Bin Ladin operasyonunu anlatan eski askere para cezası

Bin Ladin operasyonunu anlatan eski askere para cezası

El Kaide lideri Usame Bin Ladin'e 2011'de ABD'li özel komandolar tarafından yapıldığı baskını kitaplaştıran askere para cezası verildi.

El Kaide lideri Usame Bin Ladin'i 2011 yılında gizlice yaşadığı Pakistan'ın kırsal kesimindeki evine yapılan baskında öldüren ABD'li özel donanma kuvvetlerinin eski bir üyesi, bu operasyonu 2012 yılında yayınladığı kitabında anlattığı için cezaya çarptırıldı.

2012 yılında yayınladığı ‘No Easy Day: The Firsthand Account of the Mission that Killed Osama bin Laden' isimli kitabında Mark Owen rumuzu ile anlatan eski deniz subayı Matt Bissonnette, Pentagon'un gizli operasyonunu izinsiz ifşa etmekten para cezası aldı.

6.6 MİLYON DOLAR VE YAN GELİRLER

Operasyona katılan eski subay Bissonnette, hem operasyona katıldığı sırada kabul ettiği gizlilik yeminini ihlal etmek, hem de yazdığı bilgileri ABD Savunma Bakanlığı'na onaylattırmadan baskıya vermek suçları nedeniyle hakkında açılan davanın karar metninde kitabın satışından elde edilen 6.6 milyon doları devlete ödemeye mahkum edildi.

Bissonnette, kitaptan edindiği tüm kazancın yanı sıra kitabın film hakları, konuşma hakları, telif ücretleri gibi yan kazançları da devlete devredecek. Pentagon da mahkemede karşılıklı yapılan anlaşma gereği dava yükümlülüklerinden vazgeçerek rekor bir cezaya çarptırıldı.

Bin Ladin operasyonunu anlatan eski askere para cezası

ÖZÜR DİLEDİ

Bissonnette, mahkeme sonrası yaptığı konuşmada devletten özür dilediğini ve avukatılarının yanlış yönlendirmesi sonucunda yanlış bir yol izlediğini, diğer yazarlara kesinlikle bunu tavsiye etmediğini söyledi. Adalet Bakanlığı sözcüsü Nicole Navas, dava sonucuyla birlikte gizlilik yeminine bağlılık konusunda bu görevi üstlenen kişiler üzerinde caydırıcı etki oluşturacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.