Beşiktaş Tayfur Havutçu'ya emanet

Beşiktaş Tayfur Havutçu'ya emanet

Beşiktaş Kulubü Basın Sözcüsü Mete Düren, Teknik Direktör Bernd Schuster'in istifasını kabul ettiklerini takımı sezon sonuna kadar Schuster'in yardımcısı Tayfur Havutçu'nun çalıştıracağını söyledi.

Sabah saatlerinde Teknik Direktör Bernd Schuster'in istifa etmesinin ardından olağanüstü toplanan siyah - beyazlı yönetim kurulu yaklaşık 1.5 saatlik bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının bitiminde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Mete Düren, bugün itibariyle bir sürpriz ile karşı karşıya olduklarını belirterek, şunları söyledi:

"Dün akşam Schuster başkanımızdan bir görüşme talebinde bulunmuştur. Bu görüşmede Schuster, arzuladığı ve hedeflediği faydayı takıma gösteremediğine kanaat getirdiği ve kalan maçlarda faydalı olamayacağına inandığı için istifa etmeye karar vermiş ve istifa mektubunu da başkanımıza iletmiştir.

Başkanımız hem bu sene hem de gelecek sene Schuster'le devam etme niyetinde olduğunu, tüm yönetimin de kendisiyle aynı fikirde olduğunu kendisine iletmiştir. Ancak Sayın Schuster kendisine duyulan güveni suistimal etmek istemediğini ve hak etmediği bir parayı almak istemediğini söylemiştir. Son zamanlarda hak edilmemiş biçimde çıkan tazminat spekülasyonlarına da en güzel biçimde cevap verdi."

Düren, "Bugün yapılan yönetim kurulu toplantımızın amacı Schuster'in istifasını kabul etmek değildi. İstifa tek taraflı bir süreçtir. Schuster istifa ettiği an konu kapanmıştır. Bugünkü toplantı nedenimiz gelecek sezonun ve kalan maçların planlamasıdır." dedi.

TAYFUR HAVUTÇU TAKIMIN TEKNİK DİREKTÖRÜ OLDU

Mete Düren, Schuster'in takımdan ayrılmasının ardından takımın başına oy birliği ile yardımcı antrenörlerden Tayfur Havutçu'nun getirildiğini açıkladı. Düren, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sezon sonuna kadar bir hocayla görüşmemiz olmayacaktır. Yönetim kurulumuz sezon bitimine kadar Tayfur Havutçu'nun teknik direktör olmasına karar vermiştir. Tayfur Havutçu kendi yardımcılarını kendisi seçecektir. Böyle bir dönemin teknik direktör arayışı için doğru olmadığına karar verdik. Sayın Havutçu'ya tüm yönetim olarak büyük bir güven içerisindeyiz. Kendisi Sayın Denizli ile bu takımı çalıştırmış ve şampiyon yapmış bir teknik direktördür. Beşiktaş'ın ağırlığını kaldırabilecek bir kişidir. Tüm Beşiktaş ve spor camiası bu konuda hemfikirdir sanırım. Bir sonraki sezonla ilgili teknik adam planlaması sezon sonunda yapılacaktır."

Bir gazetecinin "Kayserispor maçına Bernd Schuster çıkacak mı?" sorusuna Düren, "Schuster istifa etmiştir ve Kayserispor maçına da Tayfur Havutçu teknik direktör olacak çıkacaktır." diye cevap verdi. Öte yandan bir gazetecinin kaptan İbrahim Üzülmez'in tekrar takıma dönüp dönmeyeceğini sorması üzerine Mete Düren, şunları dile getirdi: "İbrahim Üzülmez ile ilgili Federasyon'a fesih sözleşmesinin gönderilmemesi konusunda tartışmalar oldu. Kulübümüzün İbrahim Üzülmez'in son maçta sahaya çıkması ve jübile yapması gibi bir düşüncesi vardı. Biliyorsunuz sahaya çıkmak için oyuncunun lisanslı olması gerekiyordu. Daha sonra bundan vazgeçildi ve belgeler yollandı. İbrahim'e söz verdik. Kendisine özel bir maçta jubile yapacağız."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :