BİR ÖĞRETMENDEN ÇARPICI BİR UYGULAMA!

BİR ÖĞRETMENDEN ÇARPICI BİR UYGULAMA!

"12. Sınıf, Ders İslam Tarihi, öğrencilerin dikkatini "mesajı okumaya, yapmak için sürekli söz verdikleri ama bir türlü yapmaya başlayamadıkları salih amellere" çekmek için farklı bir yöntem denedim.

 

"12. Sınıf, Ders İslam Tarihi, öğrencilerin dikkatini "mesajı okumaya, yapmak için sürekli söz verdikleri ama bir türlü yapmaya başlayamadıkları salih amellere" çekmek için farklı bir yöntem denedim.
Sınıfa elimde yazılı kağıtları ile girdim ve sıraların üstünü boşaltın, yazılı yapacağım dedim. Tüm sınıf, yazılıyı önceden haber vermediğim için itiraz etti. hiç bir itirazı dikkate almadım. itirazlar devam etti, kızanlar, hakkımda "zaten senin gibi hocadan da böyle bir hareket beklenirdi!" türü laf sokmalar, hocamm lütfenler vb.... bende ise mahkeme duvarı gibi bir surat, "Hayır, öğrenci dediğin her zaman sınava hazırlıklı olmalı, fazla konuşmayın sizin sürenizden gidiyor.." 
Öğrenciler çaresiz, (içlerinden bana hayır dualarını yaparak) sınava başladı... biz bu konuyu görmedik türü söylemlere de hiç cevap vermedim..
….
17. soruya kadar normal soru hazırlamıştım ama 17. soru şöyle idi: 
'Bu sınavı haber vermeden yaptığım için bana kızgın olabilirsin ama istersen bir de şöyle düşün! Ölüm meleğinin de geleceğini biliyorsun, acaba şu an gelse, “Geleceğini biliyordum ama yine de haber vermeliydin, işin doğrusu seni beklemiyordum, ertelediğim işlerim var, biraz müsade edemez misin?” deme lüksümüz var mı? 
Ya da en iyisi ben bunu sana soru olarak sorayım:

Sûr’a öldürüldüğün zaman var ya; işte o gün çetin bir gündür.”
17. En büyük gün için İsrafil haber vermeden Sur’a üfürünce aşağıdakilerden hangisini yaparsın?
A) Önceden haber vermediği için itiraz ederim 
B) Şefaatçilerimi devreye sokarım.
C) Don’t Panic, I’m muslim yazılı tişörtümü giyerim 
D) “Bekliyordum ama şimdi değil”, diyerek kaçacak yer ararım
E) “Ben mesajı aldım hocam,” diyebildiğine göre Allah’a şükret ve o gün gelmeden kitapla tanış ve hayatına uygula.. O zorlu gün karne günüdür. “Her insan için ancak çalıştığı vardır”. (Necm39) Bu ilkenin hayatına yön vermesi dileklerimle hayatında başarılar dilerim..

Soruların gerisini yapmana gerek yok, bu kağıt sende kalabilir, kağıdı cebine, mesajı ise kalbine koyabilirsin!"

Kaynak Laedri

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.