Bin 657 Çocuk Kayıp

Bin 657 Çocuk Kayıp

Asayiş Daire Başkan Yardımcısı Zeyrek: 10 yılda bin 657 çocuk kayboldu

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkan Yardımcısı Özer Zeyrek, Türkiye'de 10 yıl içinde kaybolan çocuk sayısının bin 657 olduğunu, kayıpların 700'ünü Çocuk Esirgeme Kurumu'ndan izinli ayrılıp dönmeyenlerin oluşturduğunu belirtti.

Kayıp çocukların çoğunluğunun 13-18 yaş arasındaki kızların gönül ilişkisi nedeniyle kaçmasından kaynaklandığını aktaran Zeyrek, ailelerin çocuklarının internette kiminle görüştüğünü iyi takip etmesini istedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, son günlerde yaşanan kayıp çocuk olaylarıyla ilgili basın açıklaması düzenledi.

Asayiş Daire Başkan Yardımcısı Zeyrek tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'de son 10 yıl içinde kaybolan çocuk sayısının bin 657 olduğunu belirtildi. Kayıp ihbarlarının 24 saat beklenilmesinin ardından değerlendirildiği iddialarının gerçek olmadığını belirten Zeyrek, kayıpların 700'ünün Çocuk Esirgeme Kurumu'nda kalan ve izinle ayrılıp dönmeyenlerden meydana geldiğini kaydetti. Kayıp çocukların bin 462'sinin 13-18 yaş arası olduğunu, bunların içinde de gönül ilişkisi nedeniyle kaçan kızların çoğunluğu oluşturduğunu ifade eden Zeyrek, bu olaylarda çete ve organ mafyasının izine rastlanmadığını bildirdi.

Kayıpların aranması için görevlendirilen polislerin özel tekniklerle eğitildiğini hatırlatan Zeyrek, Çocuk Esirgeme Kurumu'ndan kaçan çocukların on-line takibinin sağlanması amacıyla bir sistem kurmak üzere kurumlar arasında işbirliği anlaşması yapıldığını vurguladı.

Evlerine ve yurtlarına dönen çocukların önemli bir kısmının da polise bildirilmediğini aktaran Zeyrek, bu nedenle kayıp sayısının yüksek kaldığını dile getirdi.

Zeyrek, çocukların çoğunluğunun internette tanıştığı kişiler tarafından kandırıldığına dikkat çekerek, ailelere, çocuklarının internet kullanımını kontrol altında tutmasını önerdi. 

Etiketler :