Bir evden 32 yılan çıktı

Bir evden 32 yılan çıktı

Van'ın Muradiye ilçesinde evlerinde sürekli yılanlarla karşılaşan aile, sorunu kendi imkanlarıyla çözemeyince Kaymakamlıktan yardım istedi.

Alınan bilgiye göre, Muradiye Yavuzselim Mahallesi'ndeki evlerinin altından sürekli yılan çıkan Bilen ailesi, şimdiye kadar 32 yılanı kendi imkanlarıyla yakalayarak öldürdü.

Bilen ailesi, son gördükleri yılanı tüm çabalarına rağmen yakalayamayınca, Kaymakamlıktan yardım istedi.

Bunun üzerine eve gelen İlçe Tarım Müdürü Ümit Yıldız, ekiplerin yaptıkları inceleme sonucunda, evin temelinin toprak olması ve çok geniş bir alana yayılması nedeniyle yılanların evin içine temelden girdiklerinin belirlendiğini söyledi.


Yıldız, yılanların çıkmasını önlemek için evin toprak olan temeline beton dökülerek tüm deliklerin kapatılması gerektiğini bildirdi.
Bunun üzerine Latif Bilen, evin temeline en kısa sürede beton dökeceklerini belirtti.


Yılanların korkusundan evde rahat uyuyamadıklarını, şimdiye kadar 32 yılanı öldürdüklerini ifade eden Bilen, şöyle konuştu:


''Tek başımıza çare bulamadık. Kaymakamlığa başvurduk. Bunun üzerine Tarım Müdürlüğü ekipleri inceleme yaptı. Çözüm konusunda hemfikir olduk, ancak ben 9 nüfusun karnını zor doyuruyorum. Ev sahibi ilgilenmiyor. Ben de tek başıma altından kalkamıyorum. Bu evin tamiratını, evin temel ve etrafını nasıl beton harçla yapacağımı da bilmiyorum. Maddi durumum yetersiz. Yılanlar şu an 1 metre boyunda. Ancak gün geçtikçe büyüyerek bize zarar verebileceklerini düşünüyorum. Şimdiden önlem almak gerekiyor ama nasıl olacak ben de şaşırdım. Böyle devam ederse yataklarımıza kadar gelecekler.''
Bu arada, ekiplerin evde bulunduğu sırada evin bahçesindeki delikte görülen yılanı, Köy Muhtarı İhsan Yay yakaladı.
Öldürülen yılan, İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerince diğer yılanlarla birlikte toprağa gömüldü.

Etiketler :