'Bir gece ansızın gelebiliriz.'

'Bir gece ansızın gelebiliriz.'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak ve Suriye'deki gelişmelere kayıtsız kalmayacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TÜMSİAD toplantısında konuştu.

Erdoğan, Sincar operasyonu ile ilgili "Vakti saati geldiğinde ne yapacağımızı biliriz. Bir gece ansızın gelebiliriz. Türkiye'nin DEAŞ'a yönelik operasyonda elde ettiği başarı bölgede oynanan oyunu ifşa etti." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkesine ve milletine sadakatle bağlı çalışan herkese kapımızda kalbimizde açıktır. Faydasız ilimden yükseltmeyen amelden kabul olunmayan duadan Allah’a sığındığımız gibi halk ve hak yolunda harcanmayan imkandan da uzak durmanın gerektiğini düşünüyorum. İnşallah sizlerle birlikte ülkemizi sıkıntılardan kurtaracağız ve geleceğe hazırlayacağız” dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

"DÜNYADA BUNUN EŞİ BENZERİ YOK"

Geçtiğimiz yıl ramazan ayında sizlerle iftar sofrasında biraraya gelmiştik. Orada söylediğim gibi ülkemizin karşılaştığı saldırıları ifade ettikten sonra demiştim ki; milletimizin desteği kendi adına verdiğimiz mücadele içindir. Bu sözlerin ardından üç hafta sonra 15 Temmuz gecesi darbe girişimini yaşadık. 

Bu FETÖ mensuplarının karşısına o gece milletimizle birlikte çıktık. Milletimiz kendi istiklaline ve istikbaline bir kez daha sahip çıktı. Onun için şunu söylüyorum Ya Rab: Bizleri bu aziz millete hizmetkar ettiğin için ne kadar şükretsem azdır. Bu millet kendi istiklal marşında olduğu gibi, Arkadaş yurduna alçakları uğratma sakın... Bu millet işte o gece bunu sözde bırakmadı. Ne yaptı? Gerçeğini ortaya koydu, gövdesini tankın altına koydu. 

Onlar o gün şehadete yürüdüler, o gün onlar hep beraber yürüdüler. Dünyada bunun eşi benzeri yok. Darbe girişiminden bugüne yaşadıklarımız başka bir dönemde olsa onlarca yıla ancak sığdırılabilecek gelişmeleri ifade ediyor. Terör örgütlerine karşı tarihimizin en büyük başarılarını gerçekleştiriyoruz. Kardeşlerim bitmedi, bu vücudumuzdaki öyle bir virüs ki metastas yaptı! Bunun tamamen temizlenmesi gerekiyor. Ne demiştim; inlerine gireceğiz demiştim. 

İnlerine girdik ama bitmedi. İn çok. Aynı şekilde PKK'nın da inlerine giriyoruz. Hatırlarsanız kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz demiştik ve kesiyoruz. Dedik ki; Fetih yakındır, inşallah buna inanarak da yola devam ediyoruz. Fethin yakın olduğuna inananlar bir şeye daha inanırlar: Yardım sadece Allah'tandır.

"ELİMDE BELGELER VAR, TRUMP'IN ÖNÜNE KOYACAĞIM"

DEAŞ ile bizden başka ciddi şekilde mücadele eden yoktur. Kimse bize safsata anlatmasın. Bakın şu anda sınırlarımızın ötesinde 3 bini aşkın DEAŞ2lı etkisiz hale getirildi. Şimdi hedef; Münbiç ve diyoruz ki ABD'nin başını çektiği koalisyonla beraber biz Rakka operasyonunu yaparız ama ABD'li dostlarımıza diyoruz ki yanınıza terör örgütlerini almayın. 

Böyle bir yanlış saplantı içinde olmayın. Elimizde belgeler var. Dünkü toplantıda da bahsettim. 16'sında Trump ile görüşmemizde de önlerine koyacağım. Bakın durum bu! 

Gelin koalisyon güçleri elele verelim, Rakka'yı DEAŞ'a mezar ederiz. Bunlar kendilerine kaçacak delik ararlar. Aynı şekilde Musul'da da bu operasyonları sürdürelim. Eğer bunları Irak'ta kendi hallerine bırakırsak sürekli kurban vermeye devam ederiz.

SİNCAR OPERASYONU SÜRECEK! "BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ"

İşte Sincar, ne oldu? Baktık ki olmuyor, bir operasyon, yaklaşık 220 teröristi orada hallettik. En önemli merkezlerini oralarda vurduk. Niye? Bu milletle oyun oynanmaz. Herkes bunu görecek. Vakti saati geldiğinde ne yapacağımızı biliriz. Bir gece ansızın gelebiliriz. Ne dedik, biz kefenimizle yola çıktık. 

Türkiye'nin DEAŞ operasyonlarında elde ettiği başarı herkesin maskesini düşürdü. Bölgeyi santraç tahtası, teör örgütlerini de piyon olarak kullanarak kendilerine yeni hareket alanı açmaya çalışıyorlar. Bir kez daha söylüyorum. Terör örgütleriyle mücadele bizim içn beka meselesidir. Terör örgütleri roketle saldırı düzenlediğinde hedefte ABD, Rusya değil. Hedefte bizim Mehmed'imiz var vatandaşımız var. Şehit olanlar onlar. 

Bu örgütlerin yıkmaya çalıştığı devlet bizim devletimizdir. Terör örgütleriyle mücadele bizim için mecburiyettir. Onun için hiç kimse kusura bakmasın. Terör örgütlerine müsamaha göstermeyeceğiz. Ama Batı terörle mücadelede samimiyse taviz veremeyiz. Bugün bizi vuran terör yarında onları vuracaktır. İşte seçimlerde yaşadık. Avrupa'nın birçok ülkesinde bu teröristler bizi bölmek için kullanılmadı mı? Hadi verin bu teröristleri bize vermezler. Onların piyonları bunlar. 

Dosyaları ile verdiğimiz halde. Gelip bizden utanmadan sıkılmadan ajan teröristi isterler ve bunu Alman rezidansında saklarlar. Tutuklandı, hala onu istiyorlar.

ÜLKEMİZDE ONLARIN MABETLERİNE BÖYLE BİR ŞEY YAPTIRMAYIZ

İsviçre'de parlamentonun önünde posterime tabanca dayamışlar, diyor ki: Erdoğan'ı öldürün! Gücün yeterse öldürürsün, yapacağınız bir şey yaparsınız. Vakit saat gelince bu emanetin bir sahibi var, bunu vakti gelince alacaktır.Bunu kimse ne bir lahza ileri ne bir lahza geri alamaz. 

Oranın yönetimleri polisleri ile bunu izlerken kalkıp da "Ne yapıyorsunuz?" diyen var mı; yok! Bizim oralardaki camilerimize gamalı haçlarla boyaların yapıldığını görüyoruz. Bunları kendilerine söylüyoruz. Türkiye'de onlara ait mabetlere acaba bu tür işaretler konsa isyan ederler değil mi? Biz onlara ait mabetlere bugüne kadar böyle bir olumsuz şey asla yaptırmadık. Ülkemizde böyle bir şey olursa asla yaptırmayız. Niye? Biz asil bir milletiz.

ÇÖZECEKSİNİZ ŞU İŞİN ÇÖZÜN! BU MİLLETİN BİR SABRI VAR

Biz şu anda Batı'dan adaletini göstermesini istiyoruz. Ama Türkiye'ye, sene 1964, sene 2017. 54 yıldır AB kapısında Türkiye ile dalganı geçme. Çözecekseniz bu işi çözün. Bu milletin bir sabrı var. Diktatör dersiniz, her türlü hakareti yaparsınız sabır. Nereye kadar sabır? Bir yere kadar sabır. Bir büyük reformu sizlerin onayıyla hayata geçirdik. 

Bu da onları rahatsız ediyor. Millet karar veriyor. Milletin verdiği karar herşeyin üstünde değil mi? 16 Nisan halkoylaması sonuçlarının ülkemiz, milletin ve geleceğimiz için hayırlara vesile olmasını Rabbimden diliyorum. Avrupa'da böyle bir katılım var mı? Yüzde 85,5'luk bir oranla demokratik tercih ortaya koydu. Yaklaşık 50 milyon vatandaşımın her birine teşekkür ediyorum. 25 milyon 157 bin evet oyuyla bu büyük reformun yüzde 51,4 oranla hayata geçmesi yönünde irade beyan eden vatandaşlarıma ayrıca teşekkür ediyorum.

"O SANDIKLAR DA SİZE KALSIN"

Kardeşlerim seçim meydanları er meydanlarıdır. Demokrasi için seçim meydanı, pehlivan için Kırkpınar'dır. Seçim bittikten sonra ortaya çıkan sonucu gölgelemek için gösterilen gayretleri üzüntüyle takip ediyorum. Bizim hukukumuzda nihai kararı YSK verir. Bunlar ne yaptı? YSK kesin kararını da açıklamasına rağmen Danıştay'a müracat ettiler, zaten olumsuz geleceği belli. 

Yetinmediler, AYM'ye gittiler. AYM zaten daha önceden açıklamasını yapmıştı. Şimdi AİHM'de çözüm arıyorlar. Bundan sonra bir sonraki seçime hazırlanmak gerekir. Artık heyecanınızı oraya saklayın. AB ülkemize yönelik haksız tutuömunda değişiklik yapmassa bunun için de bir halkoylaması olabilir. 

Türkiye'yi kapısından içeri sokmayanlar bu halkoylamasından neden rahatsız oluyorlar. Yani gerçekten bunlar bizi çok mu seviyor. Yeni bir şey daha duydum: Avrupa'da halkoylaması için sandık kurdurmazlarmış. o sandıklar size kalsın. Onlarda sizin ayrıca bir yüz karanız olacak.

"KURUCUSU OLDUĞUM PARTİYE TEKRAR ÜYE OLACAĞIM"

Kurucusu olduğum partiye tekrar üye olacağım. Ardından da 21 Mayıs'ta kongremizde partimizin yeni yönetim şekli belirlenecek. Bir yandan teşkilatlarımız güçlenecek seçimlere hazırlanacağız bir yandan da icraatlarımızla devam edeceğiz. Bu işler on dönüm bostan yan gel yat osman.. Bu anlayışla olmaz. 

Eğer bir hedefiniz varsa kendinizi sürekli yenileyeceksiniz. Muhalefetin yaptığı gibi sadece başkalarını suçlarsanız böyle olursunuz. Şirazeleri o kadar kaymış ki başarısızlıklarını sebebini doğrudan millete yüklemeye başladılar. Avrupa'daki nazi artıklarıyla buluştular.

Dünyanın çok önemli bir değişim sürecinden geçtiği şu günlerde zamanı çok iyi kullanmamız gerekiyor. Ciddi bir mesai yapmamız gerekiyor. Hükümetimiz bir yandan yatırımlar yaparken bir yandan yeni yatırımlar için hazırlık yapması şart. Ekonomideki suni dengelerin tekrar yerine oturtulması gerekiyor.

Uluslararası yatırımlar konusunda çok önemli sinyaller alıyoruz. Koşacağız, koşturacağız. Artık biz en kötüyü inşallah geride bıraktık. Bundan sonra hep daha iyiye gideceğiz. İstihdam artmaya başladı. Bu işin takibini de valilerimize vermiştim. Onlara sesleniyorum: Sakın bu işi hafife almayın. Biliyorsunuz bir başka rahatsız olduğum konuda faizdi. Önümüzdeki dönemde önemli adımlar atılacağına inanıyorum. Biliyorsunuz yatırım ve istihdamla ilgili ciddi teşvikler getirdik. İş adamlarına sesleniyorum: Biliyorum sizin resmi öz sermayeniz dışında sermayeniz var, sürün bunları. Formülümüz kazan kazan. Yurt dışından ortaklar getirin daha da güçlenin.

Çünkü size güçlü olmak yakışır. Önümüzdeki dönemde birlikte çalışma ve kazanma çağrısı yapıyorum. Hindistan'daki önemli yatırımcılarla özel toplantım olacak. Bunlar Hindistan'ın en ileri gelenleri, onları ülkemizde yatırıma davet edeceğiz. Dikkat ederseniz halkoylaması kampanyası boyunca iki kavram üzerinde durduk; neydi bunlar ? İstikrar ve güven... Ülkemizin artık ne zaman ne enerji kaybına tahammülü yok. Mesele, eğer bu ülkeyi sevmekse gerisi teferruattır. Mesele budur. Ama bunların böyle bir derdi yok. Ama bizim var. Biz bu ülkeyi ve milleti seviyoruz. Ve milletimizin ayrılığına tahammülümüz yok.

"BİZE ÜLKE OLARAK BÖYLE DOSTLAR LAZIM"

Yüreği bu ülke için çarpmayanlarla hedeflerimize ulaşamayız. Bakınız, halk ozanımızın ne diyor; Duydum dost yarelenmiş yine gönlüm hoş değil... Dost hasreti zor imiş he dem ahu zar imiş.. İşte bize ülke olarak böyle dostlar lazım. Kendi ülkesine kendi milletine dost olmayan kiminle iyi olursa olsun bize yaramaz. 

Türkiye ancak yerli ve milli bir anlayışla ve kadrolarla arzıu ettiği şekilde güçlü bir gelecek inşaa edebilir. Herhangi bir kuruluş ülkemizi eleştirdiğinde aynı ağızla üzerimize gelenlerin yanımızda yerleri yok. Benim bakanımı kendi konsolosluğuna sokmuyor, oradaki soydaşlarımızın üzerine geliyorlar, eee yine de sert olmasak. Sen ne diyorsun ya? Bu bizim değerler silsilesi içinde yeri olmayan bir anlayıştır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.