Atalay'dan Vanlılara çağrı: Türkiyeli olun

Atalay'dan Vanlılara çağrı: Türkiyeli olun

Atalay: Depremde nasıl herkes birlik ve dayanışma göstererek Vanlı olduysa, siz de aynı duygularla Türkiyeli olun.

Van depreminin 1. yıl dönümünde depremzedeler için yapılan 3 bin 200 konut hak sahiplerine veriliyor. Kura törenine katılan Başbakan Yardımcısı Atalay , Vanlılara 'Depremde nasıl herkes birlik ve dayanışma göstererek Vanlı olduysa, siz kardeşlerim de hepiniz aynı duygularla Türkiyeli olun'' dedi

Van'da tamamlanan TOKİ Afet Konutlarının kura çekimine katılan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay '3 bin 200 konutun kuraları başlıyor. 23 Ekim'de, Başbakanımızın katılımıyla hem o acı günü anacağız hem de bütün konutların dağıtımını yapıp, okullarımızı açacağız, bütün tesislerimizi tamamlamış olacağız. Bir yıl dolduğunda Van ve Erciş'te yeni bir hayat başlamış olacak' dedi.

"TEMSİLCİNİZ BİZİZ"

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Van Öğretmen Anadolu Lisesi Spor Salonu'nda düzenlenen deprem konutlarının teslim törenindeki konuşmasında özellikle teröre vurgu yaptı ve şunları söyledi: 'Büyük bir devlet olmanın, büyük bir işbirliğinin bugün meyvelerini burada topluyoruz. Kürt kökenli vatandaşlarıma, Kürt kardeşlerime diyorum ki, ne olur düşünün, büyük devleti, büyük birlikteliği, büyük yolu düşünün, birilerinin fitne tohumları saçtığını, Türkiye'yi zora sokmak için neler yaptığını düşünün. Kürt kardeşimin meselelerinin de temsilcisi biziz. Bu devlet eski devlet değil. AK Parti ile çok şey değişti. İnsan odaklı bir devletimiz var bugün.'

"TÜRKİYELİ OLUN"

''Tek isteğimiz sevgi ve kardeşliktir. Van depreminde nasıl herkes birlik ve dayanışma göstererek Vanlı olduysa, siz kardeşlerim de hepiniz aynı duygularla Türkiyeli olun'' diyen Atalay sözlerini şöyle sürdürdü:

"Terörle falan varılacak hiçbir yer yok. Onlar sadece yaraları derinleştirir. Allah'ın izniyle büyük Türkiye ve AK Parti felsefesiyle, AK Parti politikalarıyla biz bu sorunların hepsini çözeceğiz. O kardeşliği sağlayacağız. Tek istediğimiz vatandaşımız düşünsün, bunları değerlendirsin, korkulara kapılmasın, tehditlere aldanmasın. Geleceğimizi düşünelim, çocuklarımızı düşünelim, birlikte geliştireceğimiz güzel Türkiye'yi güzel hayatı düşünelim ve onlara tepki gösterelim. Ben o terör örgütüne ve yandaşlarına en büyük tepkinin Kürt kardeşlerimizden gelmesini halen bekliyorum."

VAN'DA 1 YIL SONRA MUCİZE GERÇEKLEŞTİ

Başbakan Yardımcısı Atalay, depremden 1 yıl gibi kısa bir süre sonra bir mucize gerçekleştiğini belirtti ve Van'a yapılan toplam harcamanın 3 milyar 333 milyon 754 bin 418 lira olduğunu belirterek, tüm çalışmaların tamamlanmasının ardından rakamın 5,5-6 milyar liraya ulaşacağını bildirdi. Van'da herkesin kardeşlik hukuku gösterdiğini ifade eden Atalay, ''Van, büyük bir sınavdan geçti. Konutlar 10 Eylül'de teslim edilecek. Maliyetinin yüzde 30 altında verdik" dedi. Modern konutlar şehrin çehresini değiştirdi.

"VAN'IN NÜFUSUNA KAYDOLACAĞIM"

Şu anda BDP'nin elinde olan Van Belediyesi'ni almak için herkesin seferber olması gerektiğini belirten Atalay, "Çalışmalara ben de katılacağım. Van'ın nüfusuna kaydolacağım. Hepimiz çalışacağız. Burdaki belediye seçimi çok önemli. Biliyorsunuz geçen dönem belediyenin kaybedilmesi hepimizi çok üzdü. Önümüzdeki döneme bakacağız. Eğer varsa o dönemde hata olarak gördükleriniz onları yapmamaya çalışarak daha iyi daha organize çalışarak başarıya ulaşmak zorundayız. Yani Van'ı çok önemli görüyoruz" diye konuştu.  

Atalay, konuşmasına şöyle devam etti: 

"MUHALEFETİN ÇALIŞMALARI ETKİLİ OLMUYOR"

"Bazen mecliste Van depremi ve çalışmalarıyla ilgili söylenenleri duydukça cevap verme gereği bile duymuyorum. O kadar yanlış, eksik, gerçeği içermeyen şeyler oluyorki insan üzülüyor. Bu arkadaşlar keşke gelip buraları görseler. Ondan sonrada eleştirilecek şeyler olabilir. Ama gerçekçi eleştiriler olur. Şu anda muhalefetin çalışmaları hiç etkili olmuyor. Gerçekleri görüp gerçekler üzerinden bir eleştiri olsa daha etkili olur"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.