Pkk liderlerini uyardı.. Silah bırakmalısınız

Pkk liderlerini uyardı.. Silah bırakmalısınız

Irak Cumhurbaşkanı Talabani, görüştüğü PKK'lı liderleri uyardı: Bölgeye huzur şart. O nedenle silah bırakmalısınız. Aksi takdirde sizin kaybınız ağır olur."

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, geçtiğimiz hafta, 'PKK'nın silah bırakmasıyla ilgili görüşmeler var ' demişti. Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin de bu konuda devreye girdiği ortaya çıktı. Talabani'nin lideri olduğu Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği'ne (KYB) yakınlığı ile tanınan 'Xendan' adlı internet sitesine açıklama yapan KYB'nin sözcüsü Azad Cündiyani, görüşmeyi doğruladı.

YAKIN ZAMANDA GERÇEKLEŞECEK
Cündiyani, 'Talabani, ateşkes ilan etmesi konusunda ikna etmek amacıyla PKK ile görüşüyor. Türk ordusuyla PKK arasında çıkan çatışmalardaki kan duruncaya kadar Talabani'nin girişimleri devam edecek. Bu çabanın neticeleri yakın bir zamanda ortaya çıkacak. Kendisi, barışçıl çözümlerin iki tarafı birbirine yakınlaştıracağına inanıyor ' dedi. İddialara göre Talabani'nin PKK'lı liderlere, 'Bölgeye huzur gelmeli. Bu da silah bırakmayla başlar. Aksi takdirde ağır kayıplar verirsiniz ' uyarısını yaptı.

NE DEMİŞTİ?
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, hafta sonunda katıldığı bir televizyon programında, PKK'nın silah bırakmasıyla ilgili konuşmuştu: Talepler, görüşmeler var. PKK'nın silah bırakması, teslim olmaya kadar giden görüşmeler var. Yani bütün bunlar çalışmaların görüşmelerin içinde. Bizim en önemli şeyimiz bu silahın bırakılması. '

* Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi lideri Mesut Barzani de, 'PKK silah bırakmalı. Bu barış için en önemli adım. Silahla hiçbir sorun çözülmedi, bundan sonra da çözülmez ' açıklamasını yapmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.