Binali Yıldırım memleketi Erzincan'da

Binali Yıldırım memleketi Erzincan'da

Başbakan olarak ilk defa memleketine gelen Yıldırım, Erzincan Havalimanı'nda coşkulu kalabalık tarafından karşılandı.

Başbakan Binali Yıldırım, özel uçak "ANA" ile saat 11.35'te memleketi Erzincan'a geldi. Yıldırım, toplu açılış töreninde hemşehrilerine hitap etti, "Bugün farklı bir heyecan, farklı bir mutluluk yaşıyorum, çünkü memleketimdeyim. Türkiye'nin başbakanıyım ama her şeyden önce Erzincanlıyım." diye konuştu.

Binali Yıldırım memleketi Erzincan'da

Başbakan olarak ilk kez memleketine gelen Yıldırım'ı Erzincan Havalimanı'nda İçişleri Bakanı Efkan Ala, Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ile coşkulu kalabalık karşıladı.

Binali Yıldırım memleketi Erzincan'da İZLE

"ERZİNCAN'IN PARLAYAN YILDIZI"

Mehteran takımının da yer aldığı karşılamada Yıldırım'a sevgi gösterilerinde bulunan vatandaşlar, "Üzümlü başkanlık istiyor, "Sen tarih yazdıkça, kalemin gençlik olacak", "Erzincan'ın parlayan yıldızı, Sayın Başbakanımız hoş geldiniz" yazılı pankartlar taşıdı.

Başbakan Yıldırım ile eşi Semiha Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da Erzincan'a geldi.

Binali Yıldırım memleketi Erzincan'da

BAŞBAKAN YILDIRIM KONUŞUYOR

Başbakan Binali Yıldırım Erzincan'da toplu açılış töreninde konuşuyor. Konuşmasının satırbaşları şöyle:

"Ekmeğini yiyen, suyunu içen evladınız sorumluluğu aldı. Sizlere teşekkür ediyorum. Ülkeme söz veriyorum, aziz milletime layık olmaktan başka bir davam yoktur. Bu can bu tende olduğu müddetçe al bayrağımızı en yükseklere çıkarmaya; tek millet, tek vatan, tek bayrak uğruna milletimizin başına bela olan bu terörü yok etmeye azmettik, yemin ettik.

Binali Yıldırım memleketi Erzincan'da

AK Parti Genel Başkanlığım, Başbakanlığım belli olduktan sonra, Erzincan'ın gösterdiği muhabbete, sevgiye teşekkür etmek için aranızdayım. Erzincan 24 ayar insanların yaşadığı topraklardır. Erzincan benim şehrim, Erzincan birliğin, beraberliğin, kardeşliğin şehridir. Erzincan'a, Türkiye'ye hizmet etmekten gurur duyuyorum.

Türkiye'nin her şehri benim için Erzincan'dır, İzmir'dir. Ülkemin her köşesine hizmet götürmek, eser yapmaktan çok büyük onur duydum. Toplu açılış törenimizin Erzincanımıza hayırlı olmasını diliyorum.

AK Parti'de görev değişikliği, sadece bayrak değişimidir. Bu bayrak değişimini görevi devraldığım 64. Hükümet'in Başbakanı Ahmet Davutoğlu kardeşimize de teşekkür ediyorum. Yeni dönemde üstlendiğim bu görevde ülkemize daha çok yeni hizmetleri yapacağız, yeni hizmetleri kazandıracağız.

Kongremizi yaptık, AK Parti şanına kongre yaptık. Genel Başkanı'nı seçti, başbakan olarak Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından görevlendirilmemle birlikte ertesi gün hükümetimizin Bakanlar Kurulu'nu Cumhurbaşkanımıza sundum, Cumhurbaşkanımız onayladı, hükümet programını Meclis'te okuduk. Cuma günü, Meclis'te hükümet programımız üzerine görüşmeleri tamamladık arkasından Diyarbakır Havaalanı'nı açmak için Cumhurbaşkanımızla, bakanlar arkadaşlarımızla Diyarbakır'a gittik. Terör örgütünün katlettiği 16 kardeşimizi Tanışık köyünde ziyaret ettik, acılarını paylaştık.

Binali Yıldırım memleketi Erzincan'da

Oradan İstanbul'a geldik, İstanbul'da fethedilmesi peygamberimizce müjdelenmiş, İstanbul'un fethinin 563'üncü yılının kutlamasını gerçekleştirdik. Bu ülkede haftalarca, aylarca Bakanlar Kurulu toplanamıyordu. İşte sizin evladınızın kurduğu 65. Hükümet, 6 gün geçti, en kısa sürede kurulup güvenoyu alan hükümete sahibiz. Soyadımız gibi iş yaparız. Az konuşur adımız gibi iş yaparız.

İnsan memleketine eli boş gelir mi? Bugün 188 eserin açılışını yapıyoruz. Alt yapı çalışmalarını 2 yıl gibi kısa bir sürede tamamladık"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.