"Bin Yıllık Kardeşliği Yaşa ve Yaşat"

"Bin Yıllık Kardeşliği Yaşa ve Yaşat"

MHP'nin Ankara Tandoğan'da "Bin Yıllık Kardeşliği Yaşa ve Yaşat" mitingi düzenledi. Mitingde konuşan Bahçeli yine çok sert sözler kullandı, kalabalığa sorular sordu, sözler aldı

 

Milliyetçi Hareket Partisi'nin Ankara Tandoğan meydanında düzenlediği "Bin Yıllık Kardeşliği Yaşa ve Yaşat" mitingi gerçekleştirdi.  Haber7.com Bengütürk TV'nin canlı yayınladığı mitingde kalabalığa seslenen MHP lideri Devlet Bahçeli, AK Parti'yi iktidardan indirme ve hesap sorma sözü aldı.

TANDOĞAN'DAN... Sabahın erken saatlerinden itibaren şehir dışından gelen partililer ilk önce MHP'nin eski genel başkanı Alparslan Türkeş'in kabrini ziyaret etti. Burada dua eden partililer daha sonra mitingin yapılacağı Tandoğan'a gelmeye başladı. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı alanda vatandaşlar üzerleri aranarak alana alındı.

Bir polis helikopteri ise miting alanı üzerinde uçuş yaparak havadan güvenliği sağlıyor. Alana gelen partililer müzik eşliğinde eğlenirken, zaman zaman 'Ne mutlu Türküm diyene, Ülkeci hareket engellenemez' şeklinde slogan atı. Bu arada mitinge gelen bir bayan fenalık geçirdi. Kadın partililer tarafından 112 ambulansına götürülerek ilk müdahalesi yapıldı. Bazı MHP milletvekilleri miting alanına gelirken Devlet Bahçeli bekleniyor. Bu arada mitinge gelen partililere Türk bayrağı dağıtıldı. Bazı partililerin elinde Azerbaycan bayrakları da görülüyor.

Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin konuşma yapacağı platform, MHP ve Türk bayrakları ile donatıldı. Çok sayıda vatandaşın mitinge bayrakları ile geldiği görüldü. Emniyet yetkilileri, mitinge şu ana kadar Ankara dışından 165 otobüs ve 53 minibüs geldiğini bildirdiler.

Alana gelen kalabalığa hitap eden MHP lideri Devlet Bahçeli, "Siz şehitler ölmez diye bağırdıkça birileri rahatsız oldu. Siz vatan bölünmez dedikçe birileri rahatsız oldu. Siz şehide kelle, katile sayın diyen çürümüş anlayışa dur dediniz. Hepinizle iftihar ediyorum. Gurur duyuyorum" diye konuştu.

Bahçeli konuşmasında şunları söyledi:

 

- Gazi deyince, istiklal marşını duyunca, göğüsleri guruları kabarmayan, vicdanları titremeyenlere dikkat edin. Onlar asla asla bizden değildir.

- Buradan öyle bir seslenin ki, Çankaya'da oturan mühürlü kalplerde yankı duysun. Öyle bir inançla haykıralım ki, Washington, İmralı Erivan ve Söğütözü titresin...

- Burada huzurlarınızda bir kere daha sesleniyorum; şehitler ölmez vatan bölünmez.

- Erdoğan'a sesleniyorum; Başbakansın. Ülkenin başı sensin. Tüyü bitmemiş yetimden sorumlu olan sessin. Kefil olma gereken eli kanlı terörsitler değildir. Şehadetlere se sahip çıkma gçrevin var. Terörle mücadeleden kaçma. Açılım denilen bu yıkımdan hemen vazgeç. Türkiyelik zırvasıyla hain gönüllere cesaret verdin. Aşiret reislerini kucakladın. Terörü Habur'dan ülkeye soktun. PKK'nın yapamadığını sen yaptın.

- Kardeşliğimizi sen sarstın. Bizi utanmadan kanla beslenmekle suçladın. Olayların gidişantın sebebi sensin. Hangi hesabın peşindesin. Kimi incitmekten korkuyorsun. Kime verilmiş sözün var. Millet terörü ezmek istiyor. Tandoğan'a kulak ver...

- Buradan sizlere soruyorum; Teröriste kucak açanları hoş görecek misiniz? İmralı'yla pazarlık yapanları unutacak mısınz? Bıçak artı kemiğ dayanmıştır.

- Buradan Türkiye üzerinde hesabı olanlara sesleniyorum; Türk milleti yalnızca bugün iktidardaki kokuşmuş zihniyetten ibaret değildir. Bu yanlışın sebebini Çanakkale'de ödediniz... İşte Türkiye milleti. İşte Milliyetçi Hareket Partisi. Buradalar. Dimdik ayaktalar. Bu kaleyi asla geçemezsiniz.

- Aziz vatandaşlarım. AKP 'nin attığı her yanlış adım bölücülüğe mevzilenmiştir. İmralı canisiyle Başbakan Erdoğan el ele vermektedir. Ağır bedeller ödenerek oluşmuş olan Türk milleti birbirinden kopmuş, kabileller haline getirilmek istenmektedir. Bin yıldır sevgiyle yoğurduğumuz kardeşliğimiz tehdit altındadır. AKP zihniyeti sınır ötesinde korkaktır. Sınır berisinde ise aciz ve çaresizdir... Sabrımız tahriklerle sınanmaktadır.

- Ekranlarda manşetlerde boy gösteren bu şer cephesinin milli birlikten duyduğu rahatsızlık milli kimliği parçalamak için yürütülen kampanyalar oluşturmaktadır. Türkiye sancılı bir döneme doğru ilerlemektedir. Ağır bir kuşatma her alanda etkisini göstermeye başlamıştır. Bu tablo karşısında buhranın mimarı olan Başbakana göre PKK'yı aklamak, polisi taşlamak, araçları, evleri yakmak ve mehmetçiği şehit etmek demokratik bir haktır.

- Başbakan Erdoğan ve kadroları yaptıklarının bedelini mutlaka ödeyecek. MHP'nin nefesi enselerinde. Hesap sorma zamanı gelmekte. Bunun hesabını sizler soracaksınız. Yıllardır Kandil'e neden gidilemediğini sizler soracaksınız. Devletin imkanlarının peşkeş çekilmesini sizler soracaksınız. Teröristlere karşılama töreni düzenlemesinin hesabını sizler soracaksınız.

- Kimliksizlere bir kez daha duyuruyorum ki bin yılda oluşmuş bin yılda doğmuş bizi biz yapan bin yıllık beraberliktir. Bu bin yıl fetihtir zaferdir çiledir göçtür dönüştür. Bu bin yıl yrektir sabırdır kaynaşmadır. Bin yıl sabırla örülen işlemeledeki alın teridir.

- Trabzonlu neyse Mersinli odur. Diyarbakırlı neyse Ankaralı odur. Bizim bin yıllık kardeşliği yaşamaktan kastımız odur. Biz bölmeyiz parçalamayız. bayrağa saygı var mı ona bakarız . Vatana sadakat var mı ona bakarız.

- Şimdi bu geçmişi yok sayan Başbakan diyor ki "Siz bir millet dğilsiniz. Bin yıllık kardeşlik sona erdi şimdi 36 parçaya ayrılın. Gönüllerde yüreklerde ve düşlerde bölünün ayrışın ve yabancılaşın çatışın parçalanın" Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Kardeşlerimizi incitmeye ayrılmanın malzemesi yapmaya hakkınız yoktur. Bölücüyü dağda, ovada armaya gerek yok bölücü hükümettedir iktidardadır.

- Türkiye, İmrali'ya Kandil'e Barzani'ye Erivan'a Brüksel'e boyun eğmeyecektir. Tüm bunlara rağmen ve Başbakana inat bölünmeyeceğini haykıracaktır. Hep beraber haykırın... Biliniz ki sus pussanız eğer Türkiye yok olmuş demektir...

- Artık karar anı gelmiştir; ya birlikten beraberlikte yana olacaksınız yada ağır bir yıkımdan yana. Bizler tarafsız olamayız . Biz Türk milletinden yanayız. Biz bin yıllık kardeşlikten yanayız. Barışmak için fırsat arayan vatandaşları birlik içinde kucaklaşmaya davet ediyorum.

- Türkiye'nin yıkıma sürüklenmesini önlemek hepimizin sorumluluğudur. Gün birleşme günüdür. Gün dayanışma günüdür. Bize göre bütün vatandaşlarımız Cenabı Allah'ın bir emanetidir. Milliyetçi Hareket tüm vatan evlatlarına kucağını açmaktadır.Bu değerlerde bir sıcaklık buluyorsanız hepinizi çağırıyorum...

- Bugün de dün gibi Türk milletini yaşadığı buhrandan çıkaracak olan güç millettir... Soruyorum; Bayrağa sahip çıkacak mısınız? Onurunuza sahip çıkacak mısınız? Bin yıllık kardeşliğimiz yaşayacak mısınız? Bin yıllık kardeşliğimizi yaşatacak mısınız?

- Türkiye gergindir. Bu hassas otam tahrik ve kışkırtmalara açıktır. Bunun için önümüzdeki süreç sağduyu gerektiri. Milliyetçi hareket çatışma için değil huzur için vardır. Herkes ayağını denk almalı Bu vatan sahipsiz değildir. Ayrışma çatışma ve bölünme de Türkiye için kader değildir. Sokaklarda arayacağımız geleceğimiz yoktur. Biz başkaları sokaklardayken iktidarda olacağız. Bizi bu hedeften uzaklaştıracak bozgunculara fırsat vermeyeceksiniz. tek bir ses tek bir nefes olacaksınız. Milliyetçi hareket Türkiye için vardır. Türkiye varolduğu sürece Türk milletinin hizmetinde olacaktır.

Haber 7

Etiketler :