Beykoz Belediyesi, Arıcılara 1800 Kovan

Beykoz Belediyesi, Arıcılara 1800 Kovan

İstanbul'un en fazla bal üreten ilçesi Beykoz'da 7. Bal Festivali düzenlendi. Arıcıların en kaliteli ballarını sergilediği festivalde Beykoz Belediyesi tarafından 1800 adet kovan ücretsiz dağıtıldı.

İstanbul'un en fazla bal üreten ilçesi Beykoz'da 7. Bal Festivali düzenlendi. Arıcıların en kaliteli ballarını sergilediği festivalde Beykoz Belediyesi tarafından 1800 adet kovan ücretsiz dağıtıldı.

Beykoz Belediyesi ve İlçe Gıda Tarım Müdürlüğü tarafından arıcılığı desteklemek, doğal ve kaliteli bal üretimini artırmak amacıyla her yıl yapılan festivalde bu yıl da arıcılardan ilgi gördü.  

Festival kapsamında belediye tarafından eğitimli ve sertifikalı 285 üreticiye 1800 kovan dağıtıldı, en kaliteli bal yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi, yarışmaya katılanlara sertifika takdimi yapıldı ve arıcılık ürünleri sergilendi.

Belediye Meydanı’nda düzenlenen festivale Beykoz Kaymakam Vekili ve Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan, Milli Saraylar Daire Başkanı Sinan Bölek, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Beykoz İlçe Tarım Müdürü Halil İbrahim Keskin, Belediye Başkan Yardımcıları Salim Öztürk, Muharrem Kaşıtoğlu ve Mahmut Gülbasar, Arıcılar Birliği Beykoz Temsilcisi Adem Özkan, İTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu, meclis üyeleri, muhtarlar, bal üreticileri ve ilçe sakinleri katıldı.

 

Başkan Çelikbilek: “5 Yılda 15 Bin Kovan Dağıtacağız”

Bal üretiminde birinci ilçe olan Beykoz’da arıcılığın gelişmesi için her türlü desteği sunduklarını ifade eden Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek: “Arıcılığa verdiğimiz destekle 39 ilçe içinde birinciyiz ve yaptığımız işi en iyi şekilde yapmanın gayretindeyiz. Arıcılarımıza Türkiye’de üretilen en iyi kovanları dağıtıyoruz. Bu dağıtımı da ciddi ve adil bir şekilde yaptık. İlçe Tarım Müdürlüğü’yle birlikte hareket ettik, kovanları eğitimli ve sertifikalı olan arıcılarımıza verdik. Kestane balını bir Beykoz Markası yapmamız lazım. Bunun için balda markalaşmayı öneriyor ve son derece önemsiyoruz. Beykoz’daki arıcıların doğadan hakkını almasına arzu ediyoruz. Kovanları 5 yılda 15 bine tamamlayacağız ve ilçemiz arıcılığın merkezi olacak. 2017 yılındaki Arıcılık Kongresi’nin bir ayağı ilçemiz Beykoz’da yapılacak.” dedi.

 

İlçe Tarım Müdürü Keskin: “Beykoz Bu Güzellikle Değerlendirilsin’’

Beykoz’da düzenlenen festivalle kestane balının tanıtılması için yola çıktıklarını ifade eden İlçe Tarım Müdürü Halil İbrahim Keskin ise: “Beykoz’da arıcılık yapan 300 işletme bulunuyor. Belediyemizin desteğiyle arıcılık son 5 yılda oldukça geliştir.  İlçe tarım müdürlüğü olarak daha çok denetim çalışmalarında yer alıyoruz. Çiftlikten sofraya gelen gıdadan her aşamada sorumluyuz. Balda da şifa alalım derken zehirlenmeler olabiliyor.  Arıcılıkta sahtekârlık olmaması için bakanlığında denetim çalışmaları var. Doğru üretim için eğitim çalışmaları da yürütüyoruz. Halk Eğitim Müdürlüğü’yle birlikte 1500 kişiye eğitim verdik. Arıcılığın gelişmesine katkı için son 5 yılda üretici ile tüketiciyi bir araya getiren bu festivalde biz de yer alıyoruz. Esas amacımız Beykoz’un bu güzellikle değerlendirilmesidir. Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Dilek Boyacıoğlu:  “Beykoz Belediyesi’nin ilçede arıcılığın yapılabildiğini halkıyla paylaşması çok önemli bir çalışma. Türkiye’de kovan varlığıyla Çin’den sonra 2. sırada, ürünler bakımında ilk 10’dayız. Bala ilave olarak üretilen propolis, polen, arı sütü gibi diğer kovan ürünleri de son derece değerlidir. Balın ilk elden arıcılardan alınması ve üretimde bilinçlenme için çalışmalar arıtılmalı” diyerek üniversite olarak bir bal araştırma merkezi kurduklarını söyledi.

Arıcılar Birliği Beykoz Temsilcisi Özkan: “Belediyemize Teşekkür Ediyoruz”

Belediye’nin desteğiyle arıcılığın son yıllarda geliştiğini ve modernize olduğunu vurgulayan Arıcılar Birliği Beykoz Temsilcisi Adem Özkan katkıları ve adil kovan dağıtımı dolayısıyla Beykoz Belediyesi’ne teşekkür etti. Özkan ayrıca 2017 yılında İstanbul’da yapılacak Uluslararası Dünya Arıcılık Kongresi’ne de hazırlık yaptıklarını ve bu kongrenin Beykoz’un tanıtımına büyük katkı sunacağını söyledi.

Konuşmaların ardından en kaliteli bal yarışmasında dereceye girenlere ödülleri ve sertifikaları takdim edildi. Ayrıca yarışmaya katılan tüm arıcılara da sertifika dağıtıldı.   

“En Kaliteli Bal” Yarışması’da dereceye girenler şöyle:  

Birinci:

2000 prolin mg bal değeriyle Hüseyin Kaya

İkinci:

1493 prolin mg değeriyle Osman Fikret Harman

Üçüncü:

1426 prolin mg değeriyle         İbrahim Mumcu 

Haber Merkezi

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.