"BEŞİKTAŞ BAŞKANI YALAN SÖYLEMEZ"

"BEŞİKTAŞ BAŞKANI YALAN SÖYLEMEZ"

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, siyah beyazlı takımın gündemindeki konularla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

 

Kapalı Çarşı Beşiktaşlılar Derneği'nin düzenlediği iftar yemeğinde konuşan Başkan Orman, Kartalbakisi.com'a yaptığı açıklamalarda,denetleme kurulu raporundan Quaresma’nın son durumuna, Fernandes’in takımda kalıp kalmayacağından kombine satışlarından beklediği rakama ve kapalı tribüne yapılan zamma kadar bir çok konuya açıklık getirdi.

"DENETLEME RAPORU İÇİN 10 GÜN DAHA BEKLEYECEĞİZ"
 
Siyah beyazlı camianın merakla beklediği ve daha önce 30 Temmuz'da sonuçlanacağı belirtilen denetleme raporuyla ilgili merak edilenleri yanıtlayan Orman, "Rapor henüz tam olarak elimize ulaşmadı. Denetleme firması bizden 10 gün daha süre istedi" derken "Detaylı bir şekilde araştırma ve incelemeye tabi tutuyorlar. Elimize tüm detaylarıyla ulaştığında inceleyeceğim" ifadelerini kullandı.

Rapor sonuçlanınca ne yapacağı hakkında ise Orman "Spor kamuoyu ve Beşiktaştaraftarı raporun tamamının yayınlanmasını istiyor olabilir, özellikle taraftarlarımızın bu yöndeki beklentilerini anlayışla karşılıyorum. Dediğim gibi müsaade edin gelecek raporu önce ben bir inceleyeyim, daha sonra detaylarını konuşuruz. Kimseden bir şey saklayacak değiliz ama Beşiktaş’ın iç meselelerini de kimseye malzeme yaptırmayız" diye konuştu.

"QUARESMA DEFTERİ KAPANMADI"
 
Beşiktaş'ta geleceği yılan hikayesine dönen Quaresma hakkındaki gerçekleri de açıklayan Orman, tartışmalara şu sözlerle nokta koydu:

"Quaresma halen daha Beşiktaş’ın sözleşmeli futbolcusu. Bu yöndeki kararı öncelikli olarak teknik heyetimizin vereceği kararla alacağımızı söylemiştim. Samet Aybaba oyuncuyla ilgili düşüncesini bize aktardı ve bizde o doğrultuda hareket ettik. Belki disiplin sorunu, belki takım içi mali dengeler, belki de oyuncunun performansı. Hocamız oyuncuyu bu sezon kadrosunda düşünmediğini söyledi. Amacımız bu konuyu Beşiktaş’ın menfaatleri doğrultusunda halletmek. Henüz bize gelen resmi bir teklif olmadığına göre oyuncu halen Beşiktaş’ın oyuncusudur."

"BEŞİKTAŞ BAŞKANI YALAN SÖYLEMEZ"
 
Portekizli oyuncunun gündem yaratan açıklamalarına da değinen Başkan Orman, "Quaresma’nın açıklamalarını dinledim. Bu konu hakkında çok fazla konuşmak istemiyorum. Beşiktaş taraftarının benim oyuncu hakkında yaptığım açıklamaların üzerine kafası karışmaz. O Beşiktaş’ın 25-30 futbolcusundan biri, bense Beşiktaş başkanıyım. Beşiktaş’ın başkanı yalan söylemez. Quaresma’nın iki tane menajeri var. Birisi Jorge Mendes, diğeriyse Ahmet Bulut. Quaresma'nın açıklamalarını Ahmet Bulut’a sorun doğru mu söylüyor yoksa yanlış mı o söylesin" diye konuştu.

Fikret Orman, Fernandes'le ilgili tartışmalara da noktayı koyarken "Fernandes ile ilgili düşüncemi haftalar önce söyledim. Fakat bunun üzerine hala daha bir takım haberler yapılıyor. Hocamızın kalmasını istediği oyuncumuzla ilgili hiçbir sorunumuz yok. Kendisi Beşiktaş’ta mutlu olduğunu defalarca bize belirtti. Artık kendisinden bu forma altında önemli beklentilerimiz var. Umarım bu sezon diğer sezonlara oranla daha başarılı işler yapacak ve yeniden yapılanan ve gençleşen kadromuza çok şeyler katacaktır. Benim Fernandes ile ilgili söyleceklerim bu saatten sonra sadece bunlar olabilir" ifadelerini kullandı.

"3-4 OYUNCU TAKVİYESİ DAHA YAPACAĞIZ"
 
Transferi henüz tamamlamadıklarını açıklayan Fikret Orman, "Şu ana kadar genç ve gelecek vadeden isimlerin yanı sıra mevkiinin adamı tecrübeli oyuncular aldık. Teknik heyetin istekleri doğrultusunda 3-4 oyuncu daha alacağız. Arkadaşlarımız bu yöndeki çalışmalarını sürdürüyor. Şimdi isim vermek doğru olmaz ama her yönüyle Beşiktaş’a yakışan ve fayda sağlayacak oyuncular üzerinde duruyoruz. Bu yöndeki çalışmalarımızla ilgili belli bir noktaya gelinmeden konuşmak, isim vermek istemiyorum" dedi.

"BEŞİKTAŞ HAKETTİĞİ MABEDİNE KAVUŞACAK"
 
Siyah beyazlı kulübün başkanı, satılan kombine sayısının yeterli bulmadığının belirtirken "Fakat biz bu konuda rakiplerimize oranla Stad konusunda yaşadığımız problemler nedeniyle geç kaldık. Her Beşiktaşlı modern, lüks bir stadı hak ediyor. Hiç merak etmesinler bu rüya gerçekleşecek. Biz bu sene stadımızı yıkıp çalışmalara başlayabilirdik fakat hiç yakışık almayan durumlarla karşılaştık. Şimdi tekrar o konulara dönmeyelim. Bu sezon feda yılı ve biz bu sene de son kez İnönü’de olmak istedik" şeklinde konuştu.

KAPALI TRİBÜNE ZAM KONUSU
 
Bazı taraftarların tepkisini çeken kapalı tribüne zam konusuna da açıklık getiren Fikret Orman "Şimdi hepimiz bir takım fedakarlıktan bahsediyoruz. Neden? Amaç Beşiktaş’ı bir noktaya getirmek. Çalışmalarımız hep bu yönde. Günde 18 saat çalışıyoruz, Allahın izniyle hedeflerimize de bir bir ulaşacağız. Şimdi durup dururken neden Kapalı tribünü pahallı tutalım? Taraftar popülizmi yapmam. Ben o tribünlerden geldim. Geçen seneye oranla %8 lik bir zam uygulamışız. Kimse Türkiye ekonomisinin farkında değimli? Bu tarz polemikler yaratılmak isteniyor. Taraftarını istemeyen bir başkan olabilir mi? Benim taraftarlardan beklentim özellikle bu sezon güçleri yettiğince takımlarına sahip çıkmaları. Kombinelerini almaları, resmi ürünlere ilgi göstermeleri. Gerisini de bize bıraksınlar biz üstesinden hakkıyla geleceğiz" ifadelerini kullandı.

"BEŞİKTAŞ’TA DEĞİŞEN TEK ŞEY YALAN VE DEDİKODU"
 
Fikret Orman, Beşiktaş'ta aradan geçen 10 yıla dair çarpıcı ifadeler kullandı: "Ben yaklaşık 10-12 Yıl sonra Beşiktaş’ta yeniden resmi bir görev aldım ve şu an Beşiktaş’ın başkanıyım. Şunu üzülerek söylüyorum ki, bu süreçte Beşiktaş’ta değişen tek şey yalan ve dedikodunun artmış olması. Başka değişen bir şey yok. Biz bir yandan işlerle uğraşırken bir yandan da bu sorunlarla uğraşıyoruz. Bunları söylemek üzücü fakat yaşamak ve bizzat görmek daha da acı. Her şeye rağmen biz bu işin içinden çıkacağız tünelin ucundaki ışığı gördük."

''OLAĞANÜSTÜ KONGREYE GİTMEYECEĞİM''
 
Yönetimde çatlaklar olduğu iddialarına da yanıt veren Beşktaş Başkanı Fikret Orman, sözlerini şöyle sürdürdü: "Olağanüstü seçim döneminde çalışmalarımızı çok hızlı yapmış olabiliriz, fakat benim ve arkadaşlarımın kaybedecek bir dakikamız bile yok. Tüm arkadaşlarım görevleri dahilinde elinden gelenin fazlasını vererek çalışıyor. Bu yöndeki beklentilere vereceğim cevap net. Yönetim kurulumu yenileme adına Olağanüstü kongreye gitmeyeceğim. Yola çıktığım arkadaşlarımla sonuna kadar devam etmek ve yine onlarla bu işin üstesinden gelmek istiyorum."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.