Binali Yıldırım: CHP'yi memnun etmek mümkün değil

Binali Yıldırım: CHP'yi memnun etmek mümkün değil

Başbakan Yıldırım, hükümet dış politikada nasıl adım atarsa atsın Kılıçdaroğlu'nun memnun olmadığını söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım Kahramanmaraş'taki CHP İl Başkanları toplantısında hükümete ağır eleştiriler yönelten Kılıçdaroğlu'nun suçlamalarına cevap verdi.

Yaptığı konuşmada CHP'nin, hükümetin hiçbir uygulamasından memnun olmadığını belirten Yıldırım özetle şunları söyledi:

MEMNUN OLMUYOR, NASIL YAPACAĞIZ

Sayın Kılıçdaroğlu dış politikada da eleştiriyor, ilişkiler düzelip işleri yoluna koyunca yine memnun olmuyor. Nasıl yapacağız. İkisini de eleştiriyorsunuz. Niye anlaştınız Rusya ile, İsrail ile; anlaşmayınca da niye düşmansınız diyor. Biz milletimize bir şey söyledik, hem içeride hem dışarıda dostlukları artıracağız, düşmanlıkları azaltacağız. Biz atışarak değil, el sıkışarak, konuşarak sorunların çözülmesinden yanayız. Tribünlere, meydanlara söz söylemek seçim meydanlarında olabilir.

Diğer zamanlarda ülke sorunlarına karşı asgari müştereklerde birleşmek lazım. O nedenle genel başkanlarla bir araya geldik. Küçük bir uzlaşmayla anayasa değişikliği söz konusu oldu. Bunun da kararını verip yolumuza devam edeceğiz.

BİR MAĞDUR VARSA, 79 MİLYON VATAN EVLADIDIR

Bugünlerde 15 Temmuz darbe girişimi bir tarafa bırakıldı. 'Efendim mağdurlar var'. Peki milletin mağdurluğunu nereye koyacağız? En büyük mağdur 241 şehidimizin yakınıdır ve 79 milyon Vatan evladıdır. Mağduriyetten konuşursak, en önce konuşmamız gereken budur. Kaldı ki bu terör örgütü kapalı bir kutu. Saydam değil. İlişkileri gizemli. Bunu yanlış yapmadan, itinayla sorumluları ortaya çıkarmak kolay bir iş değil.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.