Beykoz'da İki katlı Bina Çöktü

Beykoz'da İki katlı Bina Çöktü

Akbaba Köyü'nde dere yatağı üzerinde bulunan iki katlı bir bina, sağanak yağış ve derenin taşması sonucu meydana gelen toprak kayması sonrası çöktü. İki binada boşaltıldı.

 

Olayda, binada yaşayan 12 kişi, ev sahibinin çatırdıları duyarak binadakileri uyarması üzerine, bir faciadan dönüldü. Olayda ölen yada yaralanan olmadı.

Akbaba Köyü Şehit Murat Sokak'ta ıslah çalışmalarının sürdüğü Sülüklü Deresi bitişiğinde üç ailenin yaşadığı, 12 kişinin bulunduğu iki katlı binada meydana gelen olay, şöyle gelişti. Bina sahibi Hanife Vural sabah namazını kıldı. Daha sonra binadan gelen çatlak sesleri üzerine dışarı çıktığında, derede taşan selin ve binaya etkisini gördü. Özürlü yetişkin iki çocuğuyla birlikte yaşayan Hanife Vural, hemen binada yaşayan kiracıları uyararak dışarı çıkmalarını sağladı. Bina sakinlerinin dışarı çıkmasından kısa bir süre sonra da dere yatağı üzerindeki iki katlı bina, yağmurun etkisiyle meydana gelen toprak kayması sonucu çöktü. Olay yerine jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Bu arada evinin yıkıldığını gören Hanife Vural fenalık geçirince, sağlık ekipleri tarafından Paşabahçe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

İKİ BİNA TEBDİR AMAÇLI BOŞALTILDI

Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, olay yerine geldi. Kaymakam Aydın Ergün, “Önemli olan can kaybının olmaması anlatılacak çok fazla birşey yok. Yağmur sularıyla bina yıkıldı. Binanın yanındaki iki bina tedbir amaçlı tahliye edildi. İş makineleriyle kapanan dere yatağı temizlenecek” dedi. Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ise, “Sıkıntılı bir durum. En büyük sevincimiz can kaybının olmaması” diye konuştu.

GECE OLSA HEPİMİZ ÖLEBİLİRDİK

Binanın birinci katında 4 kişilik ailesiyle oturan Ali Erdoğan, bağırış seslerine uyandığını belirterek, “Ev sahibimiz dışarı çıkmamızı istedi. Biz de hemen binayı boşalttık. 5 dakika içinde bina dere yatağına çöktü. Gece geç saatlerde olsaydı belki hiç birimiz yaşamayacaktık” dedi. Erdoğan ayrıca ıslah çalışmalarını yürüten inşaat firmasının binanın önünde akşam çalışma yaptığını öne sürdü.

Etiketler :