Soğuk Beykoz Akşamı Şiirlerle Isındı

Soğuk Beykoz Akşamı Şiirlerle Isındı

Beykoz Belediyesi ve Doğuş Haber Gazetesi’nin birlikte organize ettikleri şiir gecesi muhteşem bir atmosferde yapıldı.

 

 

 
 

 

Beykoz Belediyesi ve Doğuş Haber Gazetesi’nin birlikte organize ettikleri şiir gecesi muhteşem bir atmosferde yapıldı.

Çok sayıda beykozlu vatandaşın takip ettiği programda, birbirinden güzel şiirler seslendirildi.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda yapılan gecedeBeykoz’un tüm kesimleri adet şiirleriyle mesaj verdi. Gece toplumun değişik kesimlerini bir araya getirmesiyle anlam kazanırken, Beykoz yerel basınındayanışmasına da sahne oldu.

Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Mustafa Gürkan, Dr. Ahmet Hulusi Batu, Ferda Kazancıbaşı, Muharrem Ergül, Cengiz Gökçe, Neşat Yayla gibi tanınan simaların yer aldığı gecede tam bir duygu yoğunluğu yaşandı.

Beykoz Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Geleneksel Şiir Akşamı" programı, Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Dost Beykoz'dan da 3 kişinin şiir okuduğu gecede Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay ve Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu gibi isimler de şiir okumak için kamera karşısına geçti. Beykoz Belediyesi'nin Doğuş Haber ile ortaklaşa düzenlediği gecede sahneye gelen Beykozlular, okuduğu duygu yüklü şiirlerle izleyicileri adeta mest etti. Beykoz Şiir Akşamı Programı’nın sunuculuğunu ise Doğuş Haber'den Kemalettin Erkan (Ozan Derviş) üstlenirken, Bengü Efsen'in öğrencileri de şiir okuyanlara enstrümanlarıyla eşlik etti.



'Kaymakam Katırcı, gönülleri bir kez daha fethetti'

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nde bu yıl 5.'si gerçekleştirilen Beykoz Şiir Akşamları'nda şiir severler, çok güzel vakit geçirdi. Alfabetik sıraya göre okuyucular sahne alırken, ilk olarak kürsüye AK Parti Beykoz Kurucu İlçe Başkanı Ahmet Batu geldi. Necip Fazıl Kısakürek'in 'Veda' adlı şiirini seslendiren Ahmet Batu, siyaset kadar şiirde de iddialı olduğunu gözler önüne serdi. Sezai Karakoç'un "Sevgili, En Sevgili, Ey Sevgili" şeklindeki nidalarıyla biten ünlü 'Sürgün Ülkeden Başkentlerin Başkentine' adlı şiirini başarıyla seslendiren Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı ise izleyenlerden büyük alkış aldı.



'Minik Şampiyon Simay'da sahnedeydi'

Elif Pulant'tan CHP Beykoz Kadın Kolları Başkanı Eylem Sabırhoşgör'e Nevin Çalışkan'a kadar çok sayıda kadının da şiir okuduğu gecede minik şampiyon Simay Özgentürk de sahne aldı. "Benim Öğretmenim" adında ve sözlerini kendisinin yazdığı şiiri başarıyla seslendiren minik Simay'a salondakiler bir süre sevgi gösterisinde bulundu. Salonda en çok alkışı alan şiiri ise sözlerini de kendisi yazan Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Hüsnü Kolcu okudu. Muhtarların yaşadığı sorunları hicveden 'Muhtar' adlı şiiri bitirdikten sonra Hüsnü Kolcu, uzun süre alkış aldı ve yerine geçtikten sonra da bir süre kendisine gelen tebrikleri kabul etti.

Şiir gecesinde İşçi Partisi Beykoz İlçe Başkanı 'Vatan' adlı sözleri kendisine ait olan şiiri seslendirirken, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Mustafa Gürkan Nobel Ödüllü İngiliz Şair Rudyard Kipling'ten "Eğer" adlı şiiri seslendirmeyi tercih etti. Yaşamı boyunca çocuklar için birçok kitap yazan Kipling'in öğütlerle dolu 'Eğer' şiirini seslendiren Mustafa Gürkan, başarılı bir performans sergiledi. Kendi şiirini seslendirenlerden birisi olan Beykoz'un tanınmış ismi Taner Mert, "Aşk" adlı eserini okurken, eşi Ayşegül Hanımefendi de gurur dolu gözlerle kendisini izledi.



 

Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay da sıkı bir edebiyatçı olduğunuMehmet Akif Ersoy'un 'Bülbül' adlı şiirini başarıyla seslendirerek ispat etti. Doğumu20 Aralık 1873 ve ölümü ise 27 Aralık 1936 olan Mehmet Akif Ersoy'u hem doğumunda hem de ölümünde anma olanağı yakalayan Kazım Bozbayİstiklal Marşımızın da yazarı olan şairi övgüyle yâd etti.

Kahramanmaraşlı Adil Erdem Bayazıt'ın 'Sana, Bana, Vatanıma, Ülkemin İnsanlarına Dair' adlı şiirini seslendiren Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu ise Belediye'nin Kültür İşleri'nden neden sorumlu olduğunu adeta sahnede ispat etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İBB Başkanı olduğu dönemde çıkardığı ve 'Bu Şarkı Burada Bitmez' adlı Şiir Kaseti'nde okuduğu, Adil Erdem Bayazıt şiirini içten bir şekilde seslendiren Kaşıtoğlu, izleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı.

Öte yandan programın akışını ve kimin hangi şiiri okuyacağının taklip edilmesi maksadıyla hazırlanan, kitapçığın dışında üç kişi daha şiir okudu…

Gecede sahneye gelerek şiir okuyan kişiler ve okudukları şiirler, şu şekilde oluştu:

1- Ahmet Hulusi Batu - Veda

2- Ahmet doğan - Sen Vurdun da Ben Ölmedim mi?

3- Ahmet Katırcı - Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine

4- Elif Pulant - Bu Çocuk Bizim

5- Esra Atabay - Bir Tutam Mutluluk İçin

6- Erdal Öztürk - Trabzon, Rize, Giresun

7- Eylem Sabırhoşgör - Ayağa Kalkın Efendiler

8- Ferda Kazancıbaşı - Ayaklar

9- Gencebay Gür - Sizin İçin

10- Hakan Ekiz - Vatan

11- Hasan Ceylan - Sultan Şehir

12- Hüseyin Hüsnü Kolcu - Muhtar

13- Kazım Bozbay - Bülbül

14- Kenan Arslan - Kuvay-ı Milliye

15- Seyfullah Kılıç - Sarı Panjurlu

16- Muharrem Ergül - Abbas

17- Muharrem Kaşıtoğlu - Sana, Bana, Vatanıma, Ülkemin İnsanlarına Dair

18- Mustafa Gürkan - Eğer

19- Nevin Çalışkan - Telli Kavak

20- Neyir Erkan Şişman - Herşey Sende Gizli

21- Sait Elmas - Yıllarım

22- Semra Birdal Ergün - Severmişim Meğer

23- Sevtap Dudu - Yoksul Bir Duldur Gülüşün

24- Simay Özgentürk - Benim Öğretmenim

25- Taner Mert - Aşk

26- Tekin Toklucu - Gökkuşağı Aşk

Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.