Kanlıca Yoğurdu Festivalle Tatlandı

Kanlıca Yoğurdu Festivalle Tatlandı

Beykoz Belediyesi’nin düzenlediği 2. Beykoz Kanlıca Yoğurt Festivali, ödüllü ve renkli yarışmalarla şenlik havasında gerçekleştirildi

Beykoz Belediyesi’nin düzenlediği 2. Beykoz Kanlıca Yoğurt Festivali, ödüllü ve renkli yarışmalarla şenlik havasında gerçekleştirildi. Festivalde Başkan Yücel Çelikbilek ve Nasrettin Hoca, Boğaz’a dostuk ve barış mayası çaldı.

 

Kanlıca Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu, İlçe Spor Müdürü Bülent Küçük, STK Temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri ve alanı dolduran ilçe sakinleri katıldı.

 

Festival kapsamında ev hanımlarının katılımıyla ‘En İyi Yoğurt Yapma Yarışması’ ve Yoğurt Yeme Yarışması yapıldı. Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, “Yoğurtların hepsinin çok lezzetli olduğunu” söyleyerek, katılan hanımların hepsini çeyrek altınla ödüllendirdi. ‘Yoğurt Yeme Yarışması’nda da 1. Olan Dursun Aktürk’e çeyrek altın takdim etti. Animasyon gösterileri, Beykozlu Doğu Karadenizliler Derneği Folklor Topluluğu halk oyunları, Neva Müzik Grubu’nun icra ettiği ezgiler ve Nasrettin Hoca’da festivale renk kattı.

 

Başkan Yücel Çelikbilek, Nasrettin Hoca ve beraberindekilerle, kardeşlik ve dostluk için, İstanbul Boğazı’na maya çaldılar.

 

2 ton yoğurdun ücretsiz ikram edildiği festivalde ulaşım için Emirgan İskelesi’nden Kanlıca İskelesi’ne gün boyu teknelerle ücretsiz yolcu taşındı.

 

Yücel Çelikbilek: "Beykoz Markaların Merkezi Olacak’’

 

Kanlıca Yoğurdu’nu festivalle taçlandırdıklarını belirten Başkan Yücel Çelikbilek, “Tarihi eserleri, denizi, Mihrabad Korusu ve eşsiz manzarasıyla bütünleşen Kanlıca’da bugün farklı bir bereket var. Kanlıca Yoğurdu’nun kökeni yüzyıllar öncesine dayanıyor. Bu değerimizi korumak, daha geniş kitlelere tanıtmak ve kültürümüzü gelecek kuşaklara aktarmak için dopdolu bir festival hazırladık. Bunu geleneksel hale getiriyoruz. Beykoz markalarıyla büyüyecek." dedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.