"Ecdadımızla yeni barışıyoruz"

"Ecdadımızla yeni barışıyoruz"

Beykoz Belediyesi kültür sanat etkinlikleri kapsamında TV program yapımcısı ve sunucusu Serdar Tuncer, Sanatçı Cihan Yıldız ile Araştırmacı-Yazar Talha Uğurluel’in katılımıyla ‘Osmanlı Kalbe Düşünce’ konulu program düzenledi.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa katılan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ve Başkan yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu’nun yanı sıra öğrencilerin yoğun ilgisi oldu.

Serdar Tuncer: “Amacımız şuurlu, şiirle barışık bir neslin yetişmesidir”

Programın açılışını şiirlerle yapan Serdar Tuncer, şiirin şuurdan geldiğini belirterek, “Karaman-Ermenek’te yaşanan üzücü olayda, 18 vatandaşımızın sağ salim kurtulması için dua ediyoruz. Programımızda Yunus Emre’den, Osmanlı padişahlarından önemli eserler sunacağız. Şiir şuur demektir. Amacımız şuurlu, şiirle barışık bir neslin yetişmesidir. Bu amaca uygun program yapan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’e teşekkür ediyorum” dedi.

Talha Uğurluel: “Anadolu’nun en ücra köşesine gitseniz, mutlaka bir Osmanlı eserini görürsünüz”

Araştırmacı-Yazar Talha Uğurluel de, sahnede görsellerle Osmanlı İmparatorluğu ve Osmanlı Medeniyeti hakkında bilgiler vererek şunları söyledi: “Son yıllara kadar ecdadımızla kavga ederek geldik. Şimdi yavaş yavaş ecdadımızla barışıyoruz. Onları daha objektif ve gerçek yönüyle tanımaya çalışıyoruz. Tanıdıkça ne kadar büyük bir medeniyete sahip olduklarını görüyoruz. Birçok film ve roman maalesef yanlış anlatmaya devam ediyor. Halbuki Osmanlı padişahlarının ömürleri hep seferde, at sırtında geçmiştir. Mesela Hürrem Sultan’ı öyle farklı anlatıyorlar ki, sanki sürekli entrika peşinde olan biriymiş gibi. Halbuki Hürrem Sultan kadar cami, medrese, hayır eserleri yaptıran çok azdır. Anadolu’nun en ücra köşesine de gitseniz mutlaka orada bir Osmanlı eserini görürsünüz.”

Soru ve cevaplarla sona eren programda Başkan Çelikbilek, Serdar Tuncer, Cihan Yıldız ve Talha Uğurluel’e teşekkür ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.