İHL'ler bir dernek daha kurdu

İHL'ler bir dernek daha kurdu

Bahçelievler İmam Hatipleri Mezunları, Mensupları Bilim, Ar-Ge, Sanat, Sosyal ve Kültürel Değerleri Yaşatma Derneği, (BİHMEZDER) kuruldu

BİHMEZDER Bahçelievler İmam Hatipleri Mezunları, Mensupları Bilim, Ar-Ge, Sanat, Sosyal ve Kültürel Değerleri Yaşatma Derneği, Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çabukol ve arkadaşları tarafından kuruldu. Önder İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği ve Platformist İstanbul İmam Hatip Liseleri Mezun ve Mensupları Dernekleri Platformu ile birlikte hareket eden Bihmezder, yapılacak tüm aktivite ve organizasyonlarda üzerine düşen vazifeyi seve seve yapacaktır. Çalışmalar hızla devam ediyor. Çok yakın bir zamanda merkeze yakın bir yerde çalışma dersliklerin, dinlenme odasının ve sekreteryasının olacağı bir dernek merkezinin hazırlanacaktır. Derneğin ilk hedeflerinden biri okurken maddi sıkıntılar çeken öğrencilere burs desteği vermek olacaktır. Bunun yanı sıra meslek dersleri ve diğer derslere de destek olmak amacı ile dernek merkezinde kurslar düzenlenecektir. Üniversiteye hazırlanacak öğrencilerimize motivasyon seminerleri verilecektir. Okullarımızda ‘’Kariyer Günleri’’ düzenleyip İmam Hatip Liselerinden mezun olup iş hayatına atılmış ve başarılı olmuş ağabeyleriyle buluşturup O’nlarında bu sıralardan geçtiğini hatırlatma buluşmaları yapılacaktır.

Bihmezder’in, Bahçelievler sınırlarındaki İmam Hatip Liselerini kapsayan geniş çaplı çalışmalarda bulunacaklarını söyleyen Çabukol, biz İmam Hatipleri çok önemsiyoruz, bunun yanı sıra Sayın Başbakanımızın ‘’Dindar Nesil Yetiştirme’’ vurgusunu göz önüne alarak, aslında Bahçelievler’deki tüm gençleri kucaklayan çalışmalar yapmak istiyoruz dedi.

İçinde Allah korkusu olan kişiden kimseye zarar gelmez diyerek sözlerine devam eden Çabukol, mezunu veya mensubu olmasa dahi,  İmam Hatip’e gönül vermiş herkesin bu derneğe üye olabileceğini, Ülkemiz ve tüm Dünya üzerindeki iyilik hareketine katkı sağlayabileceğini bu tür çalışmaların sadaka-i cariye olduğunu hatırlattı. Geniş kapsamlı tüzük hazırladıklarını, çoğu dernekte olmayan, rutinin dışında bir hazırlık yapıldığını, bu derneğin Avrupa projeleri ve İstanbul Kalkınma Ajansının projeleriyle Bahçelievler’de üzerine düşen Sosyal Sorumluluğuda yerine getireceğini sözlerine ekledi.

 

 

Kurucu Yönetim Kurulu şöyle teşkil etmiştir:

Hasan Çabukol     Yönetim Kurulu Başkanı

Saim Fırat             Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Betül Yiğit            Muhasip Üye

Hamide Mercan    Yönetim Kurulu Üyesi

Serkan Kılıç          Yönetim Kurulu Üyesi

Fatih Tepe             Yönetim Kurulu Üyesi

Sinan Velioğlu      Yönetim Kurulu Üyesi

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum