Binali Yıldırım'dan zehir zemberek sözler

Binali Yıldırım'dan zehir zemberek sözler

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Diyarbakır'ın Silvan ve Mardin'in Ömerli ilçelerinde yaşanan terör olaylarını zehir zemberek sözlerle eleştirdi.

Yıldırım, "Bazı gafiller, ahmaklar aklı sıra bu memleketi bölecekler." dedi. Bakan Yıldırım, Erzincan Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen açılış törenine katıldı. Burada konuşan Bakan Yıldırım, "Biz Sayın Başbakanımızın liderliğinde gece-gündüz, yaz-kış demeden çalışıp ülkemizi kalkınmış, muasır medeniyetler seviyesine ulaşmış lider bir ülke yapmaya çalışırken görüyoruz ki boş durmayanlar da var." ifadelerini kullandı. Bakan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bazı gafiller, ahmaklar aklı sıra bu memleketi bölecekler. Bunun için tabi teröre, silaha, şiddete başvuruyorlar. Geçen günlerde 13 Mehmet'imizi bağrımıza bastık, şehitlik mertebesine ulaştılar. Bugün yine 3 şehidimiz var, ruhları şad olsun. Onlar ölü değildir. Onlar, her Türk vatan evladının kalbine yerleşmiştir. Kalbine taht kurmuştur.

Bu ülkeyi bölmeye parçalamaya, aramıza nifak tohumları sokmaya çalışanlar şunu çok iyi bilsin: Asla başaramayacaklar. Bin yıldan beri bu topraklarda ahdettik, anlaşma yaptık, kardeşliğimizi ilan ettik. Bu kardeşliğimizi kimse bozamayacaktır. İşte bunu anlamak istemeyen gelsin Erzincan'ı görsün. Erzincan'da bu kardeşliğin nasıl var olduğunu görsün, ayağını ona göre denk alsın
."

"BAYRAĞIN YANINA BAŞKA BAYRAKLAR YAKIŞTIRANLARI KAHRUPERİŞAN EDECEĞİZ"

Bakan Yıldırım, "Değişmeyen bir şeyimiz var. Her vatandaşımızın, her hemşehrimizin gönlünde, aklında, yüreğinde değişmeyen şey tek devlet, tek bayrak, tek vatan, tek millet." diyerek, şu ifadeleri kullandı:
"Bunun aksine kim hareket ederse hiçbir zaman bu büyük milletten müsamaha beklemesin. Asla ve asla genç insanlarımızın hayatına kast edenleri bu ülkede hiç kimse hoş görmeyecektir. Bu birlik ve beraberlik ilelebet, sonsuza kadar devam edecektir. Bunu yaparak ne milleti sindirebilirsiniz ne de bizleri korkutabilirsiniz.

Şunu iyi bilin; milletin özgürlüğü de alabildiğine genişleyecek, birliğimiz, beraberliğimiz daha da güçlenecek. Ama silah doğrultana da misli ile cevap verilecek. Bu da burada bilinmelidir. Kimse silahın arkasına saklanarak çirkin emellerini bu ülkeye, bu millete dayatmasın. Böyle bir gaflet içinde bulunmasın. Bu zor bir mücadeledir. Bu mücadelede kayıplarımız olacaktır. Bunu biliyoruz, bunu bekliyoruz.

Terörün de hedefi budur. Yıldırmak, sindirmek, korkutmak ve ondan sonra kirli emellerini gerçekleştirmek. Bakın hiçbir sorunu olmayan Norveç kana bulandı. Ülkenin dengesi bir günde bozuldu. Demek ki bu küresel bir tehdittir. Küresel bir tehlikedir, küresel bir beladır. Bugün 'bana değmeyen yılan bin yıl yaşasın' diyenlerin yarın aynı tehlikeyi yaşayacakları mutlaktır ve görülmüştür.

Onun için mutlaka bu konuda hem içeride hem dışarıda işbirliği şarttır. Biz dostlarımıza, bize dost görünenlere hep bunu söylüyoruz: 'Teröre doğrudan, dolaylı arka çıkmayın. Yarın gelir o namlular size yönelir. Siz de aynı dertten perişan olursunuz'. Ama bu konuda milletimiz müsterih olsun. Belki üzüntüler yaşayacağız. Belki şehitlerimiz yine olacak; ama herkes şunu iyi bilecek ki ay yıldızlı bayrak ilelebet dalgalanmaya devam edecek. Bu bayrağın yanına başka bayraklar yakıştıranları da kahruperişan edeceğiz. Bu kadar açık konuşuyorum."

YILDIRIM'DAN 'TEK TÜRKİYE' DİZİSİNE ÖVGÜ

Programın sunuculuğunu yapan Samanyolu TV'de yayınlanan 'Tek Türkiye' dizisinin oyuncusu Sabri Özmener'i göstererek konuşan Bakan Yıldırım, eşinin devamlı 'Tek Türkiye' dizisini izlediğini belirterek, "Bizim hanım sürekli bunu takip eder. Seyrederken de bu fötrlü muhtara söylemediğini bırakmaz. Bugün yanımızda. Ama gördüğünüz gibi oyundaki rol ile işin gerçeği arasında hiç alaka yok. Bambaşka bir insan. Bütün değerleri, Türkiye'nin tüm değerlerine tam anlamıyla bağlı. Hepimizin arzuladığı bir insan. Ama bazen hayatta insana çeşitli roller düşüyor. Ama hakikaten bu dizi Türkiye'de terörün nasıl bir tezgah olduğunu, en çirkin yüzünü ortaya en açık bir şekilde koyan ve bu oyunları adeta ihbar eden bir dizidir. O bakımdan ben kendilerini tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

"FİKRİNİZ VARSA GELİN ÜLKENİN KALKINMASI İÇİN KULLANALIM"

Bakan Yıldırım, konuşmasının sonunda terör olaylarını gerçekleştirenlere seslenerek, "Eğer bir enerjiniz, bir fikriniz varsa gelin bunu bu ülkenin kalkınması için dahada ileri gitmesi için kullanalım. Gücümüzü birleştirelim, muhannete (ihanet eden) muhtaç olmadan ülkemizi bölgenin ve dünyanın onurlu bir ülkesi haline getirelim. Bunlara söyleyeceğimiz budur." dedi.

Bakan Yıldırım, "Geçen günkü şehitlerimiz arasında bir de hemşehrimiz var. Onu da bağrımıza bastık. Şimdi şehirde bir üst geçidimizin adını şehidimizin adını koyduk, orada yaşatacağız onu. Şehitlerimizi yaşatacağız, gelecek kuşaklarımıza da bu vatanın bağımsızlığının birliğinin bedelinin böyle kolay olmadığını mutlaka anlatacağız. Bunu yapmaya mecburuz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından toplu açılış yapıldı ve Organize Sanayi Bölgesi'ne doğalgaz verildi. Organize Sanayi Bölgesinde düzenlenen açılış törenine; Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Erzincan Valisi Abdülkadir Demir, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, Kıyı Emniyet Genel Müdürü Salih Orakcı, Devlet Hava Meydanları Genel Müdürü Orhan Birdal, Devlet Demir Yolları Genel Müdürü Süleyman Karaman, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Cumhuriyet Halk Partisi Erzincan Milletvekili Muharrem Işık ve vatandaşlar katıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.