Beykoz'da Kutlu Doğum Özel programı

Beykoz'da Kutlu Doğum Özel programı

Âlemlere rahmet olarak gönderilen, tüm insanlığa sevgiyi, paylaşmayı, kardeşliği öğreten Hz. Muhammed (S.A.V)’in dünyaya teşriflerinin 1441. yıl dönümü dolayısıyla Beykoz’da düzenlenen ‘Kutlu Doğum Haftası Özel Programı’nda Peygamber Efendimiz’in kardeşli

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın öncülüğünde bu yıl “Kardeşlik” temasıyla yurdun dört bir yanında kutlanan “Kutlu Doğum Haftası” kapsamında, Beykoz Belediyesi'nin Hz. Muhammed (S.A.V)’in ve kardeşliğe verdiği önemin toplumun tüm kesimleri tarafından anlaşılması amacıyla hazırladığı Kutlu Doğum Haftası Özel Programı’na ilçe sakinleri yoğun katılım gösterdi.
R. Şahin Köktürk Spor Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, eşi Ayşe Çelikbilek, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Adem Sefer, Beykoz Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Türk-Alman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ziya Şanal, Türk-Alman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emin Kökbaş, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri katıldı.
Başkan Çelikbilek: “O’nunla yol arkadaşlığımızı sürekli hale getirelim”
Mısırlı Hafız Şeyh Mahmut Tuhi’nin enfes Kur’an tilavetiyle başlayan programın açılışında konuşan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek; “Bugün hepiniz O’nu sevdiğiniz için burada toplandınız. Bizim yaratılmamızın sebebi Hz. Muhammed SAV’in yaratılmasıdır. O’na ümmet olmak büyük bir şereftir. O’na ümmet olmakta ayrı bir haz ve mutluluk vardır. Hz. Muhammed (S.A.V)’i sadece 1 hafta boyunca anmak yeterli değildir. Çünkü O, 365 gün bizimle beraberdir. Bizim de ondan ayrılmaya hakkımız yok. Allah bizi onun ümmeti olmakla şereflendirdi. Kutlu Doğum Haftası boyunca Türkiye’nin her yerinde O konuşuluyor. Bu herkese nasip olmaz. Allah O’nu sevdi ve bize de sevdirdi. O’nunla yol arkadaşlığımızı sürekli hale getirelim.”
Doç. Dr. Mustafa Karataş: “Kardeşlik kendi ihtiyacı varken kardeşini tercih etmektir.”
Hz. Muhammed SAV’in kardeşliğe verdiği önem konusunda aydınlatıcı bilgiler veren Doç. Dr. Mustafa Karataş ise; Hz. Muhammed (S.A.V) yaşamadığı hiçbir şeyi söylemedi. Kur’an neyi emrettiyse onu uyguladı. Yaşayan Kur’an olarak bizlere ışık tutmuştur. Kur’an-ı Kerim’de ‘Müminler ancak kardeştir’ buyurulunca’ ashabına ‘Kardeşim’ diye hitap etmiştir. Ensar ve muhacir arasında tarihe geçecek bir kardeşlik tesis etmiştir. Bugün her zamankinden daha çok onun kardeşlik ahlakına ihtiyacımız var. Ensar kendi ihtiyacı varken muhaciri tercih etmiş, tarlasının yarısını kardeşine vermiş, iki dairesi varsa birini kardeşiyle paylaşmıştır” diye konuştu.
Sevgiyi artırmanın yolu: Hediyeleşmek, yemek ikram etmek, selamlaşmak
Kur’an-ı Kerim’den örneklerle Müslümanlar arasında kardeşliği zedeleyen hususları da sıralayan Mustafa Karataş, Peygamber Efendimiz’in sevginin yayılmasını teşvik için hediyeleşmeyi, yemek ikramını ve selamlaşmayı buyurduğunu vurguladı. Müslümanlığın tanıdığın ve tanımadığın kimseye selam vermeyi gerektirdiğini de belirten Karataş toplumda selamın yaygınlaşması gerektiğini söyledi.
Mehmet Kemiksiz ve Ekibi’nin tasavvuf müziği konseri verdiği gecede etkinliğe katılan tüm ilçe sakinlerine lokma ikramı yapıldı ve Tuğrul İnançer’in “Muhabbet Peygamberi” adlı eseri hediye edildi.


 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.