BİNDER’den Mevlid Kandili Özel Programı:

BİNDER’den Mevlid Kandili Özel Programı:

Son iki yılda “el-Emin” ve “el-Muallim” temalı kandil özel programları düzenleyen BİNDER’in bu yılki programı da çeşitli radyolar, televizyon kanalları ve internet sitelerinden canlı yayınlandı.

Önceki yıl (Hicri 1430) Mevlid kandilinde “El-Emin”, geçen yıl (Hicri 1431) Mevlid kandilinde “El-Muallim” temaları ile unutulmaz geceler yaşatan BİNDER, her yıl, Hz. Muhammed’in bir vasfını tema olarak seçerek, özgün Mevlid Kandili programları ve yıl boyunca gerçekleştirilen alternatif çalışmaları ile tanınıyor.

BİNDER yönetimi, bu yılı, bir hadis-i şeriflerinde “Ben atam İbrahim’im duası, kardeşim İsa’nın müjdesi, annemin rüyasıyım” buyurarak kendisinin bizatihi müjde olduğunu vurgulayan Peygamber Efendimiz’in el-Beşir vasfından esinlenerek, bu vasfın anlatılması ve insanlığın idrakine sunulması amacıyla bu yılı “el-Beşir” yılı ilan etti.

Haliç Kongre Merkezi’nde yoğun bir katılımla gerçekleştirilen Mevlid Kandili özel programı, dün akşam saat 20.30’da İngilizce anlatım, Türkçe alt yazılı Müjdelenen Müjdeci klibi ile başladı. Salalar ve Tabl-ı Beşaret sunumu ile devam eden programda, Mehmet Zahid Kotku Camii İmam Hatibi Ekrem Ulus’un, müjdeli ayeti kerimelerden oluşan Kur’ân-ı Kerîm tilavetinin devamında Hasan Tomuk tarafından, okunan Kur’an ayetlerinin mealleri salonda bulunanlara aktarıldı.

Sunucu Serdar Tuncer’in anlatım ve Naat-ı Şerif sunumu ile devam eden programda İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bayram Ali Çetinkaya’nın, Peygamber Efendimiz’in müjdelenmesi ve müjdelediklerinden bahseden “Mübeşşir” başlıklı konuşmasının sonunda Çöl Gecesi adlı müzikli anlatı yer aldı.

Geceye özel seçilen hikâye, naat-ı şerif ve şiirlerle devam eden programda konuya uygun Kum Gösteri Sanatı izleyicilerin beğenisine sunuldu, daha sonra Mehmet Emin Ay, Yağmur adlı eseri seslendirdi. Övülmüş Müjdeci isimli belgesel ile devam eden program, sanatçı Ender Doğan’ın birbirinden güzel ilahilerinden oluşan konser ile duygulu anlar yaşanarak sona erdi.

Duygu yoğunluğunun bol olduğu bir anda seyircilerin üzerine  gül yaprakları dökülmesi ise katılımcıları hem şaşırttı hem de duygulanırdı. Salalar, Tabl-ı Beşaret, belgesel film ve kum gösteri sanatı bölümleri ile Peygamber aşıklarına unutamayacakları bir gece yaşatıldı.

Etiketler :