O bayrakla ilgili açıklama

O bayrakla ilgili açıklama

Beytüşşebap'ta gerçekleştirilen terör saldırısının ardından bölgeye giden askeri heyet, incelemelerde bulunarak vatandaşlarla bir araya geldi.

2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gürdoğan Doğru'nun da bulunduğu askeri yetkililer bölgeyi ziyaret etti. İlçe merkezinde yaya olarak dolaşan askeri yetkililer, vatandaşlarla ve ilçe esnafıyla sohbet etti.

Askeri yetkililer, 2-3'de Eylül'de Beytüşşebap'ta yaşanan olaylar ve ziyaretle ilgili AA'ya bilgi verdi.

Terörist saldırıda ölü ele geçirilen terörist cenazelerini güvenlik güçlerine vermek istemeyen, içinde Belediye Başkanının da bulunduğu bir grup tarafından, ilçe merkezindeki Jandarma personelinin lojman olarak kullandığı binaya taş atıldığı ve binanın camlarının kırıldığı bilgisini veren askeri yetkililer, olayın devamı sırasında, Türk bayrağına herhangi bir zarar verilmemesi için, binada bulunan nöbetçi erler tarafından balkona asılan bayrağın içeri alındığını belirtti.

-'Hiç kimse bayrağımıza dil ve el uzatamaz'-

Askeri yetkililer, şu görüşleri dile getirdi:

'Bir-iki erimizin 'Bayrağımıza zarar vermesinler' diyerek yaptıkları iyi niyetli girişimin bazı basın-yayın organları tarafından çarpıtılarak kamuoyuna sunuluşu üzücü ve düşündürücüdür. Hiç kimse bayrağımıza dil ve el uzatamaz. Türk Silahlı Kuvvetleri buna asla müsaade etmez ve gerekli olan tepkiyi anında gösterir. Bu durum herkes tarafından çok iyi bilinmelidir.'

Ziyaret sırasında Beytüşşebap'taki 2. Komando Tugay Komutanlığı ve 8. Jandarma Komando Alay Komutanlığı'nın nizamiye girişleri ile Altın Üs Bölgesi, TOKİ Konutları, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Kaymakamlık konutu, öğretmenevi, Ziraat Bankası, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İlçe Müdürlüğü Binası, ilköğretim ve lise binalarına Türk Bayrağı'nın asılı olduğu görüldü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.