Anadolu'nun lezzetleri Hisar’da yarıştı

Anadolu'nun lezzetleri Hisar’da yarıştı

Beykoz’da bu yıl 19.’su gerçekleştirilen Geleneksel Yemek Yarışması’nda heyecan doruktaydı.

Anadolu Hisarı Turizm Kalkındırma Derneği tarafından bu yıl 19.’su düzenlenen "Yöresel Yemek Yarışması", Sabancı Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi.

 
Yarışma 3 kategoride yapılırken; yemek dalında birinciliği Karalahana Dolması'yla Fatoş Çor, börek dalında birinciliği Cevizli Baklavalı Börek'le Gül Bağdatlı, tatlı dalında birinciliği ise İncir Tatlısı'yla Aysel Salman kazandı.
 
 
Birinci olan hanımlar, Beykoz Kaymakamı'ndan altın ve organizatörlerden 5 yıldızlı otellerde iki kişilik yemek davetiyesi kazandı. Beykoz Belediyesi ise tüm yarışmacılara 2’şer adet kitap ve ilk 3’e giren hanımlara cam eşya takım hediye etti.
 
 
Sabancı Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen yarışmaya, Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Tarım İlçe Müdürü İbrahim Özdemir, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Adem Sefer, ilçe muhtarları ve vatandaşlar katıldı. Yarışmanın sunuculuğunu ise Arzu Başlantı üstlendi.
 
 
Göksu’da sandal sefaları başlayacak
 
Etkinlikte bir konuşma yapan Anadoluhisarı Turizm Kalkındırma Derneği Başkanı Mustafa Babuz, gelecek sene için çok daha iyi bir organizasyonla geleceklerini ifade ederek, Beykoz'un turizme olan yöneliminde sivil toplum kuruluşu olarak üzerlerine düşeni elden geldiğince yapacaklarını kaydetti. Dernek olarak yemek dışında da katkı sağlayacaklarını belirten Mustafa Babuz, "Göksu'da sandal sefaları başlatacağız. Turizm amaçlı sandal sefaları yapacağız ve Küçüksu Çayırı'na kadar turistleri getireceğiz. Küçüksu Çayır'da ise Belediye'nin yapacağı tezgahlar olacak. Burada kadınlarımızın yaptığı yemekler turistlere ikram edilecek. Bu çok önemli bir projedir. Bunu başarabilirsek, işsizlik ve istihdam konularında büyük adım atarız ve daha güçlü bir toplum oluruz" diye konuştu.
 
 
Turiste satacak bir şeylerimiz olmalı
 
Yurt dışı gezisinden henüz döndüğünü ifade eden Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan ise Batı'nın turizm konusunda çok ileride olduğunu kaydederek, "Esas itibariyle Batı'lı en küçük bir değerini bile satıyor. Ama biz bunu yapamıyoruz. Beykoz'da sanayi olmayacağına göre, fabrikalar olmayacağına göre ne olacak? Turizm. Turisti getirdik ki, geliyor zaten. Ama onlara satacak bir şeyimiz yoksa boşa getirmiş oluruz. Bizim onlara sunacak bir şeylerimiz olmalı. Ne olabilir? Yemek olabilir. Dünyanın incisi olan Boğaz'ın kenarındayız. İlçemizin çoğu alanı orman, oksijen deposu. Güzel bir kahvaltı, güzel bir akşam yemeği, turistin beğenisine sunulabilir. Bunu değerlendirmeliyiz. Başka ne var? Cam... Bunu da satabilmeliyiz. Bu konuda sanatçılar yetiştirmeli ve küçük el eşyaları yapabilmeliyiz" dedi.
 
 
Marmara Üniversitesi'nden Öğretim Üyesi Ayşegül Demirbulak, Öğretim Görevlileri Sevgi Göktepe, Cüneyt Sağdıç ve Legend Otel Mutfak Koordinatörü (Şefi) Rüzgâr Sünbül’ün de jüri üyeleri arasında yer aldığı yarışma, büyük bir heyecana sahne oldu. Birbirinden lezzetli yemekleri jürinin beğenisine sunan hanımlar, heyecanla sonuçların açıklanmasını bekledi.
 
 
Kanal D, Fox TV ve TRT'de yaptığı yemek programlarıyla tanınan Şef Rüzgâr Sünbül ise konuklardan büyük ilgi gördü. Rahat ve neşeli tavırlarıyla yarışmada ilgi odağı haline gelen Şef Rüzgâr Sünbül, yarışmada en çok Rize'ye has Cevizli Kabaklı Börek'ten etkilendi. Yarışmacı Gül Bağdatlı'dan program sonrası böreğin tarifini alan Şef Sünbül, tattığı yemeklerden beğendikleri olduğunu ve tarifini aldığı yemekleri mutlaka otelde deneyeceğini kaydetti.

Yarışmada dereceye giren katılımcılar ise şunlar oldu:

 

Ana Yemek:

 

 

1.Fatoş Gür-Karalahana Dolması

2.Gülümser Yavuz-Lokman Hekim Aşı

3.Neriman Yıldız-Bulgur Aşı

 

 

Tatlı:

 

1.Aysel Salman-İncir Tatlısı

2.Nazmiye Bağdatlı-Kalbur Tatlısı

3.Meryem Uzun-Laz Böreği

 

 

Börek:

 

1.Gül Bağdatlı-Cevizli Kabaklı Börek

2.Emine Kahraman-Su Böreği

3.İlknur Kır-Cevizli Kol Böreği

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.