Bağımlılıkla Mücadele Kampanyasına Rekor Katılım Sürüyor

Bağımlılıkla Mücadele Kampanyasına Rekor Katılım Sürüyor

Beykoz Bağımlılıkla Mücadele Platformu'nun kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte başlattığı bağımlılıkla mücadele çalışmaları devam ediyor.

Madde kullanımı ve satışında kanun maddelerinde cezai müeyyidelerin arttırılmasını içeren kanun teklifi hazırlanmasına yönelik imza kampanyası Beykozluların rekor katılımıyla 50 bin imzaya ulaştı. 

Beykoz Kent Konseyi’nin ilçedeki STK’lar, ilçe protokolünün ve siyasi partilerinin katılımıyla Bağımlılıkla Mücadele Platformunun başlattığı kampanyaya kamu müdürleri, Kent Konseyi üyeleri, spor, sanat, siyaset camiasının yanı sıra ilçenin bütün kesimleri destek verdi.

Fiziki ve sanal imzaların toplandığı kampanyada İlçe Spor Kulüpleri arasından ilk katkı Avrupa Şampiyonu Beykoz Belediyespor Hentbol Takımından gelirken, spor kulüpleri de açılan stantlarda kulüp temsilcileri ve futbolcularla birlikte imza atarak Platforma destek oldu. Beykoz’un iskelelerine, otobüs duraklarına, pazar önlerine, plaj ve piknik alanlarına ve cami önlerine kurulan stantlarda yürütülen imza kampanyasına bugüne kadar 50 bin kişi katıldı.

- Hedef 100 bin imza 

Beykoz’daki tüm STK’ların, derneklerin ve iş adamlarının destek verdiği kampanyada son olarak Ekim ayında geniş katılımlı bir toplantı yapılarak halka, ulusal ve yerel basına gelinen nokta hakkında bilgilendirme yapılacağı belirtilirken, 100 bin imzanın hedeflendiği kampanyada imzalar ise TBMM’ye gidilerek arz edilecek. 

- İşadamı Erdinç Acar basın toplantısı düzenledi

Acarlar Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Üyesi Erdinç Acar da Acarlar İş Merkezi’nde ‘’Uyuşturucu ile Mücadele’’ hakkında basın açıklaması yaparak kamuoyuna bilgi vererek Acarlar Mahallesi’nden bu mücadelenin güçlü bir şekilde başlatılacağını ve tüm Türkiye’ye yayılmasının sağlanacağını ifade etti.

Erdinç Acar’a düzenlenen basın toplantısında Beykoz Kent Konseyi Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu ve konsey üyeleri de eşlik etti.

- “Her konuda yardımı yapıp, projenin arkasında yer alıyoruz”

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Acarlar Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Üyesi Erdinç Acar, “Biliyoruz ki Türk vatandaşı olarak bu mücadelenin içinde yer almalıyız. Ne yazık ki öncelikle risk grubu altındakiler öğrenciler ve gençler. Önce bedenleri sonra toplumu etkileyen bir olay. Aynı zamanda terörü besliyor. Bunlar için gerekli önlemler alınıyor ama yetmez. Amaç cezai yaptırımda yasanın hiç vakit kaybetmeden güncellenerek tam caydırıcı olarak sıfır toleransla bu mücadelenin sağlanması. Biz de imzamızı atarak elimizden gelen ne varsa her konuda yardımı yapıp, projenin arkasında yer alıyoruz. Bilinçli bir birey olmanın gereği ve ülkemize zarar verdiğinden bu kampanyaya iştirak ederek destek olmaya çalışıyoruz. Eğitimin şart olduğuna inanıyorum. Ünlü ünsüz sanatçı iş adamı herkesin bu işin içinde katkı sunacağını biliyorum. Beykoz Belediyesi de bu konuda destek veriyor, bizler de bu mücadelenin her tarafında birlik olacağımıza söz veriyoruz” şeklinde konuştu.

Erdinç Acar, açıklamaları sonrası imza atarak kampanyaya destek verdi.

Acarlar İş Merkezi’ndeki basın toplantısının ardından Beykoz Kent Konseyi Başkanı Muharrem Kaşıtoğlu, STK temsilcileri, kamu kurumlarının müdürleri, muhtar ve madde kullanımından tedavi gören vatandaşlar Beykoz Meydanı’nda toplandı.

- “Cezalandırılma noktasında sıkıntı olduğu görülmektedir”

Konsey Başkanı Kaşıtoğlu, burada yaptığı basın açıklamasında, “Tüm bu mücadeleler iyi niyetle devam ettirilirken bağımlılığın yayılma hızı da her geçen gün artmakta ve daha geniş kitlelere ulaşmaktadır. Bu durum yapılan çalışmaların tek başına yeterli olmadığı mücadelenin etkinliğinin bir yerde sekteye uğradığı kanaatini oluşturmuştur. Bu kapsamda adli ve idari mercilerle yapılan fikir teatilerinde maddeye ulaşmanın çok kolay olmasında bu maddelerin ticaretini yapan kişilerin belirlenmesi ve cezalandırılması noktasında sıkıntı olduğu net olarak görülmektedir” ifadelerini kullanıldı.

Kaşıtoğlu, açıklamasının devamında, “Bağımlılıkla mücadelede öncelikli amaç bu maddenin üretimi ve pazarlanmasının en sert kamusal yaklaşımla çözmek olmalıdır. İlgili tüm kanunlarımızın bu kapsamda yeniden gözden geçirilmesi ve toplumumuzu her geçen gün daha zayıf bırakan bu olumsuzluğa karşı sıfır tolerans uygulaması hayata geçirilmelidir” dedi.

- “Çoluğumun çocuğumun rızkını verdim”

Madde bağımlılığıyla ilgili tedavi gören vatandaş Huzeyfe Okumuş ise, “Evimin çoluğumun çocuğumun rızkını maddeye vermeye başlamıştım. Sürünerek ölecek bir insan değilim dedim kendime, her şeyden önce benim ismim bir sahabe ismidir. Sürünerek ölmeyi istemediğim için Rabbim bize güç kuvvet verdi, bıraktık” şeklinde konuştu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.