Bir gece ansızın gelebilriz

Bir gece ansızın gelebilriz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Uluslararası Ombudsmanlık Konferansı'nın açılış konuşmasını yapıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Uluslararası Ombudsmanlık Konferansı'nın açılış konuşmasını yapıyor.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Kamu Denetçiliği Kurumu'nun tavsiye kararlarına idarenin uyma oranı yüzde 50'ye çıktı. Bizim inancımızda hatasız ve kusursuz olan sadece Allah'tır.

Kuruluşundan bugüne kadar her aşamasında emeğimiz bulunan Kamu Denetçiliği Kurumu'na bundan sonra da desteğimiz sürecek.

"Bizim itirazımız maç oynanırken kuralların değiştirilmesidir. AB'nin kuralları belli. Biz buna tepki gösterdik".


Biz bu reformları milletimiz için hayata geçirmekte kararlıydık, reformları birileri istedi diye yapmadık. AB ya da bir başka kurum talep etmese dahi biz bu reformları hayata geçirmede kararlıydık ve öyle de yaptık. Bu reformaları birileri sipariş ettiği için değil milletimiz buna layık olduğu için yaptık.

(AB üyelik süreci) Kopenhag kriterlerinin yerini Ankara kriterleri alır. Bunlar bizi hala oyalıyor.

Türkiye'nin AB üyeliği sürecinde samimiyetle gerçekleştirdiği düzenlemeler demokratik standartlarımızı yükseltti.

Almanya seçimleri

İşte bakın Almanya seçimleri bir derstir. Çünkü artık insanlar her şeyi çok açık ve net görüyor. Biz birçok şeyleri söyledik. Fakat ters yüz ettiler. Şimdi de gerçek ortaya çıktı. Bizim demokrasiyle halklarla, özgürlüklerle ilgili standartlar konusunda hiçbir sıkıntımız yok. Hiçbir ülkenin halkıyla, halklarıyla bizim sorunumuz olamaz. Bizim sorunumuz olsa olsa oralardaki yönetimlerledir. Oralardaki yönetimlerin idare tarzıyladır.

Almanya'da Merkel kazandı ama büyük kayıp verdi

Havlu atan taraf biz olmayacağız.

AB güvenilirliğini yerle bir etti. Ama şunu herkes bilsin ki Avrupa Birliği ile Türkiye arasında artık bir tiyatro oyununa dönen bu mücadelede, havlu atan taraf biz olmayacağız. Bu konuda karar vermesi ve bunu tüm dünyaya ilan etmesi gereken taraf; AB'dir. Versinler kararlarını. Onlar kararını versinler biz kararı rahat veririz, merak etmesinler. Biz bu kararı duyana kadar sabırla bekleyeceğiz.

Arakan'da açıkça soykırım var

Dünyanın şu anki düzeni sürdürülebilir değildir. BM gibi kurumlar mazlumların haklarını korumakta sınıfta kaldı.


BM'deki oturuma sadece İran cumhurbaşkanı geldi. Arakan'a böyle mi sahip çıkılır? Kimsenin sesi çıkmıyor. Arakan'da binlerce kişi ölüyor. Ne yaptık? Yaptırım yok mu? Burada çok açıkça soykırım var.
Erdoğan'a yüklenecekler, varsın yüklensinler. Öyle Yoga'yla mogayla bu işi geçiştiremezsiniz. Ortada bir vaka var. Bildiklerimizi anlatmazsak dünyada çok on binler gider.

Budistleri iyi niyet elçisi diye gösterirler. Ama şu anda Myanmar'da bir Budist terörü var.

Başbakanımız, başbakan yardımcımız, şehircilik bakanımız gidecek, nerede kamplar kurarız incelemesini yapacak.

Suriye'de 1 milyonu aşkın insan hayatını kaybetti. BM kılını kıpırdatmadı. Dünya bu kadar zulmü kaldıramaz, mazlumun ahı yerde kalmaz arşı titretir.

Myanmarlı mülteciler: Binlerce Arakanlı Müslüman kaçmayı bekliyor
DÜNYA
Myanmarlı mülteciler: Binlerce Arakanlı Müslüman kaçmayı bekliyor
"Referandumu yok hükmünde kabul ediyoruz"


Irak'ın hem toplum, hem ülke olarak birliğe, beraberliğe ihtiyacı olan dönemde ayrılık adımları asla kabul edilemez. Bu adım buram buram fırsatçılık kokuyor. Referandumu sonucuna bakmaksızın yok hükmünde kabul ediyoruz ve gayrimeşrudur diyoruz.
Bölgeyi sadece bir grubun kontrol altına almaya çalışması, yeni zulümlerin habercisi olmaktan öte bir anlam taşımaz.

Siyasi, ekonomik, güvenlik noktasından bütün adımlarımızı atıyoruz, atacağız. Kimse bizden sınırlarımızda yeni bir kriz ve çatışma alanına göz yummamızı bekleyemez.

Siyasi, ticari, güvenlik noktasında bütün adımları atıyoruz, atacağız. Silopi'de boşuna TSK gerekli adımları atmadı.

"Bir gece ansızın gelebiliriz"

Şu anda IKBY'yi Netenyahu'dan başka tanıyan yok. Yerel yönetimi tanıyan tek ülke İsrail. Bundan vazgeçsin. PKK/YPG orada devlet kuracakmış. Bunların hepsi onlar için kuru bir rüya. Devletimiz için beka meselesidir.

Bir gece ansızın gelebiliriz, geliriz. Kullanmaktan çekinmeyeceğimiz tüm seçenekler masadadır. Cerablus, Rai, El Bab'ı nasıl DEAŞ'tan temizlediysek, gerektiğinde Irak'ta da adımlar atmaktan geri durmayacağız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.