Bir Koç iki manşet!

Bir Koç iki manşet!

Hürriyet ve paralel medya, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç'un ekonomiyle ilgili övgü dolu sözlerini görmezden geldi.

Türkiye’nin sağlıklı büyüyen ekonomisini yok sayan Hürriyet Gazetesi ve paralel medya, ekonominin yüzde 10’una sahip olan Ali Koç’un Türkiye ekonomisi üzerine söylediği övgü dolu sözlerini öne çıkarmak yerine yatırımlarla ilgili teşvik taleplerine değinmeyi tercih etti. Türkiye’de Gezi olayları da dahil her türlü kaosu destekleyen Hürriyet, Koç’un tüm övgülerine rağmen “Bizi yatırım için özendirin” cümlesini cımbızladığı gözden kaçmadı. Hürriyet, haberin diğer göze çarpan kısımlarında ise Koç’un “Türkiye Pahalı bir ülke oldu” sözlerini kullanarak Türkiye ekonomisindeki sağlamlığı çarpıtmaya çalıştı. Hürriyet furyasının peşinden işbirlikçi paralel medya da gitti. Bugün Gazetesi, Koç’un “İş dünyasını küstürmeyin” sözünü kullanarak iktidarı hedef aldı. Oysa Türkiye’de yatırımlarla ekonomiyi kırılganlıkta kurtaran bu iktidar olmasına rağmen görmezden gelmeyi tercih ediyor.

 

KOÇ’UN ÖVGÜLERİ ÇÖPE ATILDI

Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Koç yaptığı basın toplantısında Cumhuriyetle yaşıt olan Koç Grubu’nun nefes alamadığı, sıkışıp kaldığı dönemler de yaşadığını hatırlatarak bu dönemin ülkenin en iyi dönemleri olduğunu söyledi. Türkiye’de iyileşmeden yana olan gazetelere bakıldığında Koç’un bu cümleleri habere konu olurken, Hürriyet daha doyumsuz ve iyi niyetten uzak bir anlayışla başlık attığı gözüküyor. Örneğin Akşam Gazetesi Koç’un aynı konuşmasını “Cumhuriyet ile yaşıtız, hiç böyle bir Türkiye görmedik” sözleri öne çekilirken, yine Vatan Gazetesi de “Türkiye’nin birleştirici unsurlara ihtiyacımız var” cümlesini kullanarak orta bir yol çiziyor.

 

 

HABER10

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.