BİNDER’den Mevlid Kandili Özel Programı:el-BEŞÎR (sav)

BİNDER’den Mevlid Kandili Özel Programı:el-BEŞÎR (sav)

Başakşehir İnsan ve Çevre Derneği BİNDER, Peygamber Efendimizin (sav) dünyaya teşrifinin yıldönümü olan 12 Rebiulevvel 1432, 14 Şubat 2011 Pazartesi akşamı, Haliç Kongre Merkezi’nde “el-Beşîr” temalı kandil programı tertip ediyor.

Son iki yılda “el-Emin” ve “el-Muallim” temalı kandil özel programları düzenleyen BİNDER’in bu yılki programı da çeşitli radyolar, televizyon kanalları sitemizden canlı yayınlanacak.

 

Son yıllarda düzenlediği özgün Mevlid Kandili programlarıyla dikkat çeken BİNDER,  el-Emîn (sav) ve el-Muallim (sav) kandil özel programlarından sonra bu yıl da Peygamber Efendimiz’in “el-Beşîr” (sav) vasfını anlatan bir program düzenliyor.

 

İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek programda, önceki peygamberler tarafından Peygamber Efendimiz'in geleceğinin müjdelenmesi ve Peygamberimizin ümmetine müjdeledikleri konu edilecek ve O’nun müjdeci, müjdeleyen anlamına gelen “el-Beşir” ismine vurgu yapılacak.

 

El-Beşir programıyla hedeflenen müjdeci, umut dolu ve gerçekçi olmakla ilgili özelde Hz. Peygamber(sav)’e, genelde tüm insanlığa davranış ve ifade yükümlülüğü getiren İslamiyet’in prensiplerini yeniden hatırlatmaktır.

 

Müzik yönetmenliğini Başar Dikici’nin, sunuculuğunu Serdar Tuncer’in yapacağı programda, Kur’ân-ı Kerîm ziyafeti, Tebşirat Bahri gibi özel müzik bölümleri, Müjdelenen Müjdeci klibi ve belgeselin yanı sıra şiirler, ilahiler ve farklı sanat gösterileri yer alacak. İstanbul Üniversitesi

İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bayram Ali Çetinkaya’nın “Hz. Peygamber'in Müjdelenmesi ve O’nun Müjdeledikleri” konulu hitabeti, sanatçı Ender Doğan’ın konseri ve sürpriz sanatçıların katılımıyla Peygamber aşığı misafirler, yine çok özgün ve özel bir kandil gecesi yaşayacaklar.

 

BİNDER’in geleneksel hale getirdiği özgün Mevlid Kandili programlarından ilki el-Emin (sav),ikincisiel-Muallim (sav) başlıklarıyla geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirilmişti.12 Rebiulevvel 1432, 14 Şubat 2011 Pazartesi akşamı saat 19.00 itibarıyla fuayedeki etkinliklerle başlayıp saat 20.30’daki canlı yayınla devam edecek olan el-Beşir programı yaklaşık 150 dakika sürecek. Program, ulusal ve yerel birçok radyo ve televizyon kanalının yanı sıra internet sitelerinden de takip edilebilecek.

 

CANLI YAYIN İNTERNET SİTELERİ

www.habername.com

www.elbesir.org

www.kutludogum.tv

www.binder.org.tr

www.akradyo.net

 

 

EL-BEŞİR PROGRAMI CANLI YAYIN FREKANS BİLGİLERİ

Türksat 3A Uydusu
Frekans            : 11656 mhz
Sembol            :2222
Fec                   : 5/6
Polarizasyon    : Vertical (Dikey)
 

 

 


 

 

  

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :