Mehmetçik teröristlerin peşinde

Mehmetçik teröristlerin peşinde

Tunceli'de uzun süredir devam eden yoğun kar yağışının, yerini güneşli havaya bırakmasının ardından güvenlik güçleri, terör örgütü'ne ait sığınakların bulunduğu bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.

Kar kalınlığının 3 metreyi bulduğu bölgede arazi arama ve taraması gerçekleştiren güvenlik güçleri, Tunceli merkez Bor, Güleç, Kutudere ve Nazımiye ilçesine bağlı Dokuzkaya kırsalında sabahın erken saatlerinde operasyon için harekete geçti.

Skorski helikopterlerin sabah erken saatlerinde jandarma özel hareket timlerini bölgeye indirerek başlattığı operasyona iki adet kobra helikopter de destek veriyor. Operasyon ile ilgili şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı.

BİNGÖL'DE TERÖR OPERASYONU
Güvenlik güçleri tarafından Bingöl şehir merkezi ve bağlı köyler ile İstanbul ilinde 9 ayrı adrese eş zamanlı olarak yapılan operasyonla terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları ve aralarında bir köy muhtarı, azası ve bir dernek başkanının da bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı.

200 Jandarma personelinin katıldığı zırhlı araç ve helikopter destekli operasyonda, aralarında 1 köy muhtarı, azası ve bir dernek başkanının da bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı.

Güvenlik güçleri tarafından Bingöl ili genelinde terör örgütünün dağ kadrosundaki teröristlere ve onlara ait sığınak ve depolara yönelik icra edilen operasyonlarla birlikte, terör örgütüne yardım yataklık yapan kişilere yönelik yürütülen operasyonlar da aralıksız olarak devam ediyor.

Bingöl Valiliği'nden konu ile ilgili yapılan açıklamada, 'Bu kapsamda Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nca Ekim 2011 tarihinden itibaren bölgede sağ olarak yakalanan teröristlerin ifadelerinde beyan ettikleri itirafları ile örgüt mensuplarının üzerlerinden ele geçirilen doküman ve evrakların incelenmesi neticesinde, şehir merkezi ve merkez ilçeye bağlı Ortaçanak, Ekinyolu ile Yumaklı köylerinde haklarında bölücü terör örgütü (BTÖ) mensuplarına yiyecek ve malzeme temin ettiği, araçları ile örgüt mensuplarını taşıdığı, taşımaya yardım ettiği, yapılacak eylemler ve askeri birlik hareketlilikleri ile ilgili BTÖ mensuplarına bilgi temin ettiği ve bölgede faaliyet gösteren BTÖ mensuplarına yardım-yataklık yaptığı şeklinde iddialar bulunan şahıslara yönelik planlı olarak başlatılan faaliyette, Bingöl şehir merkezi, merkeze bağlı köyler ile İstanbul ilinde 9 ayrı adrese eş zamanlı Jandarma Özel Harekat, Jandarma Komando timleri ile sivil Jandarma ekiplerinden oluşan yaklaşık 200 Jandarma personelinin katıldığı, zırhlı araç ve helikopter destekli olarak 23 Şubat 2012 tarihinde icra edilen operasyonel faaliyette, aralarında 1 köy muhtarı, azası ve bir dernek başkanının da bulunduğu 12 şahıs (3'ü halen Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu) gözaltına alınmıştır.

Gözaltına alınan şahısların ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda 2 adet ruhsatsız av tüfeği, örgütsel doküman ve malzeme ele geçirilmiştir 'denildi.

Gözaltına alınan 9 kişi ile ilgili adli işlemlerin devam ettiği ve ele geçirilen malzemelerin Bingöl C.Başsavcılığının talimatıyla muhafaza altına alındığı belirtilen açıklamada, Bingöl İlinde son bir yıl içerisinde İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından, BTÖ mensuplarına yardım ve yataklık yaptıkları iddiası ile 45 şahısın gözaltına alındığı, bu şahıslardan 23'nün sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine konulduğu ve diğerlerinin ise tutuksuz yargılanmalarının devam ettiği belirtildi.

SİİRT'TE 30 KİLO PATLAYICI İLE MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ
Siirt'in Eruh ilçesinde terör örgütüne ait 30 kilogram patlayıcı madde ve mühimmat ele geçirildi.

Siirt Valisi Musa Çolak yaptığı yazılı açıklamada, bölücü terör örgütünün son dönemlerde sansasyonel nitelikte bombalı saldırı hazırlığında olduğu bilgisi üzerine güvenlik güçlerince yapılan istihbarat ve takip sonucu bölücü terör örgütüne ait 30 kilogram amonyum nitrat patlayıcı madde, mühimmat ve yaşam malzemeleri ele geçirildiğini bildirdi. Vali Çolak, 'Türkiye Cumhuriyeti devletinin bekasını ve vatandaşlarımıza huzurlu ve güvenli bir ortam sağlamak maksadıyla 3. Komando Tugay Komutanlığı'ndan bir Mayın/Patlayıcı Arama Timi ve İl Jandarma Komutanlığı'ndan bir Mayın Arama Köpek Timi tarafından Eruh ilçesi Yokuşlu Jandarma Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında bulunan Yokuşlu-Erenkaya köy yolunda 23 Şubat 2012 tarihinde icra edilen mayın arama faaliyeti esnasında, bir menfez altında gizlenmiş 30 kilogram amonyum nitrat, 20 metre elektrik kablosu, 2 adet piknik tüpü, 1 adet elektrik bandı ve 4 adet büyük boy pil ele geçirildi 'dedi.

Vali Çolak, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla güvenlik güçlerinin asayiş ve güvenlik tedbirlerini aldıklarını ve çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini kaydetti.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.