Beyza'nın katilinden tüyler ürperten itiraf.

Beyza'nın katilinden tüyler ürperten itiraf.

"Ölen kızımın bebeğinin kolunu çıkardı, deliye döndüm. Sonra onu öldürüp sobada yaktım"

Konya'da boğarak öldürdüğü 4 yaşındaki Beyza'nın cesedini sobada yakan Keziban Uslu (24), ilk kez hakim karısına çıktı. Uslu'nun anlattığı cinayet nedeni tüyler ürpertti. Uslu, "Ölen kızımın bebeği ile oynuyordu. Oyuncak bebeğin kolunu çıkardığını gördüm. Deliye döndüm. Sonra onu öldürüp sobada yaktım" dedi.

Geçtiğimiz yıl komşusunun kızı Beyza Çökekoğlu'nu (4) kendi evinde boğarak öldüren ve ardından minik Beyza'nın cesedini sobada yakan 24 yaşındaki Keziban Uslu, ilk kez hakim karşısına çıktı, Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya Beyza'nın annesi Asuman ve babası Seyit Çökekoğlu, yakınları ve tarafların avukatları katıldı.

Kezban Uslu, 2008 yılında Kader adındaki kızının öldüğünü, diğer kızının da rahatsızlığı nedeniyle yaklaşık 3,5 ay hastanede kaldığını söyledi.
Eşinin kendisine sürekli şiddet uyguladığını da öne süren Uslu, ''Bu zaman diliminde rahatsız olan kızımı da benden uzaklaştırdılar. Sinir hastası olmuştum. İlaç kullanıyordum. Sinirlerim iyice yıpranmıştı. Nasıl olup bittiğini anlamadan Beyza'yı öldürdüm" dedi.

"ÖLEN KIZIMIN BEBEĞİNİN KOLUNU ÇIKARDI. BU YÜZDEN ÖLDÜRDÜM"
Komşularının çocuğu olan Beyza'ya hiçbir düşmanlığının olmadığını dile getiren Uslu, olay gününü şöyle anlattı: ''Evladımı kaybetmiştim. Ardından diğer kızım rahatsızlandı. Psikolojim zaten çok bozuktu. Bir de o gün bilmediğim bir nedenle işten çıkarıldım. Olay günü markete gitmiştim. Beyza ile markette karşılaştık. Beyza marketten çıktıktan sonra arkamdan geldi. Bizim eve girdi. Oturma odasına geçti. Vefat eden kızımın bebeğini aldı. Buraya geldiğinden annesinin haberi olup olmadığını sordum. Çocuk bir şey söylemedi. Marketten aldığı içinde ekmek ve yumurta olan poşeti yere bıraktıktan sonra oynadığı ölen çocuğumun bebeğinin kolunu yerinden çıkardı. Görünce neye uğradığımı şaşırdım. Biranda ölen kızım gözümün önüne geldi. Kendimi kaybettim. Tokat vurdum. Yere düştü yığıldı. Ne yapacağımı bilemedim" dedi.
Mahkeme Başkanı'nın çocuğu sobada yakıp yakmadığını sorması üzerine Uslu, ''Evet yaktım. Çocuğu öldürdüm ancak olayı tam olarak hatırlayamıyorum detayları bilmiyorum. O gün ile ilgili hatırladıklarım bundan ibaret" şeklinde konuştu.

BEYZA'NIN ANNESİ DURUŞMADA SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ
Keziban Uslu tarafından kızı katledilen ve 4 aylık hamile olan Beyza'nın annesi Asuman Çökekoğlu işlediği cinayeti soğukkanlılıkla anlatan Uslu'ya gözyaşları arasında, "Benim yavrumun suçu neydi. Benim nazlı çiçeğimden ne istedin" diyerek feryat etti. Anne Asuman Çökekoğlu'nun feryadı duruşma salonunda görevli olarak bulunan avukatlar ve polis memurlarının gözyaşlarına boğulmasına neden oldu.

Duruşmada söz alan Çökekoğlu ailesinin avukatı Hülya Gök, sanığın verdiği ifadeyi kabul etmediklerini belirterek, mahkemenin hüküm verirken hazırlık soruşturmasında verdiği ifadenin göz önünde bulundurmasını talep etti. Mahkeme Başkanı, duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için ileri bir tarihe erteledi. Duruşma bitiminde, anne Asuman Çökekoğlu sanığa ''Nasıl kıydın benim yavruma '' diye bağırarak sinir krizi geçirdi. Annenin bu sözlerini duyan Keziban Uslu da ağlamaya başladı. Jandarma eşliğinde salondan çıkarılan Keziban Uslu, "Bırakın beni ölmek istiyorum" diye bağırdı,

OLAYIN GEÇMİŞİ
Konya'da, annesinin 30 Nisan 2009'da ekmek almak için bakkala gönderdiği 4 yaşındaki Beyza Çökekoğlu'ndan 33 gün haber alınamamış, polisin araştırması sonucu, Keziban Uslu (23) tarafından boğularak öldürüldükten sonra cesedinin sobada yakıldığı ortaya çıkmıştı. Ortada delil bırakmamak için Beyza'nın cesedini sobada yaktığı öne sürülen Uslu'nun 3 yaşındaki çocuğunun hastalık nedeniyle öldüğü, bir çocuğunun da engelli olduğu, bu olayı ''kıskançlık'' nedeniyle işlemiş olabileceği iddia edilmişti. Kezban Uslu, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanıyor.
 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :