Binali Yıldırım Karabük'te flaş açıklamalar

Binali Yıldırım Karabük'te flaş açıklamalar

Referandum çalışmalarına devam eden Başbakan Binali Yıldırım, Karabük'te binlerce vatandaşa hitaben bir konuşma yaparak gündemi değerlendirdi.

 

''14 yıl boyunca bize hep destek oldunuz, biz de emanetinizi hiç yere düşürmedik. Bugüne kadar ne yaptıysak size sorduk, öyle yaptık. yap dediniz yaptık, yapmayın dediniz orada durduk. Biz bu anayasa değişikliğini Meclis'e getirdiğimizde dedik ki yüzde 80'le geçse bile halka soracağız. peki CHP ne dedi, yüzde 98'le geçse de tanımayacağız. Buradan diyorum ki sen tanımasan ne olmaz, asıl halk seni tanımaz''.

MİLLETİ KORKUTMAYA ÇALIŞIYORLAR

Niye 'hayır' dediklerini bilmedikleri için milleti korkutmaya, aldatmaya devam ediyorlar. Şaşmıyoruz, biz bunları tanıyoruz. Bunlar 15 yıldır yalandan, dolandan, iftiradan başka bu millete hiçbir şey söylemediler. Adeta Karabük'ün Kardemir'i var, demir çelik fabrikası var, mavi alevi var, CHP de memleketin yalan fabrikası olmuş. Tek bildikleri, ürettikleri yalan, tezvirat.

Sen değil miydin terör örgütünün yandaş İMC televizyonunda 'Anayasa'nın ilk üç maddesi icap ederse değişir' diyen? Sayın Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı sistemi ile Anayasa'nın 3 maddesi değişecek olsa siz dünden 'evet' derdiniz. Onun için hiç kimse heveslenmesin. Türkiye'nin üniter devlet yapısına, milleti ile ülkesi ile bağımsız bütünlüğüne göz diken kim varsa bu millet onun gözünü oyar. Hiç kimse merak etmesin.

''BUNLARIN TARAFSIZ DEDİĞİ...''

Başbakan Yıldırım, "Bunların 'tarafsız' diye yere göğe sığdıramadığı bir cumhurbaşkanı vardı. Ahmet Necdet Sezer. O zat cumhurbaşkanı olunca Anayasa Mahkemesi üyeliğine kimi atadı biliyor musunuz? Bir üniversiteden arkadaşını. Bitmedi. O zat atandı, bir de baktık ki adam Cumhuriyet Halk Partisi'nin parti üyesi. Bak bak bak tarafsız CHP'ye bak. Ama bunların eski alışkanlığı.''

"TEK ADAM ARIYORSAN GEÇMİŞİNE BAK"

Tek parti döneminde her şey bunlardı, genel başkan da cumhurbaşkanı da parti başkanı da her şey. Tek adam arıyorsan geçmişine bak." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.