Bingöl'de Çatışma

Bingöl'de Çatışma

Bingöl'ün Genç ve Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsal kesiminde PKK'lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 2 uzman çavuş şehit oldu.

Bingöl'ün Genç ilçesi ile Diyarbakır'ın Lice ilçesi arasındaki Sağgözü Köyü kırsal kesiminde arama tarama faaliyetinde bulunan güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında akşam saatlerinde çatışma çıktı. Çatışmada 1 uzman çavuş olay yerinde şehit olurken, ağır yaralanan bir uzman çavuş ise Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

KURTARILAMADI

Doktorların çabalarına rağmen durumu ağır olan uzman çavuş kurtarılamayarak şehit oldu. 2 uzman çavuşu şehit eden PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Bingöl'ün Genç ilçesi ile Diyarbakır'ın Lice ilçesi arasındaki Sağgözü Köyü kırsal kesiminde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan uzman çavuşların kimlikleri belli oldu. Şehitlerin Behçet Avcı ile Yunus Aktaş olduğu öğrenildi. Şehitler yarın Bingöl'de düzenlenecek törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketlerine uğurlanacak.

bingol-catisma-1.jpg

AİLELERE ACI HABER ULAŞTI

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde düzenlenen operasyonda, PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan 24 yaşındaki Uzman Çavuş Yunus Aktaş'ın Sakarya'daki ailesine acı haber verildi.

Bitlis'te görevliyken geçici görevle Lice'ye giden Aktaş'ın şehadet haberini alan anne Sevim Aktaş ve aile yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Komşuları başsağlığı için şehidin babaevine geldi, sağlık ekipleri de evin önünde hazır bekletildi. Rahatsızlanan şehidin yakınlarına ambulansta müdahale edildi. Eve ve caddeye Türk bayrakları asıldı.

Nişanlısı Kübra Ateş ile ağustos başında evlenmeyi planlayan şehidin, üç kardeşinden birini ve 10 yıl önce de babasını kaybettiği, uzman çavuş olarak 3,5 yıldır görev yaptığı öğrenildi.

bingol-catisma-2.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.