Beykoz'da elli yıllık sorun tarih oldu

Beykoz'da elli yıllık sorun tarih oldu

Beykoz’un 50 yıllık sorunu tarihe karıştı… AK Parti Hükümeti’nin yasalaştırdığı 2B Kanunu kapsamında Özel Proje Alanı ilan edilen Beykoz’da ilk tapular hak sahiplerine verildi.

CHP eski İstanbul’u istiyor

Beykoz Belediyesi tarafından düzenlenen Tapu Dağıtım Töreni’ne katılmak üzere Beykoz’a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, konuşmasında Cumhuriyet Halk Partisi'nin İstanbul'u yönettiği yıllara atıfta bulunarak, "Eski İstanbul nasıldı? Başbakanımızın Cumhuriyet Halk Partisi'nden aldığı İstanbul nasıldı? En çok satılan sıvı gazozdu. Niye? Babalar sabahları gazozla tıraş oluyordu; içmek için değil!" diye konuştu.

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilekise 2009 seçimlerinde verdikleri sözü yerine getirdiklerini ifade ederek, "Şimdi artık 100 bin insanı ilgilendiren 2B'nin artık satışlarına başladık. Şimdi tek tek vatandaşlarımıza tebligatlarını sürdürüyoruz. Birazdan tapu sahiplerine burada tapularını vereceğiz. Onlara hayırlı olsun, mübarek olsun" dedi.

Beykoz'da tapu dağıtımı ve toplu açılış törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Adem Sefer, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Fatih Sağlam ve binlerce kişi katıldı. Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Belediye binasının yenilenmesi, Tokatköy ve Soğuksu Mahalle Meydanları’nın düzenlenmesi, mahallelerde inşa edilen hizmet binaları, Recep Şahin Köktürk Spor Kompleksi'nin yenilenmesi Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nin yenilenmesi gibi hizmetlerin toplu açılışında bir konuşma gerçekleştirdi. Görev aldığı 5 yılı ve Beykoz'da yıllardır devam eden tapu sorununu özetleyen Başkan Çelikbilek, şunları söyledi:

"Bildiğiniz gibi 2009 yılında sizlerin karşısına geldiğimizde Beykoz Halkı'nın çok farklı problemleri vardı. AK Parti'nin 'ikinci dönemiydi' burası. 2004'te başlayan AK Parti rüzgârı, 2009'da kendisini Beykoz'da biraz artarak devam etti. Burada istikrarın olması da Beykoz'un şansıdır.

 

'Beykoz SİT alanı ilan edildi'

Sarıyer ve Beykoz'un kaderleri aynı… 15 Kasım 1995'te Beykoz'un ve Sarıyer'in sınırları içerisindeki tüm alan 'Doğal SİT Alanı' ilan edildi. Sonrasında Beykoz, ciddi bir imar problemi yaşadı. Beykoz, mülkiyet konusunda zorluklar içerisinde bir ülke oldu. Çünkü 1987 yılında Anayasa Mahkemesi'ne giden bir siyasi kadronun iptal ettirdiği tapu tahsislerden sonra 1995'te yine o siyasi kadronun devamı olan Kültür Bakanlığı ve bağlı kurullarının Beykoz'un tamamını doğal SİT alanı ilan etmesiyle birlikte Beykoz ikinci bir darbeyi daha yaşamıştı. Dolayısıyla Beykoz'un bu zorlukları aşması gerekiyordu.

Sizler bize yapmamız gerekenleri, 2009 yılında biz sizin karşınıza geldiğimizde, iki konuyu önemle bize ifade ettiniz. Bir tanesi bölgenin imar planlarıyla ilgili gayret etmemi istemiştiniz. Çünkü Beykoz'da sınırlı bir imar vardı ve Beykozlu çivi çakmakta zorlanıyordu. İkinci konu ise mülkiyet meselesiydi. Beykoz arazisinin büyük bölümü devlete aitti ama üzerindeki vatandaşlar gelip oturmuşlardı. Vatandaşlar gelip buraya otururken asla işgalci mantığıyla değil; doğrudan doğruya cebinden para vererek, alınteriyle kazandığını vermek suretiyle bu arsaları alıp oturmuşlardı. O günkü şartlarda bu yapılanları, bugünkü gözle bakarsanız mantıksız olarak görmeniz mümkün. ama buranın bir sanayi kenti olduğunu düşünürseniz, burada çalışan insanların ev sahibi olabilmeleri için önlerine başka bir imkan konmadığından dolayı yapabildikleri en doğru şey; bir arsa sahibi olmak ve üzerine bina yapmak anlayışıydı.

 

'Tapuları iptal ettirdiler!'

15 Ocak 2009 tarihi itibariyle devletimiz yeni bir karar aldı. 2004'ten beri uğraştığı ve bu bölgedeki insanların üzerinde oturabilecekleri 2B parselleri için Meclis'ten karar geçirdi. Daha öncesinde bu çok denendi. Öncesinde Cumhurbaşkanı veto etti. Arkasından Anayasa Mahkemesi'ne iptal için götürüp iptal ettirdiler. Bunların tamamı aslında bitmesi gereken işlerdi. ama dedim ya bu ülke için bir siyasi kadro var ve halkın yanında olmayan bu insanlar, nasıl 1987'de nasıl 1995'te bu halkın elindeki tapu tahsisi iptal ettirdilerse; 2B'leri de 2004'te 2007'de iki defa iptal ettirmek suretiyle Beykoz'un çözümünü engellemişlerdir. 

Beykoz Belediyesi 2B'lerin satışı konusunda tarihi bir görevi yerine getirdi. Türkiye'de 2B'ler şu anda satılıyor. Vatandaşlar da satın alarak, Milli Emlak'a ödemeler yapıyor. Ancak Beykoz2un şu andaki yapısına bakarsanız, Beykoz 20 yıl içerisinde çok ciddi bir kaynak israfı yaşadı. Kaynaksızlık yaşadı. Dönüşüm yapamadı. Beykoz hiç yatırım yapamadı. Niçin? Çünkü bütçesi yoktu. Beykozlu insanlar zorda kaldılar. İşte bunun düzelmesi gerekiyordu. Beykoz'a bir kaynak lazımdı ki, Beykoz'u dönüştürebilelim. İşte 2B'ler Beykoz'un imdadına yetişti. Öncelikle bu konuda bize destek veren ve talebimize olumlu bakan Çevre ve Şehircilik Bakanımıza buradan teşekkür ediyorum. Maliye Bakanımıza, her fırsatta bizim önümüzü açan Değerli Başbakanımıza, milletvekili arkadaşlarıma, çalışan herkese, Beykoz Halkı adına, 100 bin Beykozlu adına en kalbi şükranlarımı sunmak istiyorum. Allah onlardan razı olsun."

 

Seçim öncesi söylentilerin arttığından yakınan Başkan Çelikbilek, devletin verdiği tapuların sahte olduğunun iddia edilmesini eleştirdi. "İnsanlar, menfaatleri için nasıl bu kadar küçülebilirler?" diyerek söylenti çıkaran siyasilere yüklenen Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, şöyle dedi:

'Devletin verdiği tapu sahte olamaz'

"Şimdi artık 100 bin insanı ilgilendiren 2B'nin artık satışlarına başladık. Şimdi tek tek vatandaşlarımıza tebligatlarını sürdürüyoruz. Birazdan tapu sahiplerine burada tapularını vereceğiz. Onlara hayırlı olsun, mübarek olsun. Bir de şunu söylemeden geçmeyeceğim. Beykoz Halkı bunu duysun ve duyanlar da duymayanlara söylesinler. Maalesef Beykoz'da Beykoz Halkı'nın gülmesini istemeyen bir güruh var.  Maalesef Beykoz'da Beykoz Halkı'nın içinin ferahlamasını istemeyen, rahatça yatağında yatmasını istemeyenler var. Öyle şeyler anlatıyorlar ki... İnsanlar menfaatleri için siyasi gayeleri için nasıl bu kadar küçülebilirler? Nasıl bu kadar seviyelerini düşürebilirler? Nasıl bu sözleri söyleyebilirler, anlamak mümkün değil.

 

Öncelikle,

1- Devletin verdiği tapuya sahte diyerek çok çirkin bir davranış sergiliyorlar. Devletin verdiği tapu sahte olmaz.

2- Diyorlar ki, Belediye Başkanı bu tapuları size veriyor ancak seçimlerden sonra geri alacak... Bu kadar bayağı, bu kadar pespaye bir cümle kullanmak mümkün müdür?

Biz bu tapuları kendi başımıza vermiyoruz! Belediyemiz ve devletin Tapu Kadastro Müdürlüğü'nün müşterek çalışmasıyla, bu tapular Ankara'dan bizim kayıtlarımıza geçti. Ben onlara bu yaptıkları çalışmadan dolayı teşekkür etmek istiyorum. Yoksa biz Beykoz Belediyesi olarak aylarca bu iş için uğraşacak ancak bu tapuların geçmesi mümkün olmayacaktı. Bu çalışmayla Beykoz Halkı'nın yüzünü güldürdük ve güldürmeye devam ediyoruz.

 

'Nüfusun yarısını tapu sahibi yaptık!'

Sevgili Beykozlular. Yataklarınızda rahat uyuyun. Kimsenin sizi ananınızın ak sütü gibi helal olan tapularınızın üstünde spekülasyon yapmasına asla müsaade etmeyin. Deyin ki, bizim devletimiz asla yanlış yapmaz. Bu Belediye Başkanı kardeşiniz, bulunduğu süre içerisinde bize asla yanlış yapmadı bir yanlış göremezsiniz. Devletin başında bulunan Değerli Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu halkın içinden çıkan birisi olarak asla bu halka yanlış yapılmasına müsaade etmez. Bunu herkes bilsin ve duysun. Biz 120 bin insanı mülkiyet sahibi yaptık. Nüfusunun yarısına bu kısa süre içerisinde tapu dağıtmak, kolay kolay kimseye nasip olmaz.”

Beykoz Belediye Başkanı ve 30 Mart'ta yapılacak seçimlerin AK Parti'den Beykoz Belediye Başkan Adayı Yücel Çelikbilek'in ardından kürsüye gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ise Ana Muhalefet partisi CHP'yi eleştirdi. Cumhuriyet Halk Partisi'nin tek projesinin 'yapılacak işlere engel olmak' olduğunu söyleyen Bakan Güllüce, şöyle dedi:

"Değerli Başkanımız yaptıklarını anlattı, sonra da projelerini anlattı. Aynı zamanda Hükümetimiz de yaptıklarını anlatıyor ve yapacaklarını anlatıyor. İşte diyor ki 'Üçüncü Boğaz Köprüsü'nü yapacağız', 'Dünyanın en büyük havaalanını yapacağız', 'Hızlı treni Haydarpaşa'dan Ankara'ya kadar yaptık, Konya'ya kadar yaptık; Bursa'ya yapacağız, İzmir'e yapacağız, Ardahan'a yapacağız, Kars'a yapacağız'. Biz bunları söylüyoruz, onların da projesi var. Ne diyorlar? 'Biz İstanbul'u eski haline döndüreceğiz'. Projelerine bakın, dinleyin. Sonra? 'Biz bu projelerini, havaalanını engelleyeceğiz! Marmaray'ı nasıl 4 sene geciktirdiysek, başka projeleri de engelleyeceğiz'.

 

Değerli Beykozlular... Bir proje üretenler bir de projeleri engelleyecek olanlar, 'mani olacağız'diyenler var. Tercihinizi 30 Mart'ta inanıyorum, umut ediyorum, biliyorum ki siz hizmet edenlerden yana kullanacaksınız. Tek projesi engellemek olan, milletin 10 yıl önce tapu sahibi olmanıza engel olanların yanında olamazsınız! Eski İstanbul nasıldı? Başbakanımızın Cumhuriyet Halk Partisi'nden aldığı İstanbul nasıldı? En çok satılan sıvı gazozdu. Niye? Babalar sabahları gazozla tıraş oluyordu; içmek için değil! Cumhuriyet Halk Partisi zamanında en çok satılan sıvı gazozdur. İçme suyu, yıkanma suyu nereden bulacaksınız? Cumhuriyet Halk Partisi'nin Belediye Başkanı televizyonda, radyoda bağırıyordu: 'Sakın ha! Bu suyu içmeyin! Kaynatmadan içmeyin! Kanalizasyon karışmıştır'diyordu. Hatırlıyorsunuz değil mi? İşte eski İstanbul. Götürmek istedikleri eski İstanbul.

Biz, bugünkü İstanbul'u da değil, çok daha çağdaş, çok daha modern, çok daha insancıl, çok daha doğası korunmuş bir İstanbul vaat ediyorduk; yaptık ve yapacağız. Bu ülkenin insanı vefalıdır. Bu ülkede kalkınmaya engel olan, vatandaşın tapu sahibi olmasına engel olan, vatandaşa burs verdiğimiz zaman mahkemeye giden ve o fakir öğrencilere burs vermeye engel olan insanlarla, kitlelerle, zihniyetle bunların ayrımını yapacaktır diye umut ediyorum ama şöyle bir tabloyu 30 Mart'tan sonra bir tahayyül edin: Burada Yücel Çelikbilek... Yanında Kadir Topbaş... Burada Çevre ve Şehircilik Bakanı... Şurada Tayyip Erdoğan... Dördümüz birden el ele veriyoruz: 'İşte Beykoz'diyoruz."

 

Konuşmaların ardından Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Bakan İdris Güllüce'ye çerçeveli hat yazısı armağan ederken, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce de Başkan Çelikbilek'e ‘Çevre Beratı’ verdi. Bakan Güllüce bu sırada, "Bunu ben önemsiyorum. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Çevre Beratı'nı almak, dilerim bütün Belediye Başkanları'na nasip olur. Biz Türkiyemizi hem kalkındıracağız, hem karıncamıza kadar koruyacağız; bu ikisini birlikte yapacağız. Tabiatı, doğayı, ağacı her şeyi çok iyi koruyacağız. Ama hızla da kalkınacağız" diye konuştu.

Programın sonunda vatandaşlara 2B, İBB ve Vakıf Arazileri'nden edindikleri tapuları dağıtıldı. Tapu dağıtılan kişiler ise şu isimlerden oluştu:

 

2/B Arazisi Tapuları

1 Ahmet Batı

2 Ahmet Demirçelik

3 Ayşe Öztürk

4 Cemal Gökgöz

5 Ekrem Yazıcı

6 Hüseyin Ödev

7 Hüseyin Yazıcı

8 İhsan Koca

9 İlhan Demir

10 İlyas Düzgün

11 İsmail Güleryüz

12 Kazım Güzeller

13 Kenan Yıldız

14 Mahmut Güzel

15 Mehmet Yazıcı

16 Murat Öztürk

17 Mustafa Güldür

18 Necdet İbrahimağaoğlu

19 Recep Bayraktar

20 Sebahattin Ata

21 Şahinde Özkan

22 Şakir Bursa

23 Tayfur Öztürk

 

İBB Arazisi Tapuları

1 Abdullah Ünal

2 Ahmet Çelik

3 Ahmet Salih Yetimoğlu

4 Ali Emanet

5 Ali Tunç

6 Ali Yalçın

7 Arif Kubat

8 Asiye Yılmaz

9 Ayfer Ergün

10 Bahtiyar Kesim

11 Bayram Oral

12 Berrin Serim

13 Birinci Bingöl

14 Birol Emanet

15 Bülent Karafil

16 Cemil Arslan

17 Cemile Tomaç

18 Dilek Kumral

19 Emin Kanak

20 Engin Çelik

21 Esma Yavuz

22 Esra Akyürek

23 Fatma Aydın

24 Fatma Dikenel

25 Fikri Özbakır

26 Gülsen Karakuş

27 Hanım Becer

28 Hanımzar Amanet

29 Hatice Küçük

30 Havva Arslan

31 Hilmi Biçer

32 Hüseyin Hikmet Aksu

33 Hüseyin Öztürk

34 Hüsniye Bozca

35 İbrahim Kaya

36 İbrahim Yetimoğlu

37 İnci Kurugöl

38 İsmail Durak

39 İsmail Gökalp

40 Kasan Karaveli

41 Kebire Hacıislamoğlu

42 Kemal Kanak

43 Kıymet Akdoğan

44 Lütfi Aksu

45 Mehmet Amanet

46 Mehmet Bilir

47 Mehmet Çelik

48 Mehmet Karakaya

49 Mehmet Kulak

50 Mehmet Mustafa Yorulmazlar

51 Metin Erdoğmuş

52 Muharrem Arslan

53 Murat Coşkun

54 Murat Özdemir

55 Musa Çelik

56 Müslüm Aksu

57 Necdet Bilir

58 Necdet Hamza

59 Necla Bakır

60 Necla Özcan

61 Necmi Hamza

62 Nesrin Batur

63 Nevzat Şanver Erbaş

64 Orhan Arslan

65 Osman Aydın

66 Osman Ergün

67 Ramiz Önder Erbaş

68 Recep Tayfur Kurtuluş

69 Remziye Arasal

70 Reşat Erbaş

71 Saliha Ulanmış

72 Serap Çolak

73 Süleyman Çelik

74 Talip Bilikli

75 Vicdan Rahmi Batur

76 Yakup Dalkılıç

77 Yaşar Yaman

78 Yaşar Yel

79 Zeki Güner

80 Zeki Yel

 

Vakıf Arazisi Tapuları

1 Arif Zeki Köse

2 Elif Çakar

3 Felemez Aydın

4 Filiz Çakar

5 Halis Songül

6 Hatice Kübra Köse

7 Hilal Şengül

8 İmran Songül

9 Muhammet Albayrak

10 Mustafa Köse

11 Zeynep Merve Köse 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.