Bingöl'deki şehit ve yaralıların isimleri

Bingöl'deki şehit ve yaralıların isimleri

Bingöl'de, 10 askerin şehit olduğu ve 70 askerin yaralandığı saldırıda, yaralı ve şehit askerlerin kimliği belli olmaya başladı.

Terör örgütü PKK tarafından Bingöl-Muş karayolu üzerinde sivil askerlere yönelik saldırıda şehit olan askerlerden bazılarının kimliği belli oldu.

ŞEHİT ER ANIL ERULUÇ'UN BABA EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ

Kimliği ilk belli olan Salihlili şehit er Anıl Eruluç'un baba evi taziye akınına uğradı. Acı haberi aileye Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu ve askeri yetkililer verdi.

Bingöl-Muş Karayolu'nda düzenlenen saldırıda şehit düşen 10 askerden biri olan Salihlili Anıl Eruluç'un baba ocağına Nevzat Eruluç'un evine ateş düştü. Gece saatlerinde şehit er Anıl Eruluç'un baba evine gelen Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Garnizon Komutanı Binbaşı Metin Şahin, Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Ali Arı ile Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay ve Emniyet Müdürü Erkan Taş, aileye oğullarının şehit düştüğü haberini verdi. Oğullarının şehit haberini alan baba Nevzat ile dedesi Haşim Acar rahatsızlandı. Olay yerinde bekleyen ambulanslardaki görevliler fenalaşanlara ilk müdahaleyi yaptıktan sonra Salihli Devlet Hastanesi'ne götürdü.

CUMARTESİ GÜNÜ SALİHLİ'YE GELMİŞTİ

Nevzat ve Şükran çiftinin büyük oğulları olan 22 yaşındaki Anıl Eruluç, acemi birliğini Ankara Etimeskut'ta tamamladıktan sonra usta birliği olan Van Erciş'e gitti. 10 günlük izinli olarak memleketi Salihli'ye gelen Anıl Eruluç, cumartesi günü birliğine gitmek üzere Salihli'den ayrıldı. Topçu Er Anıl Eruluç'un annesinin ev hanımı babasının ise işçi emeklisi olduğu öğrenildi.

MAHALLE TÜRK BAYRAKLARI İLE DONATILDI

Anıl Eruluç'un şehit düştüğü haberini alan yüzlerce Salihlili, Seyrantepe Mahallesi Girne Sokakta bulunan baba evine akın etti. Mahalle halkı ise evlerinin balkonlarını Türk Bayrakları ile donatarak teröre tepkilerini dile getirdi.

ACIMIZ BÜYÜK

Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu ise yaptığı açıklamada "Acımız çok büyük. Diyecek bir söz bulamıyorum. Şehidimizin Salihli'ye ne zaman geleceği şuan için netleşmiş değil" dedi.

2. ŞEHİT ERİMİZ EREN KUPAL

Bingöl-Muş karayolundaki terörist saldırıda şehit olan Piyade Er Eren Kupal'ın Adıyaman'ın Besni ilçesindeki baba evinde yas var.

Eren Kupal'ın şehit olduğu haberi ilçeye bağlı Konuklu köyünde yaşayan ailesine, Kaymakam Gürkan Demirkale ve İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Hüseyin Yılmaz tarafından verildi. Şehit erin anne ve babası ile yakınları, sinir krizi geçirdi.

Bu arada, Eren Kupal'ın baba evine Türk Bayrağı asıldı.

Eren Kupal'ın 7 aylık asker olduğu, 2 gün önce iznini bitirerek Hakkari Şemdinli'deki Tekeli Piyade Taburu Birliği'ne katılmak için Elazığ Asker Toplama Merkezi'ne gittiği öğrenildi.

Şehit Eren Kupal'ın, Kupal ailesinin 6 çocuğundan biri olduğu ve babasının çiftçilik yaptığı belirtildi.

HASTANEDE TEDAVİ GÖREN MEHMET DİLDARİ DE ŞEHİT OLDU

Bingöl-Muş karayolunda seyir halinde olan askeri konvoya yapılan saldırıda yaralanan ve Erzurum'da tedavi altına alınan askerlerden Mehmet Dildari hayatını kaybetti. Dildari'nin hayatını kaybetmesiyle şehit sayısı 10'a yükseldi.

Erzurum Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, dün Bingöl'de askeri konvoya yapılan saldırıda yaralanan 3 askerin hava ambulansıyla Erzurum'a getirildiği bildirildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Durumu ağır olan ve Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesinde tedavi altına alınan 1991 doğumlu Niğde ili Bor ilçesi nüfusuna kayıtlı Mehmet Dildari isimli askerimiz yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak gece saat 02.00 sıralarında şehit olmuştur.

Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan iki askerimizin ise sağlık durumları iyi olup, tedavilerine devam edilmektedir. Bu menfur saldırıda hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralı askerlerimize ise acil şifalar dileriz.''

YARALILARIN İSİMLERİ ŞÖYLE:

İrfan Yeşilyol

Uysal Çınarcık

Fesih Akın

Abdulkadir Çetin

Fatih Bulut

Saldırıda şehit olan diğer askerlerin isimleri ise henüz açıklanmadı.

10 ZIRHLI ARAÇ KORUYORDU

İzin ve görevden dönen, sağlık kontrolü yaptıran askerler, Elazığ'daki toplama merkezinden bu sabah Muş ve Van'daki birliklerine gitmek üzere 10 zırhlı araç, frekans karıştırıcı jammerli araçlar ve güvenlik önlemleri altında otobüslerle yola çıkmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.