Bild gazetesinin Türkler Deutsche Bank'ı alacak korkusu

Bild gazetesinin Türkler Deutsche Bank'ı alacak korkusu

Alman Bild gazetesi, Türkiye'nin Deutsche Bank'ı satın alabilme ihtimalini düşünüyor..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Yiğit Bulut'un, "Deutsche Bank'ın satın alınması düşünülebilir" şeklinde attığı tweet Almanya'da günün konusu oldu.

Bulut, sermaye sıkıntısı çeken ve bir kurtarma paketine ihtiyaç duyup duymadığı tartışılan Deutsche Bank'ı, Ulusal Varlık Fonu ve Türk bankalarının alabileceğini söyledi.

Bild gazetesinin Türkler Deutsche Bank'ı alacak korkusu

ALMANYA'YI KORKU SARDI

Bu tweet, başta Almanya olmak üzere dünya basınında geniş yankı buldu. Alman Bild gazetesi, "Erdoğan gözünü Deutsche Bank'a dikti" başlığı ile duyurduğu haberinde, "Alın talimatı verebilir mi?" diye sordu.

"TÜRK BANKALARI UĞRAŞMAK İSTEMEZ"

Nomura Stratejisti Tim Ash ise, Türk bankalarının bu aşamada Deutsche Bank'ın bilançosundaki problemlerle uğraşmak istemeyeceğini ifade etti.

Ash, "Bulut, Moody's indiriminden sonra Batı'nın da kendi problemleri olduğuna vurgu yapmak istedi. Türkiye'nin, Merkel'in yardımına koşması ve Deutsche Bank'ı kurtarması fikri, Bulut'a çok hoş geliyor" diye konuştu.

Bild gazetesinin Türkler Deutsche Bank'ı alacak korkusu

FON YÖNETİCİLERİNİN YORUMU

Öte yandan 2008 küresel krizinin tetikleyicisi olan Lehman'ın çöküşü ile Deutsche Bank'ın durumu da kıyaslanıyor. Hedge fon yöneticileri, "Herkes aşırı duyarlı. Lehman, çıkışa yönelen müşterilerine ve karşı taraflara ödeme yapabilecek düzeyde yeterli nakit ve likit varlıklara sahip değildi. Deutsche daha iyi durumda ancak yatırımcılar, müşteriler ve mudilerin güveni kaybolursa, hiçbir likidite miktarı yeterli olmayabilir" uyarısında bulunuyor..

HİSSELERİ ÇÖP OLUYOR

Almanya'nın en büyük iki bankası Deutsche Bank ve Commerzbank bir süredir iflasa doğru sürükleniyor. Her iki bankanın hisseleri çöp seviyesine gerileyerek hamburger fiyatına kadar düştü.

Avrupa Birliği bu iki bankayı kurtarma planları yaparken Hollandalı ING Bank da iflas kervanına katıldı. Banka binlerce çalışanını işten çıkartmaya hazırlanırken Portekiz ve İspanya bankalarında da tehlike çanları çalıyor..

Bild gazetesinin Türkler Deutsche Bank'ı alacak korkusu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.