Bild Türk askerine rüşvetçi dedi Hürriyet şok diye yayınladı

Bild Türk askerine rüşvetçi dedi Hürriyet şok diye yayınladı

Hürriyet, Alman gazetesi Bild'in Türk askerinin rüşvetçi olduğunu ve yüzden petrol satışı gerçekleştirebildiklerini iddia eden haberini 'tartışılacak iddia' diye yayınladı. Habere göre kazanılan bu paralarla militanlar çocuklarla evlendiriliyor.

Hürriyet, Almanya’nın en çok satan gazetesi olduğunu vurguladığı Bild'in Avrupa’dan IŞİD’e katılan genç kızlar konusunda yaptığı analizde, Türk askerine ilişkin tartışma yaratacak sözlere yer verdiğine dair haberi "tartışılacak iddia ve şok suçlama" diye yayınladı.

RÜŞVETÇİ TÜRK ASKERİ

Buna göre, Bild'in “IŞİD genç kızları böyle kandırıyor” başlığıyla verilen haberde, başta İngiltere olmak üzere kandırılan genç kızların Almanya ve Türkiye üzerinden Suriye ve Irak’a ulaştıkları belirtilirken, “Türk sınırları nispeten geçirgen olarak kabul ediliyor. Sınır muhafızları rüşvete eğilimli, hatta bazıları da terör örgütü militanlarına sempati ile yaklaşıyor” ifadelerine yer verildi.

IŞİD PETROLÜ TÜRKİYE'YE SATILIYOR

IŞİD’in petrol satışı ve fidye paraları ile genç kızların gözünü boyadığını aktaran gazete, yayınladığı grafiklerle IŞİD petrolünün Türkiye’ye satıldığı iddialarını yeniden gündeme taşıdı.

KAZANILAN PARA İLE ÇOCUKLAR KANDIRILIYOR

Buradan kazanılan paralarla Avrupa’da Facebook, Twitter gibi sosyal medya ve internet üzerinden ulaşılan ve aralarında 15 yaşlarındaki çocukların da bulunduğu genç kızların kandırıldığını aktaran gazete, bölgeye giden çocuk yaştaki kızların IŞİD militanlarıyla evlendirildiğini aktardı.

Gazete, bölgeye bu yolla kandırılarak giden kızlara örnek olarak Viyana’dan giden Sabina Selimovic (16) ve Samra Kesinovic (17), Bristol‘den Jusra Hussein (15) ve Stockwell‘den Samia Dirie‘yi (17) örnek gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.