Beyoğlu'ndaki terör saldırısına her kesimden tepki yağıyor

Beyoğlu'ndaki terör saldırısına her kesimden tepki yağıyor

İstanbul Beyoğlu'nda meydana gelen terör saldırısı siyaset ve iş dünyası tarafından kınandı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, yaptığı yazılı açıklamada, yaşanan saldırıyı lanetlediğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Türkiye bu korku ve kaos ortamına teslim olmayacak. Bu konudaki en büyük güvencemiz, milletimizin basiret ve cesaretidir, birlik ve beraberliğimizdir. Bu alçakça saldırıları gerçekleştirenler ve onların arkasındaki karanlık güçler hiç bir zaman hedeflerine ulaşamayacak."

"Terör kimden gelir ve kime karşı yapılırsa karşısındayız"

BBP Genel Başkanı MustafaDestici de yaptığı yazılı açıklama ile saldırıyı kınadı, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Saldırıyı lanetleyen Destici, "Terör kimden gelir ve kime karşı yapılırsa bunun karşısındayız. İnşallah en kısa zamanda olay aydınlatılır. Failleri ve arkasındaki güçler tespit edilir." şeklinde konuştu

"Terörü lanetliyoruz"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Beyoğlu'nda gerçekleştirilen saldırının ardından yaptığı açıklamada, son dönemde Türkiye’nin birlik ve beraberliğine kasteden bu tür saldırıların amacına ulaşamayacağını, terörü ve teröre destek verenleri lanetlediklerini ifade etti. Hisarcıklıoğlu, mesajında şu görüşlere yer verdi:

Hisarcıklıoğlu, "Türk iş dünyası adına, saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve yüce milletimize başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.” dedi.

TŞOF Başkanı Apaydın: Saldırı çirkin ve insanlık dışı

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın da saldırıyı "çirkin" ve "insanlık dışı" olarak nitelendirdi.

Apaydın, "Bu acıları millet olarak yine birbirimize sarılarak üstesinden geleceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Patlamada hayatını kaybedenlere Yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum." ifade etti.

MÜSİAD Başkanı Olpak: Türkiye teröre boyun eğmeyecek, terör Türkiye’ye boyun eğecektir

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, yaptığı yazılı açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi.

Türkiye’nin yürüyüşünü engellemek isteyenler tarafından son günlerde art arda düzenlenen terör saldırılarını lanetlediklerini belirten Olpak, "Türkiye teröre boyun eğmeyecek, terör Türkiye’ye boyun eğecektir." dedi.

"Bize düşen birlik olmak, devletimizin yanında dimdik durmaktır"

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz da İstanbul'un en önemli caddelerinden İstiklal'de meydana gelen terör saldırısını nefretle kınadığını belirtti.

Hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifa dileyen Kopuz, "Bu olay tekrar göstermiştir ki terörün hedefi halkımız, amacı ise devlet ile millet bütünleşmesini engellemektir. Bize düşen bir olmak birlik olmak devletimizin yanında dimdik durmaktır." değerlendirmelerini yaptı.

"Beyoğlu'ndaki terör saldırısını kınıyoruz"

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, yaptığı yazılı açıklamada, Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde bugün meydana gelen terör saldırısını kınadıklarını ifade etti.

Masum insanları hedef alan alçakça bir saldırıyla karşı karşıya kalmanın üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Büyükekşi, "Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa, Türk milletine huzur ortamının hakim olduğu geleceğimize dair umudunu canlı tutması temennisiyle baş sağlığı dileriz." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.