Beykoz’da Bal Gibi Festival

Beykoz’da Bal Gibi Festival

İstanbul'un en fazla bal üreten ilçesi olan Beykoz'da geleneksel olarak düzenlenen bal festivalinin 8.'si 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda yapıldı.


İlçedeki bal üreticilerinin ürünlerini sergilediği festivalde, kestane ve çiçek balını en iyi üretenler ödüllendirildi. Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Salim Öztürk, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Murat Akıncı, Bal üreticiliğinin duayen ismi Nizamettin Kayral, Trakya Üniversitesi Emekli Öğretim üyesi Muhsin Doğaroğlu, İstanbul İli Arı Yetiştiriciliği Birliği Başkan Yardımcısı Adem Özkan Yalçın, Namık Kemal Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Devrim Oskay'ın katıldığı festivalde bal üreticilerine hediyeler verildi.

Kestane Balı Dalında En İyi Arıcı Süleyman Mert’e, Çiçek Balı Dalında En İyi Arıcı Cesim Gülen’e, İlk Arıcılık Kursunu açan ve En Yaşlı Arıcı olan Nizamettin Kayral’a, En Küçük Arıcı Yunus Buğra Durmaz’a plaket verildi. Ballı yoğurt ikramının yapıldığı festivalde güzellik yarışması ve ballı yoğurt yeme yarışması yapıldı. Dereceye giren kişilere ise altın hediye edildi.

Başkan Yardımcısı Salim Öztürk: "Şimdiye kadar 3 bin 700 kovan teslim ettik"

Festivalde bal üreticilerine konuşan Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Salim Öztürk, hedeflerinin Beykoz'u bal kent haline getirmek olduğunu söyledi.

"Yerel yönetimler olarak bölgemizde bulunan bal yetiştiriciliğiyle ilgilenenlere gereken desteği vermeye devam edeceğiz. Beykoz, İstanbul'da en fazla bal üreten ilçe olması nedeniyle buna duyarsız kalmamız mümkün değildir. Bölgemizde yetiştiricilik yapan İlçe Tarım Müdürlüğü ile bunu sertfikalı olarak uygulayanlara kovan sözü verdik. Bal üretiminin yanında bu işi nasıl daha bilinçli daha verimli hale getirebiliriz konusunda çalışmalar yaptık. Bal Üreticileri Birliği ve İlçe Tarım Müdürlüğü ile yapılan ortak çalışmalar neticesinde belirli sertifika programlarından geçerek kovanlarını verdik. Şimdiye kadar 3 bin 700 kovan teslim ettik. Hedefimiz beş yıl içerisinde 15 bin kovan dağıtarak ilçemizi bal kente dönüştürmek istiyoruz. Kestane balını Beykoz markası yapmak için de çalışmalarımız devam ediyoruz"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Ekinci: "Beykoz’un balının hak ettiği yerde olması için çalışacağız"

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Ekinci, "Beykoz’un Kestane Balı ve Kanlıca Yoğurdu iki önemli değerdir. Beykoz’un balının hak ettiği değerde olması için hepimizin arı gibi çalışması gerekir. Belediye Başkanımız ve diğer kurumlarımıza destekleri için teşekkür ederiz" şeklinde konuşan Ekinci'nin ardından Trakya Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Muhsin Doğaroğlu sahneye geldi.

Muhsin Doğaroğlu: "Dünyada arı olmazsa hayat olmaz"

Apiterapi yönteminden bahsederek, arı ürünlerinin insan sağlığı üzerindeki etkilerine değinen Trakya  Üniversitesi Emekli Öğretim üyesi Muhsin Doğaroğlu, “Dünyada arı olmasa hayat olmaz. Arı, insanlığa ve eko sisteme büyük katkı sağlar. Bal bir mucizedir. Kovan, dünyanın en eski laboratuarıdır. Beykoz Belediye Başkanı ve ekibine desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim” dedi.

Namık Kemal Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Devrim Oskay ise ülkemizdeki arıcılık teknikleri, üretimi, kalite çalışmaları, yetiştirilmesiyle ilgili bilgiler vererek arı ırkı bakımından dünyada birinci sırada olduğumuzu vurguladı.

Bugün açılan 8. Bal Festivali, Beykoz 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda yarın da devam edecek
.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.