Beykoz'da Mehmet Akif Ersoy Müzesi kurulacak...

Beykoz'da Mehmet Akif Ersoy Müzesi kurulacak...

İstanbul’un en köklü ilçeleri arasında yer alan Beykoz’daki 2 tarihi vakıf taşınmazı, Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile Beykoz Belediyesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde restore edilerek ilçeye kazandırılıyor.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne yapılan ziyarette, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ve Vakıflar Bölge Müdürü Saffet Ertürk’ün katılımıyla söz konusu taşınmazlarda restorasyon çalışmalarına başlanabilmesi için kira sözleşmesi imzalandı.

Mehmet Akif Ersoy Müzesi Kuruluyor

Beykoz Merkez’de bulunan tarihi binada yürütülecek restorasyon çalışmasının ardından İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy Müzesi kurulacak. Yalıköy Mahallesi’nde Şeyh Ethem Vakfı’na ait taşınmaz içerisinde buluna tekke binası restore edilerek bakımsızlığa yenik düşmekten kurtarılacak.
 

Söz konusu tarihi yapıların röleve, restitüsyon, restorasyon çalışmalarının yapılabilmesi için Haziran ayı içerisinde İl Özel İdaresi’ne başvurulacak.

Çelikbilek: “Tarihi Eserlerimiz İhya Ediyoruz”

Beykoz’un doğal güzellikleri kadar sahip olduğu tarih ve kültür mirasıyla da çok ayrıcalıklı bir ilçe olduğunu vurgulayan Başkan Yücel Çelikbilek: “İlçemizin turizm ve eğitim vizyonuna uygun olarak tarihi eserlerimizi ihya ediyoruz. Yoros Kalesi’nde ve Tarihi Beykoz Kışlası’nda restorasyon çalışmaları devam ediyor. Buralar yeniden ilçenin sosyal ve kültürel yaşamına dâhil edilecek. Söz konusu yapılardan birinde İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy Müzesi’ni kurarak onu ve eserlerini tanıtacağız” dedi.
 

Vakıflar Bölge Müdürü Saffet Ertürk ise tarihi eserleri yaşatmaya yönelik çalışma ve projeleri daima desteklediklerini belirterek Beykoz Belediyesi ile işbirliği halinde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 
Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.