Bilgisayar ekranında yenilik

Bilgisayar ekranında yenilik

Klavye ve mouse haricinde parmak dokunuşuyla kullanılan bilgisayarlar, iş ve mobil eğlencede ‘dokunma’ devrini başlattı.

Dokunmatik ekranla insanların bilgisayarla etkileşiminde yeni bir adım atıldığını söyleyen HP Türkiye Kişisel Sistemler Ülke Müdürü Ertuğ Ayık, “Bu teknolojiye uygun geliştirilen yeni uygulamalar, oyunlar ve yazılımlarla bilgisayarda dokunmatik ekran teknolojisinin daha da yaygınlaşmasını bekliyoruz” dedi.

HP’nin İzmir Alaçatı’da ürünlerini sergilediği HP Tır’ında da en çok ilgiyi dokunmatik ekrana sahip Touchsmart serisindeki dizüstü ve masaüstü bilgisayarlar gördü. Avrupa’dan yola çıkan HP Tır’ının, 19-21 Ağustos tarihlerinde Çeşme’de teknolojiseverlerle buluşması sırasında sorularımızı yanıtlayan HP Türkiye Kişisel Sistemler Ülke Müdürü Ertuğ Ayık, Türkiye’de son yıllarda taşınabilir bilgisayar satışının masaüstüne yaklaştığını belirterek, şunları şöyle dedi: “Dokunmatik ekranlı bilgisayar segmentiyle insanların bilgisayarla etkileşiminde yeni bir adım atılıyor. Bu alanda ilk aşamada çok büyük satışlar yapılmasını beklemiyoruz ama ileride kullanımının artacağı bir alan olacak. HP olarak bu segmentte stratejik yatırım yapmaya devam edeceğiz.”

Ciddi talep var

Dokunmatik ekranda IQ800 masaüstü ve TX2 notebook modellerinin bulunduğunu aktaran Ayık, şu bilgileri verdi: “Bu alanda yeni modellerimizi piyasaya sunmaya devam edeceğiz. Masaüstü bilgisayarı bir buçuk yıl önce, notebook’u da 1.5 ay önce Türkiye pazarına sunduk. Her iki dokunmatik modelde de önemli taleple karşılaştık. HP Touchsmart TX2 bir buçuk ayda 2 bin adet sattı. IQ800’e de ciddi talep var stoklarımız bitti. IQ800’ün fiyatı bin 700 dolar, TX2 ise 1.300-1.400 dolar arasında.”

Etiketler :