinci yarıda yerini Cenk Gönen'e bıraktı.

GÖKHAN TÖRE YİNE ATTI!

İkinci yarıya hızlı başlayan Beşiktaş golü de erken bularak maça ikinci kez dengeyi getirdi.

51. dakikada paslaşılarak kullanılan serbest vuruşun ardından topu alan Gökhan Töre, sağ çaprazdan ceza alanına doğru topla beraber gelip sert bir şut çekti ve güzel bir gole imzasını attı.

ESCUDE BEŞİKTAŞ'I ÖNE GEÇİRDİ

Gökhan'ın golünün ardından Beşiktaş, varını yoğunu ortaya koyarak galibiyet için yüklenmeye başladı. Orta alanın hakimi olan Beşiktaş, duran top organizasyonuyla golü bularak maçta öne geçmeyi başardı.

65. dakikada Beşiktaş, rakip yarı alandan hafif sağ çaprazdan serbest vuruş kullandı. Fernandes'in ortasına kale sahası içinde güzel yükselen Escude güzel bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi.

KAPANIŞI ALMEİDA YAPTI
Escude'nin golünün ardından bu kez Kayseri Erciyesspor müthiş bir baskıyla Beşiktaş kalesine gelmeye başladı. Siyah beyazlılar uzun toplarla çıkmaya çalışsa da uzunca bir süre topu rakip yarı alana gönderemedi.

Erciyesspor'un karşılaşmayı lehine çevirmek için ümitleri tükendiği dakikalarda ise ise sahneye Almeida çıktı. 88. dakikada Oğuzhan'ın asistinde Almeida, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve maçın skorunu belirledi. 4-2
 

Kayseri Erciyesspor: 2 - Beşiktaş: 4

Stat: Büyükşehir Belediyesi Kadir Has

Hakemler: Serkan Çınar, Muhittin Gürses, İsmail Şencan

Kayseri Erciyesspor: Bojan, Cem Can, Fazlı Kocabaş, Mangane, Ekrem Ekşioğlu, Serkan Atak, Mandjeck, Yasin Öztekin, Arauz, Azofeifa, Vleminckx

BeşiktaşTolga Zengin, Serdar Kurtuluş, Sivok, Escude, Ersan Gülüm, Gökhan Töre, Hutchinson, Veli Kavlak, Fernandes, Olcay Şahan, Almeida

Goller: Dk. 11 Vleminckx (penaltıdan), Dk. 41 Yasin Öztekin (Kayseri Erciyesspor), Dk. 23 Fernandes (Beşiktaş)

Sarı kart: Dk. 35 Azofeifa (Kayseri Erciyesspor)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.