Bir Başkadır Karadeniz Zekası

Bir Başkadır Karadeniz Zekası

Bu yangın merdivenleri görenleri şaşırtıyor. Yerden tam 10 metre yüksekte sona eren merdivenler için Karadenizliler bakın ne diyor:

BEKİR KOCA
Trabzon'da, bazı binaların yangın merdivenlerinin zemine 10 metre mesafede bitmesi dikkat çekerken, merdivenlerin bu şekilde yapılmasının hırsızlık olaylarına karşı korunma amaçlı olduğu belirtildi.

Merkez Gülbaharhatun Mahallesinde aynı cadde üzerindeki bazı binaların üst katından başlayan ancak zemine kadar ulaşmayan yangın merdivenleri dikkat çekiyor.

Mahalle sakinleri, binaların birinde geçen yıl bir yangın çıktığını ve üst katta bulunanlardan birinin merdivenin zemine ulaşmaması sebebiyle atlamak zorunda kaldığını ve facianın eşiğinden dönüldüğünü bildirdi. Mahalle sakinleri, bu durumdan binanın yapımını üstlenen müteahhidi sorumlu tuttu.

Olaya esprili bir şekilde yaklaşan bazı vatandaşlar ise "Sanırız müteahhidin demiri bitti, onun için bundan sonraki bölümü yapamadı" diye konuştu.
Yangın merdivenlerinin zemine ulaşmamasının hırsızlık olaylarından korunma amaçlı yapıldığını savunan biri ise "Yangında bundan sonraki kısım itfaiyenin işi. İtfaiyenin yangın merdiveni ve şişme yastığı sayesinde vatandaşlar kurtarılabilir" dedi.

Olaya farklı yorum getiren bir başka vatandaş da, yangın merdiveninin dükkanların önünü kapatmaması için havada son bulduğunu ileri sürdü.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :