200 hektar orman nasıl yandı?

200 hektar orman nasıl yandı?

4 günde söndürülebilen yangın böyle çıktı...

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde 10 gün önce çıkan ve 4 günde söndürülebilen; 200 hektar ormanın yok olduğu yangına patlıcan közlemeye çalışan piknikçilerin neden olduğu, savcılığın olayla ilgili detaylı soruşturmasını sürdürdüğü bildirildi. Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, "Bizzat yangının başladığı yere gidip gördüm. Bir karpuzun yarısı kalmış; patlıcanların bir bölümü kalmış ve alev yayılınca bölge telaşla terk edilmiş" dedi.

Günümüzde orman yangınlarının yüzde 97'sinin insan kaynaklı olduğunu söyleyen Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, geçtiğimiz günlerde Bilecik sınırlarında, Mekece-Adapazarı Karayolu yakınlarında başlayan ve 4 gün süren yangının da insan kaynaklı olduğunu tespit ettiklerini, savcılığın çok detaylı bir soruşturma sürdürdüğünü söyledi. Yangının insanüstü çabalarla 6 helikopter, 49 arazöz, 10 su aracı ile ve 500 kişinin çabasıyla söndürüldüğünü anlatan Coşkun, yangına neden olan etkenleri gözüyle gördüğünü ve büyük üzüntü yaşadığını anlattı.

Bölge Müdürü Coşkun, "Yangının başlangıç noktasına bizzat gittim. Sıcak su kaynağının bulunduğu kuytu bir yerde piknik yapılmış, ateşe iki patlıcan konmuş. Yarım bir de karpuz vardı. Kendi elimle fotoğrafladım. Kıvılcımlar kuru otlara sıçrayınca söndüremeyip apar topar bölgeyi terk etmişler. Savcılık soruşturmasını çok yönlü sürdürüyor. Yangının başlangıç saatinde bölgedeki cep telefonu sinyalleri inceleniyor. Piknikten arta kalanlara el konmuş. Sorumluların bulunması için çabalar sürüyor" dedi. Coşkun, yangınlar konusunda vatandaştan duyarlılık beklediklerini sözlerine ekledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.